Pääministeri pelaa kovaa julkisuuspeliä

Pääministerin julkisuuskampanja ottaa uusia kierroksia.

Muotilehden kansi, koruja, laukkuja, uusi, stailattu kampaus ja tyyli, Maria Veitolan ohjelmaa ja vielä mitä? Pääministeri pyykkää, imuroi ja tekee piirakkaa rakkaalleen.
Politiikka ei kiinnosta, mutta tästä muusta kansa tykkää. Ja pääministerin lähipiiri tietää tämän.

Tiedän tasan tarkkaan, mistä nyt puhun.
Olen itse elänyt 40 vuotta julkisuudessa ja huolehtinut urheilijoiden ja muiden julkisuudesta yhtä kauan.

Pääministeri tekee tätä vain siitä syystä, että perinteinen politiikka ei kiinnosta ihmisiä. Vaikka politiikan juuri pitäisi kiinnostaa ihmisiä ja heidät pitäisi saada mukaan vaikuttamaan omien yhteisten asioidemme hoitamiseen. Siksi itse olen mukana politiikassa.
Pääministerille olisi pitkä tie laittaa valtakunnan asioita kuntoon, mutta sille tielle hän ei uskalla, koska tiedossa olisi muutakin kuin positiivista julkisuutta.

Mutta palataan pääministerin julkisuuteen. Hänen ja lähipiirinsä on pakko keksiä uusia temppuja, kun edes korona ei enää kiinnosta. Tai siitä on tulossa hallitukselle rasite.
Mitään tarvittavia, ikäviä päätöksiä tämä hallitus ei tee. Se siirtää niitä eteenpäin ja ottaa lisää velkaa. Taktiikka on selkeä, mutta se ei pääty hyvin. Joku toinen joutuu siivoamaan sotkut.

Sitten tämä Veitola. Pääministeri sanoo, ettei kerro, miksi meni mukaan ohjelmaan. Minä kerron. Hän meni sinne rakentamaan imagoaan. Ja koko media syö hänen kädestään ja toimii juuri niin kuin pääministeri ja hänen lähipiirinsä on suunnitellut.

Otetaan esimerkki urheilusta. Tulokset eivät riitä ja laji ei kiinnosta riittävästi koko kansaa. Silloin pitää leikkiä lasten kanssa, hiihtää vesisuksilla treenattu kroppa esillä tai tehdä ihan mitä vain muuta ohi varsinaisen leipälajin niin, että urheilija pääsee julkisuuteen ja kansa kiinnostuu. Median perässä tulevat myös sponsorit ja homma pääsee vauhtiin. Varsinaisen lajin tulokset eivät enää kiinnosta.

Tuntuuko tutulta?
Tätä samaa pääministeri tekee nyt. Politiikka ei kiinnosta ja tuloksena on vain lisää syömävelkaa tuleville sukupolville. Silloin pitää tehdä jotakin muuta, että myönteinen imago säilyy julkisuudessa. Ja sitä hän nyt tekee.
Ja todella tiedän, mistä nyt puhun. Olen tehnyt sitä 40 vuotta.

Itse en mene Veitolan ohjelmaan tai moneen muuhun viihdeohjelmaan, vaikka koko ajan pyydetään. Haluan itse valita minkälaiseen julkisuuteen menen.

Panostan sosiaaliseen mediaan, koska siellä voi olla suora ja rehellinen. Tein juuri ensimmäisen päivityksen TikTokiin ja heti tuli yli 100 000 katselukertaa.

Sen mitä olen julkisuudesta oppinut on se, että aina kannattaa olla rehellinen ja puhua aidosti asioista ja mitä niistä ajattelee.
Ja miksi niin? Koska jokainen väärin perustein julkisuuteen rakennettu korttitalo romahtaa ennemmin tai myöhemmin.

 

+20

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu