Yksityishenkilöitä vai toimittajia?

”Suurin voittaja on demokratia. Korkein äänestysprosentti sataan vuoteen. Suurimmat häviäjät ovat paikallinen media ja tutkimuslaitokset. Media täysin puolueellista ja gallupit taas kerran aivan poskellaan.” Näin kirjoitin eilen Twitterissä, koska sekä Yleisradio että Helsingin Sanomat ovat tuominneet Trumpin politiikan systemaattisesti koko neljän vuoden ajan. Niin ovat tehneet myös Washington Post ja New York Times.

On turha väittää, että media on puolueeton. Yhdysvalloissa se on avointa, mutta meillä sitä ei myönnetä. Siksi halusin aiheesta tviitata. Jos Biden voittaa, se johtuu myös siitä, että inho Trumpia kohtaan riittää, vaikka Bideniltä välillä vaimonkin nimi unohtuu.

En ole kummankaan ehdokkaan kannattaja. Suomen on tultava kaikilla tasoilla toimeen Yhdysvaltojen kanssa, kumpi tahansa onkaan vuorossa Valkoisessa talossa. Ylen kyselyyn vastasin, että Trump on ollut Suomelle ok, koska esimerkiksi tasavallan presidenttimme on päässyt häntä kahdesti tapaamaan. Myös ulkoministerinä toiminut Timo Soini on kertonut samaa. Suhteet ovat olleet toimivat ja hän on päässyt sujuvasti tapaamaan päättäjiä. Eivät tällaiset vastaukset tee minusta Trumpin kannattajaa. Ihailen Trumpin tapaa puhua asioista suoraan. Jotakin hänkin on tehnyt oikein vai ovatko lähes 70 miljoonaa äänestäjää väärässä?

Äänestäjien mielipiteen kunnioittaminen on keskeinen osa demokratiaa.

Liian pitkään venyvä ääntenlaskenta ja mahdolliset oikeusprosessit eivät ole maalle kunniaksi. On kuitenkin hyvä huomata, että oikeuteen vieminen on maan tapa toimia. Siellä on ollut meneillään satoja prosesseja jo ennen vaaleja, puolin ja toisin. Ja vuonna 2000 ääniä laskettiin aika pitkään. Mutta nyt siihen pointtiin.

Ovatko toimittajat sosiaalisessa mediassa yksityisiä ihmisiä vai edustavatko työnantajaansa?

Yleisradion kirjeenvaihtaja Mika Hentunen sanoi Twitterissä, että minä olen Trumpin kannattaja. Taisi samalla paljastaa oman mielipiteensä? Oliko Hentunen näin kirjoittaessaan Ylen kirjeenvaihtaja vai yksityishenkilö?

Helsingin Sanomien Saska Saarikoski, Ilta-Sanomien Timo Haapala, Ylen Mika Hentunen ja muutamat muut käyttävät asemaansa hyväksi sosiaalisessa mediassa kerätäkseen seuraajia. Nyt haluaisin vastauksen näiden medioiden päätoimittajilta kysymykseen, ovatko he sosiaalisessa mediassa yksityisiä henkilöitä vai edustavatko he työnantajaansa?

+13

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu