Venäjän viisumit kokonaan kieltoon

Venäläisten viisumit Suomeen pitäisi toistaiseksi kieltää kokonaan.

EU ja Suomi siinä mukana reagoivat tapahtumiin liian hitaasti. Selkeät asiat tulevat jatkuvasti yllätyksinä. Suomen kansallisesta turvallisuudesta puhutaan aivan liian vähän.

Kun Venäjän koronarajoitukset poistuivat heinäkuussa, alkoi Helsinki-Vantaan lentokentällä mahdoton ralli. Venäläiset lähtivät sankoin joukoin maailmalle. Kuka minnekin ja kuka mistäkin syystä.

EU:n Schengen-alueella on myönnetty venäläisille kymmenen miljoonaa viisumia vuosittain. Suomi on myöntänyt niitä miljoona vuodessa. Suorat lennot Venäjältä menivät Ukrainan sodan takia pakotteiden piiriin, mutta Suomen, Baltian ja Puolan lentokenttien kautta venäläisillä oli viisumilla pääsy mihin tahansa. Ja näitä kymmentä miljoonaa viisumia ei voi perua taannehtivasti eli ne ovat voimassa niin kauan kuin ne ovat voimassa.

Nyt EU:n ulkoministerit haluavat vähentää venäläisten viisumeja kymmenesosaan. Mutta miljoona viisumia on edelleen paljon. Ja silti halutaan vielä myöntää viisumeja opiskelua, työntekoa, sukulointia ja kiinteistönhoitoa varten. Venäläiset ovat kekseliäitä. Esimerkiksi Suomessa oleville venäläisten omistamille kiinteistöille on löytynyt yhtäkkiä paljon lisää omistajia.

Saksa sanoi aikansa, että tavallisia venäläisiä ei pidä rangaista, vaan sota on Putinin sota. Sinisilmäisyyden aika on nyt ohi. Tällaiset tavalliset venäläiset menivät aikanaan Krimille vuonna 2014 ja pian sieltä kuoriutui pieniä vihreitä miehiä, jotka valtasivat koko alueen.

Miten Suomi takaa tässä viisumiasiassa oman sisäisen turvallisuutensa? Miten viisumianomusten jättäneiden henkilöllisyys voidaan tutkia ja varmistaa?

Venäläisten viisumit pitäisi toistaiseksi laittaa kokonaan jäihin. Se on erittäin kova paikka Itä-Suomen yrittäjille ja kauppiaille. Mutta mieluummin heitä kannattaa tukea kuin löperöä viisumipolitiikkaa.

+8

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu