Pääministerin pehmoilu tulee kalliiksi

27 jäsenmaan EU on sekalainen porukka ja Suomen vaikutusvalta siinä on juuri sen kokoinen kuin Suomen kokoiselle maalle kuuluu.

Sitä on kuitenkin mahdoton käsittää, miksi Suomen pitää aina yrittää olla luokan kiltti mallioppilas, kun häiriköt ja koulukiusaajat kuten Puola, Unkari tai Italia vetävät huolella kotiin päin?
Pääministerin diplomaattista otetta ei palkita, vaan sille tulee kallis hintalappu, jonka maksavat suomalaiset veronmaksajat.
Suomi on Saksalle kuin Ruotsalainen kansanpuolue Suomen hallituksessa. Liittokanslerit ja pääministerit vaihtuvat, mutta uskollinen palvelija tottelee nöyrästi.

Saksalle eteläisen Euroopan merkitys on kuitenkin aivan eri luokkaa kuin Suomelle. Nyt suomalainen työntekijä maksaa enemmän veroja niin, että italialainen duunari voi maksaa niitä vähemmän.
Suomi tukee Italiaa miljardilla eurolla vuodessa, mikä on samaa luokkaa kuin vientimme arvo sinne.
Pääministeri lähestyi neuvotteluissa nelikkoa Ruotsi, Tanska, Hollanti ja Itävalta, mutta piti lopulta Suomen Saksan uskollisena apulaisena. Nelikko piti yhdessä paremmin puolensa, vaikka ministerimme yhdessä muuta väittäisivät. Luokan mallioppilaasta Suomesta on tulossa apukoulun priimus.

Yksinäisenä sutena tai Saksan apulaisena pieni Suomi on vielä kokoaan pienempi EU:ssa.
Ennusteiden mukaan Suomen talous kasvaa seuraavat vuodet hitaimmin EU:ssa. Elvytyksen piti kohdistua alun perin tähän, mutta mitä auttaa, jos Suomen neuvottelutuloksen parasta on, se että saimme pitää maataloustuet ennallaan?
Tuntuu oikeasti kornilta, että pääministeri perustelee Suomen roolia sillä, että olemme maailman vauraimpia maita. Tätä menoa meistä on oikeasti tulossa Pohjolan Kreikka. Suomi oli jo ennen koronaa vaikeuksissa, kun syömävelkaa jouduttiin ottamaan miljardeja vuodessa.
Onko tämä pääministerin sukupolvi oikeasti sitä mieltä, että velkoja ei koskaan tarvitse maksaa takaisin?

Tällä menolla tulee jossain vaiheessa vastaan raja, jolloin meiltä menee itsemääräämisoikeus ja olemme Euroopan keskuspankin talutusnuorassa. Lähellekään sitä rajaa en haluaisi poikieni sukupolvia viedä. Rajalla on myöhäistä katua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu