Pääministeri, nyt katsetta palloon!

Poliitikot vaihtuvat, virkamiehet jäävät. Luottamus on täysin mustavalkoinen aihe, sitä joko on tai ei ole. Harmaata aluetta luottamus ei tunne.

Pääministeri Sanna Marinin olisi hyvä muistaa nämä. Olkaapa rehellisiä nyt, tulisiko teille mieleen, että Ruotsin pääministeri tai Saksan liittokansleri hyökkäisi yöllä sosiaalisessa mediassa asiantuntijaviraston pääjohtajan kimppuun? Ja pääministeri jatkaa tulitustaan pyytämällä kirjallisia selvityksiä ja vaikka mitä. Nyt katsetta palloon, pääministeri!

Suomessa on toistaiseksi vapaus sanoa mielipiteensä. Se koskee myös asiantuntijaviraston pääjohtajaa. Toivottavasti vielä joskus selviää, kuka antoi ohjeen THL:n viestijälle vetää yöllä matto alta omalta pääjohtajaltaan. Toimintamalli on suoraan Valko-Venäjältä.

Koronakevään aikana tehtiin varmasti virheitä niin Ruotsissa, Saksassa kuin Suomessa. Se on täysin ymmärrettävää niin virkamiehille kuin poliittisille päättäjille. Kritiikki ja virheiden tunnistaminen kuuluvat asiaan. Niistä pitää oppia ja parantaa toimintaa. Meillä pääministeri käyttää kaiken aikansa ja tarmonsa osoittaakseen olleensa aina oikeassa.

Suomi ei keväällä lähtenyt EU:n yhteiseen hankkeeseen maskiasiassa, koska niitä piti olla Huoltovarmuuskeskuksessa rekkakaupalla. Niinpä. Ja tämän sonnan parfymointiin niin Kiuru kuin Marin ovat nyt käyttäneet litratolkulla hajusteita. Toivottavasti tulevien rokotteiden kanssa osaamme toimia fiksummin.

Koronanyrkki ei keväällä pääministerille kelvannut, kun viesti ilmeisesti tuli väärästä osoitteesta eli tasavallan presidentiltä. Nyt koronatalveen ollaan lähdössä hajautetulla mallilla, jossa 310 kunnassa jokaisessa erikseen tehdään päätöksiä esimerkiksi ravintoloiden sulkemisesta, tapahtumien järjestämisestä, etäopetuksesta ja vaikka mistä. Kuka ja miten takaa sen, että yrityksiä ja ihmisiä kohdellaan oikeudenmukaisesti koko maata ajatellen?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu