Suomi selviää vain yrittämällä ja töitä tekemällä
Vappu on työväen juhla. Työväellä ei ole mitään syytä juhlaan.
Bensan, dieselin, lämmityksen, ruoan ja kaiken muun elämisen hinnat nousevat. Asuntolainojen korot ovat nousussa. Palkat eivät nouse eli ihmisten elintaso laskee ja he köyhtyvät.
Tilanne on hyvin erikoinen.
Velkaannumme ennätysvauhtia, hinnat nousevat ja elintasomme laskee eikä kukaan tee asialle yhtään mitään. Eihän tämä näin voi jatkua!
Hoitajien ja opettajien työtaistelua eivät pysty neuvottelijat ratkaisemaan, koska heiltä puuttuvat rahat palkkoihin. Hallituksen on kannettava tästä vastuunsa ja tähän on löydettävä nopeasti ratkaisu. Hoitajat ja opettajat ovat palkkansa ansainneet.
Suomen taloudellinen selkäranka eli yrittäjät ja työssä käyvät ihmiset joutuvat nyt koville. Ja heitä pitää nyt tukea. Suomi selviää tästä vain yrittämällä ja töitä tekemällä. Hallituksen pitää tukea sitä, että yrittäjät jaksavat yrittää, investoida ja kasvaa. Hallituksen pitää tukea myös sitä, että työväki jaksaa käydä töissä, maksaa veroja, elää ja kuluttaa.
Täysin päinvastaisia ajatuksia esitti Teollisuusliiton ay-pomo Riku Aalto, joka esitti yritysten kilpailukyvyn heikentämistä sosiaaliturvamaksuja lisäämällä. Eiköhän ay-liikkeen kannata katsoa peiliin ja panna oma pesä kuntoon? Mitä järkeä esimerkiksi oli Paperiliitolla jatkaa 112 päivää lakkoa, kun kyse oli vain siitä, että ison UPM-konsernin eri toimialoille saadaan omat työehtosopimukset?
Suomi selviää vain yrittämällä ja töitä tekemällä. Mitä ay-liike on tehnyt tämän eteen?
Vappu on poliittisten puheiden ja monien lupausten aikaa. Nyt ei ole vappusatasten aika.
Hallituksen pitää varmistaa, että yrittäjät jaksavat yrittää ja työntekijät tehdä töitä. Siihen heitä voi kannustaa kohdistetusti arvonlisäveroa ja veroja alentamalla.
Nato-päätös on mielestäni selvä ja kyse on vain aikataulusta. Tasavallan presidentti tekee esityksen ja eduskunta hyväksyy presidentin suosittelemana päätöksen 16.5. alkavan viikon alussa.
Ainoa asia, mitä emme voi tietää on, että reagoiko Venäjä ja millä tavalla ennen tai jälkeen tämän päätöksen.
Ukrainan sota näytti, että Suomi pystyy päätöksiin.
Naton jäsenyys etenee vauhdilla valtionjohdon ja eduskunnan yhteispelillä. Nyt samanlainen tahtotila pitää löytyä julkisen talouden pelastamiseen. On tärkeätä, että budjettiin löytyivät lisärahat puolustusmenoihin. Kyse on siitä, että Suomella ylipäätään on oma budjetti.
Suomen ja suomalaisten turvallisuus on tärkeintä. Tärkeätä on pitää huolta myös julkisen talouden kestävyydestä.
Valtio velkaantuu sellaista vauhtia, että teemme jatkuvasti päätöksiä lastemme ja lastenlastemme puolesta.
Suomelta puuttuvat kyky tehdä päätöksiä ja luoda tuleville sukupolville näköalaa tulevaisuuteen.
Hallitus pelaa vaarallista peliä valtiontalouden kustannuksella.
On selvää, että koronan ja Ukrainan sodan takia piti ottaa lisää velkaa.
Ongelma on kuitenkin se, että hallitus ottaa lisää velkaa myös kaikkeen muuhun, koska se ei pysty laittamaan julkisen talouden asioita tärkeysjärjestykseen ja tekemään valintoja. Budjettien kehyksistä hallitus ei ole välittänyt koko aikana ja tänä vuonnakin velkaa otetaan vähintään 10 miljardia euroa ja sama jatkuu vuosia eteenpäin. Kaiken lisäksi korot ovat nousussa ja pelkästään korkomenot tulevat olemaan miljardeja euroja vuodessa.
Yhden prosentin kasvu BKT:ssa ja jatkuva miljardien alijäämä ovat kestämätön yhtälö.
Meiltä puuttuu pitkäjänteisyys talouden ja kasvun kehittämiseksi. Se johtuu myös siitä, että meillä on vaaleja liian usein. Niitä on vuosittain ja politiikkaa tehdään vain oma ja puolueen suosio edellä.
Olen ehdottomasti niin Naton kuin EU:n kannalla. Vapaa kauppa ja vapaa liikkuvuus ovat tärkeitä Suomelle. Haluamme kuulua yhä kiinteämmin länteen. Kyse on Suomen ja suomalaisten turvallisuudesta. Ja on hyvä muistaa, että Nato on puolustusliitto.
Suomi ei ole pystynyt uudistumaan 15 vuoteen ja taloutemme on pudonnut kokonaan pohjoismaisen kyydistä. Jos Suomi olisi pysynyt viime vuosikymmenen Ruotsin tahdissa, olisi julkinen taloutemme tasapainossa. Jos Ruotsi tähän pystyy, niin miksi emme me?
Vain yrittäjien ja yritysten usko tulevaan tuovat investointeja ja kasvua ja uusia työpaikkoja. Tämä hallitus ei ole pystynyt tekemään tarvittavia uudistuksia.
Suomen menestys lepää pienten ja keskisuurten yritysten kasvussa. Yksi prosentti lisää työllisyyttä on miljardi euroa lisää julkiseen talouteen.
Työmarkkinoilla tarvitaan enemmän joustavuutta. Sosiaali- ja työttömyysturvaa pitää uudistaa niin, että työn vastaanottaminen ja tekeminen ovat aina kannattavampaa kuin kotiin jääminen.
Talouden kasvupyrähdyksen toi koronasta johtunut maailmanlaajuinen velkaelvytys.
Liian pitkään jatkettu velkaelvytys on pannut inflaation laukkaamaan ja suomalaisten elintaso ja ostovoima kärsivät. Inflaatio nousee yli viiden prosentin ja palkat nousevat enintään kaksi prosenttia. Muualla Euroopassa inflaatio on vielä kovemmassa kasvussa.
Ruoan, energian ja polttoaineiden hinnat nousevat jatkuvasti. Ja polttoaineiden hinnat tulevat vielä nousemaan, kun EU pyrkii luopumaan Venäjän tuontiöljystä.
Ihmisiä on tässä tilanteessa pystyttävä auttamaan esimerkiksi ruoan ja polttoaineiden arvonlisäverotusta alentamalla.
Vappu on opiskelijoiden ja työntekijöiden juhla.
Työllisyysluvut ovat parantuneet, mutta tehdyt työtunnit eivät ole lisääntyneet. Vain osa-aikaiset työt ovat lisääntyneet. Työllä pitäisi tulla kuitenkin toimeen.
Huolestuttavinta on, että tärkeimmän ikäryhmän eli 25-44-vuotiaiden työllisyysaste on seitsemän prosenttiyksikköä alhaisempi kuin työllisyyden edellisenä huippuvuotena 1989.
On erittäin huolestuttavaa, että meillä on yli 300 000 työikäistä ihmistä kokonaan työelämästä poissa. Etlan tuoreen tutkimuksen mukaan 150 000 ihmistä elää erilaisten tukien varassa niin, ettei heidän kannata mennä töihin.
Täysin kestämätön tilanne.
Suomi selviää vain yrittämällä ja töitä tekemällä!
Tulevaisuudessa työviikko voi olla sellainen, että neljä päivää tehdään töitä ja viides päivä käytetään koulutukseen.
Valtion itsenäisyyden ja kansalaisten turvallisuuden lisäksi meidän pitää turvata myös julkisen taloutemme kestävyys.
Terve julkinen talous on merkittävä osa turvallisuutta. Näinä aikoina ei pidä joutua velkojien eikä kenenkään muunkaan armoille.
Yli kaksi vuotta on kärsitty, ensin koronasta ja nyt myös Ukrainan sodasta. Edessä ei ole helppoja aikoja, mutta yhdessä menemme niistä yli ja eteenpäin!
Nyt sinulla ei ole kaikki ruuvit kotona. Yritän vielä toiseen tai kolmanteen kertaan lukea blogiasi mutta edelleenkin sinulla ei ole esittää mitään ratkaisuja.
Ilmoita asiaton viesti
Minun tietääkseni Harkimo on oppositiossa. Hänen kuuluukin vain kritisoida hallitusta ja esittää olemassa olevia epäkohtia.
Hallituksen tehtävä on sitten tehdä esitykset eduskunnalle asioiden korjaamiseksi. Ei oppositiopuolueita ole edes kaikkea sitä tietoa mitä hallituksella on.
Ilmoita asiaton viesti
Hjallis on oikealla asialla!
Olemme keskellä globaalia taloussotaa ja rajua markkinaosuuksien uudelleenjakoa.
Itse olen katsellut tätä kehitystä huolestuneena jo pitkään asumalla ja työskentelemällä 6 eri maassa, sekä kehittämällä ja myymällä suomalaista huipputekniikkaa armottomilla globaalimarkkinoilla.
Näen globaalin taloussodan ja Suomen tilanteen nyt tällaisena:
1) Talouden globalisaatio ei ole juurikaan heikkenemässä pandemiain, talousliberalismin ongelmien, USA:n ja Kiinan välisen taloussodan, erilaisten sanktioiden, toimitusketjujen ongelmien, jne. johdosta, mutta globaali taloussota on merkittävästi muuttumassa.
2) Nyt meneillään olevan, kovalla vauhdilla etenevän globaalin taloussodan voittavat loppupeleissä suuret globaalifirmat, jotka toimivat kansallisten rajojen yli. Niillä on käytössään valtavat kassavarat, paras tekniikka ja maailman pätevin / ketterin johto.
Ne hakevat parasta tuottoa varoilleen sijoittamalla toimintansa kilpailukykyisimpiin maihin. Ne perustavat sinne sisaryrityksiään, mutta siirtävät voittonsa verotuksellisesti edullisiin paikkoihin.
3) Poliittisesti johdetut, jäykät ja hidasliikkeiset maat eivät pysy tässä kovatempoisessa kehityksessä mitenkään mukana.
4) Sekavasti johdettu EU ja talouskasvulla mitattuna rupusakkiin kuuluva paikaleen jämähtänyt Suomi kuuluvat häviäjien joukkoon.
5) Suomi voisi siirtyä voittajien joukkoon näillä keinoilla:
– Poistamalla Suomen merkittävä poliittinen maariski, joka on seuratusta suomalaisen eliitin ja ay-liikkeen traagisesta irtaantumisesta talousrealiteeteista.
– On tehtävä varsinkin 300 000 pk-yrityksillemme kiinnostavaksi / mahdolliseksi ottaa riskiä, vaurastua, investoida uuteen tekniikkaan ja työllistää merkittävä osa 400 000 työttömästämme.
– Laskettava verotusta / varsinkin palkkaverotusta sellaiselle tasolle, etteivät parhaat yritykset ja osaajat karkaa tsunamina ulkomaille.
– Kannattaa muistaa se, että työt ovat nykyisin jakaantuneet tuhansiin ja alati muuttuviin erikoisaloihin siten, etteivät koulut pysty niihin riittävästi ”valmiita” tekijöitä kouluttamaan.
Tästä syystä on annettava varsinkin työttömille ja ammattia vaihtaville ihan oikea mahdollisuus oppia uusi ammatti 1-2 vuotisessa hands-on yritysten työharjoittelussa. Nykyinen työlainsäädäntö ei tätä salli!
Seppo Korppoo, 30+ vuotta 24/7 pk-vientiyrittäjä
Ilmoita asiaton viesti
Hjallis on oikealla asialla, mutta kovin epärealistinen lyhyellä tähtäyksellä. Nykyinen huuliPUNAhallitus kun tuntuu ajattelevan, että kun vain otetaan lisää velkaa ja jaetaan se sitten ihmisille, kaikki ovat tyytyväisiä. Työttömiä ei hallituksen mukaan auteta työpaikkoja vaan tukia lisäämällä. Ilmastoa parannetaan, kun tehdään polttoaineiden hinnan nostolla maatalous- ja kuljetusyrittäjistä työttömiä.
Jos Liike Nyt (LN) uskaltaisi nousta eduskunnassa tätä nukkehallitustamme vastaan ja sanoa suoraan, mihin tämä tolkuton lainanotto-, näennäinen ilmasto- ja työttömyyttä tukeva politiikkamme johtaa, arvostus LN-puoluetta kohtaan nousisi. Nyt tämä politiikka tekee julkisen sektorin väestä (pois lukien lääkärit) köyhälistöä ja yrittäjistä yrittelijöitä. Punapolitiikka on johtanut siihen, että nuoret miehet voivat halutessaan valita elämänurakseen työttömyyden ja elää ihan mukavaa elämää muiden siivellä samaan aikaan, kun oikeat työttömät hakevat niska limassa töitä.
Ilmoita asiaton viesti
Mitenkäs ystäväsi ja maksumiehet
Roman Rotenberg. Gennadi Timtšenkon, Boris Rotenberg ja setä Arkadi Rotenberg jaksaa…
https://yle.fi/urheilu/3-12333758
Ilmoita asiaton viesti
Eipä tuo 1% työllisyydessä ja miljardi pidä paikkaansa. Nyt on lisätty lähinnä julkisen sektorin työpaikkoja, avustajien avustajia ym. Nähdäkseni nuo ainoastaan lisää kustannuksia, tai sitten siellä toimii jo vassareiden unelma, 110% verotus.Aloittaa voidaan sillä että kaikki puolueet heitetään roskikseen ja tehdään ainoastaan ammattitaitoisista virkamiehistä hallitus. Esim. valtiovarainministeriksi kelpaa ainoastaan kokemusta omaava makrotalousekonomisti. Seuraavaksi kaikki entisten politiikkojen loppusijoituspaikat lakkautetaan, alkaen sitrasta.
Ilmoita asiaton viesti
On kiistaton tosiasia että valtion tulovero niiden tulojen kohdalla, jotka yrittävät vuositasolla 200000, on alennettu yli 40% vuoden 1970 jälkeen. Tämä käy selvästi ilmi kun vertaa Suomen Asetuskokoelmista vuoden 1970 tuloverotaulukko, ja vaikkapa vuoden 2021 tuloveroasteikkoa. Yhteisövero vuonna 1970 oli 43%. Sekin on alennettu. Se on nykyään vain 20%. Se on siis alennettu kirkkaasti yli 50%. Valtion velkaantuminen johtuu siitä ettei enää makseta veroja niin kuin ennen vanhaan.
Valtakunnan tiestö rapistuu kovaa vauhtia. Puolustukseen tarvitaan lisää rahaa. Terveydenhuoltoon tarvitaan lisää rahaa. Oikeuslaitos tarvitsisi lisää rahaa. Ei ole oikein että oikeuslaitoksessa voi joutua roikkumaan löysässä hirressä seitsemän-kahdeksan vuotta. Ja kaiken tämän jälkeen Te vielä kehtaatte esittää että veroja pitäisi alentaa. Esitän Teille nyt saman kysymyksen, jonka aikoinaan esitin myös Kai Mykkäselle tällä palstalla.
Milloin tuloverot on alennettu tarpeeksi??
Mykkänen ei ole kertonut. Tuskin kerrotte Tekään. Teillä ei ole kanttia siihen.
Joskus ihmisillä on ydinuskomus jostakin asiasta, joka on hyvin voimakas. Kun heille esittää todisteita/faktoja, jotka toimivat tätä uskomusta vastaan, se on heille on mahdotonta hyväksyä. Se nimittäin kehittäisi tuntemuksia, jotka ovat äärimmäisen epämiellyttäviä. Tätä kutsutaan kognitiviseksi dissonansiksi.
Koska on niin tärkeä suojella sitä omaa ydinuskomustaan, selitellään, jätetään kokonaan huomioimatta, ja jopa kiistetään kaikkea sellaista joka ei sovi yhteen sen oman ydinuskomuksen kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Suomalainen yrittäjä on sellainen, että se yritää 15 vuotta ja myy sitten yrityksensä sijoittajille, jotta voisi viettää mukavan loppuelämän. Sitten sijoittajat imevät yrityksen kuiviin ja myyvät yrityksen eteenpäin. Se siitä yritystoiminnasta.
Hyvän liikeidean ja toimivan yrityksen omistaja ei halua tai uskalla investoida ja laajentaa toimintaa, vaan pyöritään siinä pienessä vuosikausia. Omaa rahaa ei uskalleta tai haluta käyttää, vaan pyritään kaikin keinoin saamaan yhteiskunnan tukea yrittämiseen.
Luulin aiemmin, että yrittäminen on riskin ottamista, mutta huomaan olleeni väärässä.
Yhteiskunnan keräämistä rahoista on tullut hyväntekeväisyystoimintaa ja sen seurauksena sillä hunajapurkilla pörräilee nykyään kaikenmaailman lobbaajat ja kuiskuttelijat.
Ilmoita asiaton viesti