Suuri lässähdys – hallitus juhlii, mutta taksamittari nakuttaa Suomelle tappiota

Sanna Marinin hallitus on tehnyt reilu sata hallituksen esitystä – vähemmän kuin mikään moderni hallitus on tehnyt viime vaalikausina samalla ajanjaksolla. Näin silti, että valtiosihteereitä ja erityisavustajia ja avustajia on enemmän kuin koskaan. Liike Nytin kansanedustajana haluaisin tietää, mikä on uusin tekosyy olla tekemättä mitään.

Nimittäin kun Rinteen hallitus aloitti työnsä, se ilmoitti Suomen kuntoon laittavia esityksiä tulevan niin vähän, koska heti alkoi EU-puheenjohtajuuskausi. Ei saanut edellyttää mitään konkreettista vielä silloin. Sitten toimettomuuden syyksi saatiin laitettua hallituskriisi. Ei voinut edellyttää, että mitään tapahtuisi. Nyt kriisi on ainakin toistaiseksi ohi, mutta silti mitään ei tapahdu.

Kavereille on silti saatu hankittua työpaikkoja, ensin avustajiksi ja valtiosihteereiksi, kohta myös kansliapäälliköiksi. (Poliittisten virkanimitysten suhteen pitäisi muuten joko muuttaa käytäntöä eli maan tapaa, joka on laiton, tai sitten muuttaa lakia niin, että virkamiehet vaihtuisivat hallitusten mukana.)

Hallitus on kuin taksissa istuva juhlaporukka, josta kukaan ei aio maksaa laskua. Antti Rinne jätettiin kyydistä Mäntsälään ja Sanna Marin napattiin Tampereelta mukaan. Matka jatkui saunaan ja taas hypättiin taksikyytiin. Taksin pimeydessä on mukava hallituksen jutella näennäisen kivasti keskenään. Rage Against The Machine soi stereoissa, mutta vimmaa ei näy missään ja konekin yskii. Taksamittari nakuttaa, Suomi tekee joka minuutti tappiota, mutta mitään ei tehdä. Ei näy kasvua eikä näy työllisyyttä. Isku lomauttaa, Kalevala-koru on syvissä vaikeuksissa, kannattavia yrityksiä myydään ulkomaille.

Juhlat on siis juhlittu ja olisi aika päättää, kuka maksaa laskun. Käytännössä ollaan pattitilanteessa. Keskusta on hallituksessa kuin siniset edelliselle hallitukselle. Se estää mitään uuden punavihreän hallituksen lupausten ja linjan mukaisia toimia tapahtumasta. Samalla kaikki pelkäävät perussuomalaisia, eivätkä senkään vuoksi uskalla tehdä mitään. Hallitus pyytää taksikuskia kulkemaan sammutetuin lyhdyin, ettei kukaan vain huomaan heidän juhliaan. Kaikki valuu hukkaan.

Oikeasti taksi pitäisi pysäyttää ja mennä uusiin vaaleihin. Sitä ei vain haluta, koska kansanedustajilla on velkaa vaalikampanjoista niin paljon, että kukaan ei uskalla riskeerata edustajanpaikkaansa uusissa vaaleissa. Siksi hallitus soittelee välillä taksista kannattajille ja kertoo, että kyllä täällä ollaan täysillä töissä. Laiska töitään luettelee, ja niin hallituskin kertoo kuinka monta työryhmää se on perustanut. Samalla se järjestelee poliittisia virkanimityksiä, jopa nopeammin kuin Sipilän hallitus. Se kuvaa hyvin sitä, kuinka nämä suuret muutosvaalit lässähtivät kasaan.

Taksiuudistus lässähti, Suomen uudistaminen lässähti. Siitä ei Time-lehden jutussa mainittu mitään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu