Pahin opetus siitä, mitä politiikka on

Kehysriihessä sain ehkä pahimman opetuksen siitä mitä politiikka todellisuudessa on. Kuvittelin ja toivoin aivan tosissani, että keskusta olisi oikeasti neuvottelemassa. Eli jos ei tule tuloksia, lähdetään hallituksesta. Tulos tai ulos. Uskoin tähän aivan vilpittömästi.

Mitään tuloksia keskusta ei saanut aikaiseksi, mutta jäi silti hallitukseen. Tämä sotii kaikkea sitä vastaan mitä olen elämässäni oppinut.

Pettymys oli minulle valtava, kun tajusin kuinka selkärangatonta politiikka voi olla ja mitä valta teettää.

Pohjoismaisessa vertailussa olemme hännillä. Meillä on eniten velkaa ja heikoin julkinen talous sekä matalin työllisyysaste ja suurimmat sosiaalikulut.

Ja mitä tekee hallitus?

Ei mitään paitsi ottaa lisää velkaa ja keksii lisää julkisia menoja.

Professorit Vilmunen, Niskakangas ja Vihriälä sanovat, että kehyksissä olisi ehdottomasti pitänyt pysyä ja verotuksessa tehtiin vääriä ratkaisuja. Valtiovarainministeriön ammattitaitoiset virkamiehet allekirjoittavat vain neljäsosan hallituksen työllisyysluvuista.

Mitä tekee hallitus?

Oikeustieteen ylioppilas, demarien varapuheenjohtaja Mäkynen tulee julkisuuteen, arvostelee ja opettaa professoreita sekä virkamiehiä ja sanoo, että hallitus käyttää omia laskelmiaan.

Konkurssi-Sanna on viemässä taloutemme velkakierteeseen, joka vie lopulta päin seinää.

Pidämme budjettriihessä saatuja tuloksia täysin kosmeettisina ja työllisyystoimia lähes naurettavina. Mielestämme talous on lähdössä jo nyt nousuun. Siitä kertovat yritysten tulokset sekä patoutunut kulutuskysyntä, joka tulee vaikuttamaan talouteen erittäin positiivisesti ja siksi kehyksissä olisi mielestämme pakko pysyä. Kehyksissä otamme jo lisävelkaa 6,3 miljardia eli miljoona euroa lisää velkaa vuorokauden jokaisena tuntina.

Miten keskusta kehtaa olla tässä vasemmiston vedätyksessä mukana?

Saarikko puhui tomerasti paikallisesta sopimisesta, työttömyysturvan uudistamisesta ja julkisen talouden tasapainottamisesta. Mitään ei tullut, kasvot menivät, mutta ministerin paikka säilyi.

Eikö tätä porukkaa kukaan saa kuriin?

+22

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu