Restelin bisnes on vallan väärinkäyttöä

Vasemmistohallitus sulkee ensin ravintolat ja sitten vasemmiston Tradekan omistama ravintolaketju Restel tarjoutuu ostamaan konkurssikypsät yritykset.

Miltäs kuulostaa? Kyllä, kyseessä on vallan väärinkäyttö.

”Laajennamme Hemingway’s- ja Wanha Mestari -ketjuja ja haemme uusia liikepaikkoja kautta Suomen. Olemme erityisen kiinnostuneita ostamaan ravintola-alan liiketoimintoja: pubeja, ravintoloita ja vastaavia.”

Tällainen viesti oli tällä viikolla luettavissa Restelin sivuilla ja sen luki varmasti moni yrittäjä, joka taistelee koronan takia konkurssin partaalla.

Ravintola-alan huhujen mukaan Restelin edustaja on ollut yhteydessä tuottoisan baarin omistajaan ja tarjonnut yrityksestä kymppitonnin ja omistajalle puoleksi vuodeksi töitä TESin mukaisella palkalla.
Härskiä touhua!

Restelin viestin ajoitus on mielenkiintoinen, mutta vielä mielenkiintoisempaa on se, että se hävisi etusivulta, kun asiaan kiinnitettiin huomiota.

Restel on Suomen suurin ravintolapalveluiden tarjoaja. Restel on erityisen mielenkiintoinen omistuksensa takia. Sen omistaa osuuskunta Tradeka, joka on työväenliikkeen eli SDP:n ja Vasemmistoliiton bisnesten eli E-liikkeen viimeinen linnake.

Tradekan edustajisto koostuu vain demarien ja vasemmistoliiton edustajista. Tradekan hallituksen puheenjohtaja on Eero Heinäluoma ja hallituksessa istuu mm. Paavo Arhinmäki. Hallituksen jäsenille maksetaan merkittävä kuukausipalkka ja edustajistolle kokouspalkkiot.

Vähittäiskaupan lisäksi Tradekan edeltäjä EKA oli mukana myös rakentamisessa (Haka) ja vakuutuksissa (Kansa), mutta ne menivät konkurssiin 90-luvun lamassa.

Tradekan liikevaihto on edelleen yli 430 miljoonaa euroa ja siihen kuuluvat Restelin lisäksi mm. Med Group, A-katsastus ja Lehtipiste.

Bisnes ja politiikka eivät kuulu yhteen. Eivät ne kuulu S-ryhmässä, eivätkä ne kuulu Tradekassa.

Tradeka käyttää itsestään nimitystä omistajaosuuskunta. Osuuskunnan jäsenet eivät voitoista hyödy, vaan huomattavia lahjoituksia on jaettu poliittista vasemmistoa lähellä oleville järjestöille.

Osuuskunnan jäsenmäärä pienenee samaa vauhtia kuin ay-liittojen jäsenmäärä, mutta sama meno jatkuu. Enemmistö yhtiön määräysvallasta on betonoitu vasemmiston hallitsemille säätiöille.

Tradeka jakaa SDP:lle ja Vasemmistolle avokätisesti puoluetukea ja vaalirahaa. Ja piiri pieni pyörii.

Tämä on vallan väärinkäyttöä. Se ei ole oikeudenmukaista eikä sitä pidä hyväksyä. Tällainen toiminta ei ole enää tätä päivää.

Poliittiset virkanimitykset, poliitikot S-ryhmän hallinnossa, ay-liikkeen omistaman pörssiyrityksen verovapaus, ministerien avustajat, jotka loikkaavat lobbareiksi ja nyt Tradeka ja Restel. Lista on liian pitkä ja lisää tulee.

Näin ei voi jatkua. Tälle on pakko tehdä jotakin.

Vallan väärinkäyttö loppuu nyt!

Kaikesta huolimatta toivotan kaikille oikein hyvää uutta vuotta!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu