Pääministerin kujanjuoksu

Pääministerin tehtävä on mahdoton. Kyse ei ole siitä, että onnistuisit. Kyse on vain siitä, milloin epäonnistut.

Jäätteenmäki, Vanhanen, Katainen, Stubb, Sipilä, Rinne, missä he kaikki ovat nyt?

Vastaus sisältää ratkaisun. Kyse ei ole ihmisistä. Kyse on järjestelmästä. Suomi ei ole kasvanut 15 vuoteen ja siellä ovat olleet vuorossa niin kepu, kokoomus kuin demarit. Mitä luulette, että seuraavan neljän vuoden aikana tapahtuu? Ei mitään. Paitsi että velkaralli jatkuu, sote-sotku syvenee, ihmiset eivät tule palkallaan toimeen ja hallituksen kokoonpanosta riippuen meillä on syksyllä torit täynnä lakkoväkeä.

Oikeasti Suomen asioiden kuntoon laittaminen veisi tämän vuosikymmenen, mutta sellaista vastuunkantajaa ei tässä mallissa ole, kun tähtäin on vain menestyä seuraavissa vaaleissa.

En todella ole samaa mieltä Sanna Marinin kanssa monestakaan asiasta, mutta hän selvisi tehtävistään hyvin.

Pääministerinä hän lisäsi puolueensa kannatusta ja jätti sen suurempana seuraajalleen. Hallituksen muut puolueet kärsivät tuntuvat tappiot kielipuolue RKP:ta lukuunottamatta. Tappiota ovat kaikki kolme puoluetta  hakeneet kaikkialta muualta paitsi peilistä. Ja nyt menevät puheenjohtajat vaihtoon.

Demareita on vasemmistoliiton, vihreiden tai kepun turha moittia. Marin teki vaalikampanjan niin kuin vaalikampanja pitää tehdä. En siis ole samaa mieltä näistä, mutta olihan hänellä ja puolueella selvä suunnitelma ja hän piti siitä kiinni. Marin jätti voiton seuraajalleen. Mielenkiintoista seurata, mihin seuraava puheenjohtaja puolueensa vie ja kuinka paljon suosiosta oli vain Marinin ansiota.

Sanna Marin on vaikutusvaltainen Euroopassa ja maailmalla. Yli miljoona seuraajaa Instagramissa eivät ole väärässä. Olen varma siitä, että Sanna Marinista kuulemme vielä.

Pääministerin ja puheenjohtajan tehtävä on äärimmäisen kuormittava ja sen tulee myös Petteri Orpo huomaamaan. Ihmisiä hekin ovat. Ja on aivan turha kenenkään väittää, ettei jatkuva haukkuminen myös sattuisi ja tuntuisi.

Liian moni toivoo vain, että pääministeri epäonnistuu.

Suomen ja suomalaisten kannalta täytyy kuitenkin toivoa, että saamme kasaan toimintakykyisen hallituksen. Tarvitsemme sitä. Sotkut on luvattu siivota ja sitä siivoamista kyllä riittää.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu