Tämä kaaos vasta soten alkusoittoa

Vasemmistohallitus ajaa terveydenhoitoa seinään. Ihmiset eivät pääse hoitoon. Leikkausjonot pitenevät. Potilaat joutuvat ambulansseissa odottamaan tunteja vapaita sänkyjä. Hoitajia ei ole eikä rahaa. Hallitus runnoo väkisin läpi sote-uudistusta ja säätää mitoituksia ja takuita. Palvelut eivät parane ja ihmiset eivät saa apua.

Koko Suomessa ovat nyt sairaaloiden päivystykset täysin ruuhkautuneet, kun potilaat eivät saa hoitoa muualta.

Kaaos sairaaloiden päivystyksissä on vasta alkusoittoa.

Koko sote-uudistuksesta tulee vuodenvaihteessa hirveä sekasotku.

Hallitus säätää hoitotakuuta ja hoitajamitoituksia, tulee lisää hallintoa ja epäonnistuneita it-hankkeita, mutta palvelu ei parane, ei tule lisää hoitajia eivätkä hoitojonot lyhene.

Hoitajamitoitus tekee nyt sen, että vanhustenhoidossa joudutaan sulkemaan paikkoja, kun ei ole hoitajia.

Leikkausjonoissa ihmiset odottavat kuukausia. Mitä tekee hallitus? Haluaa ottaa Kela-korvaukset kokonaan pois, kun niitä pitäisi kohdistetusti korottaa ja lyhentää yksityisten palveluiden avulla jonoja korvausten ja palvelusetelien avulla.

Ei vanhuksia ja sairaita voi jättää oman onnensa nojaan.

Eihän tässä ole mitään järkeä ja koko uudistusta ajaa vain jääräpäinen ideologia, jossa julkista puolta pönkitetään kaikin keinoin yksityisten kustannuksella. Toimivassa mallissa niiden pitäisi toimia yhdessä ja rinnakkain.

Miksi koko uudistusta ajetaan kuin käärmettä pystyyn, kun mikään ei kuitenkaan parane?

Oma lukunsa on ministeri Linden. Linden on todellinen monitoimikone niin sosiaalisessa kuin perinteisessä mediassa. Hänen maailmassaan yksityiset terveyspalvelut eivät saisi markkinoida palveluitaan. Tätä en olisi uskonut koskaan sanovani, mutta onneksi Krista Kiuru palaa ensi kuussa äitiyslomaltaan ministeriksi ja Linden palaa riviin.

Alueet ajetaan talouskriisiin ja kunnat konkurssiin. Hallitus salakuljettaa rahoituslakia eteenpäin ja tekee miljardien temppuja budjettiin. Ensi vuodelle siirrettiin 1,9 miljardia euroa tämän vuoden budjetista, että ensi vuoden velkavuori ei vaalien alla näyttäisi niin suurelta. Velkaa otetaan ensi vuonna vähintään 8,2 miljardia euroa.

Nopeimmat hallituksesta ehtivät tuulettaa, että velkaantumisvauhti on saatu kuriin.

Kuinka se nyt meni niin kuin omasta mielestä?

Aluevaalien alla lupaukset tyyliin terveysasema jokaiseen kuntaan olivat täyttä huijausta, palveluita pitää keskittää eikä hajauttaa, digitalisaatio ja omalääkärit pitää järjestää avuksi.

Kunta-alan uudet sopimukset, hoitajien tulevat palkankorotukset, palkkojen harmonisointi uusilla alueilla, Ict-kustannukset, mihinkään näistä ei ole varauduttu.

Liian paljon kerralla ja liian lyhyessä ajassa. Ei tule mitään!

+22

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu