Tolkun ihmisten mitta täyttyy

Aurinko paistaa siniseltä taivaalta ja keskikesän juhla on parhaimmillaan.

Moni kakku päältä kaunis.

Juhannus näytti autoilijoille ja ruokakaupassa käyneille missä mennään. Hinnat nousevat, mutta palkat eivät. Ihmisillä tulee mitta täyteen.

Bensan ja dieselin litrahinnat ovat pian kolmessa eurossa ja siitä on yli puolet veroa. Ruuan hinnat nousevat sitä vauhtia, että ihmiset joutuvat karsimaan ostoksistaan. On turha kuvitella, etteivät tolkun suomalaiset nouse barrikadeille, jos tämä vain jatkuu ja hallitus ei tee mitään.

Hallitus lupaa ruveta syksyllä selvittämään veronalennuksia pieni- ja keskituloisille. Päätöksiä pitäisi tehdä nyt ja niin, että ne vaikuttavat heti eikä ensi vuonna. Muissa EU-maissa on laskettu polttoaineiden verotusta ja ruuan arvonlisäveroa ja vaikutus näkyy heti.

On lisäksi niin, että hallituksen pieni- ja keskituloiset eivät juuri maksa veroa, mistä voisi vähentää. Ja hallituksen pieni- ja keskituloiset ovat eri ihmisiä kuin kokoomuksen pieni- ja keskituloiset. Kysykää Marinilta, Saarikolta ja Orpolta kuinka paljon kuukaudessa heidän keskituloisensa tienaavat? Saatte erilaisia vastauksia.

Ihmisten ostovoima romahtaa ja he köyhtyvät. Tähän on tehtävä välittömiä vastatoimia. Muuten syksyn palkkapyynnöt nousevat pilviin.

Oma lukunsa on julkinen talous ja valtiovarainministeri Saarikko. Hän puhuu paljon ja lupailee talouskuria, mutta tekee tasan päinvastoin.

Pandemiaan ja sotaan piti reagoida, mutta olemme niiden päälle ottaneet kymmenen miljardia euroa syömävelkaa. Mutta yhtään euroa ei siitä riitä työssä käyvien ja yrittäjien auttamiseen.

Näin ei voi jatkua!

Rauhallista juhannusta kuitenkin kaikille ja pysykää pinnalla!

+23

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu