Yrittäjyys tarttui minuun jo nuorena

Meillä oli perheessä yrittäjähenkeä ja se tarttui myös minuun jo nuorena. Isoisäni oli yrittäjä ja ensimmäiset neuvot sain häneltä.

Äitini perusti myös oman yrityksen ja teki kovasti töitä. Opiskeluaikoina autoin häntä jakamalla pakettiautolla tuotteita kaupoille.

Samoihin aikoihin perustin ensimmäisen oman yritykseni. Aloitin pesemällä mattoja ja huonekaluja. Aluksi olin niin ujo, etten tahtonut uskaltaa myyntikeikalla ovea koputtaa.

Yrittämisen, erehtymisen ja oppimisen kautta ymmärsin, että myyminen on minun vahvuuteni ja aloin keskittyä siihen.

Kun oppii myymään, kaikki muu tulee kyllä perässä. Kannattaa keskittyä siihen mitä osaa ja kehittää sitä jatkuvasti. Myymisen lisäksi toinen tärkeä asia on, että oikeasti uskoo siihen mitä on tekemässä.

Minulle on aina sanottu, ettei tuosta mitään tule. Mutta kyllä niistä vain on tullut.

Saman tien täytyy yrittäjän myös ymmärtää, ettei aina voi onnistua. Silloin pitää luovuttaa ajoissa ja ottaa opiksi. Olen toiminut niin idässä kuin lännessä. Maailmalla kannattaa kulkea silmät ja korvat auki. Hyvistä ideoista voi aina ottaa opiksi ja jalostaa ja kehittää niitä omaan käyttöön.

Ihminen ei ole kone. En usko, että kukaan jaksaa jatkuvasti painaa 12-tuntisia päiviä, vaan kahdeksan tuntia tehokasta pitää riittää. Itsestä pitää huolehtia. Sain sen opetuksen, kun sain lomamatkalla sydänkohtauksen. Se pysäytti.

40 vuoden yrittäjyys antaa minulle sitä perspektiiviä, että uskallan sanoa, ettei tämä hallitus ymmärrä yrittäjyydestä riittävästi eikä tunnu arvostavan sitä.

Meiltä puuttuu yhteinen päämäärä ja tarina. Meillä pitäisi olla liike-elämän ja poliitikkojen yhteinen tavoite tehdä Suomesta maailman kilpailukykyisin maa.

Yrittäjyyttä ja työntekoa pitäisi kannustaa veronalennuksilla eikö korotuksilla ja maksuilla. Yritykset pystyisivät palkkaamaan lisää väkeä paikallista sopimista lisäämällä. Yritysten investointeja pitäisi vapauttaa yhteisöverosta. Myös investoinnit lisäävät työllisyyttä.

Tuloverotuksen ja sosiaaliturvan pitäisi kannustaa yhä useampi suomalainen töihin ja tienaamaan ja kuluttamaan. Hallituksen pitää lopettaa kilpahuuto uusista veroista ja maksuista. Se lisää epävarmuutta ja vähentää talouskasvua.

Vain yrittämällä ja yrittämisen hengellä saamme Suomen kasvuun, yritykset investoimaan ja luomaan uusia työpaikkoja.

Vain yrittäjät voivat pelastaa Suomen hyvinvoinnin.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu