Yrittäjyyttä ja työntekoa pitää kannustaa

Tämän hallituksen meno ei muutu. Pysyviä menoja ja veroja tulee lisää, mutta tuloja ei. Tai kyllä näissä vuosisuunnitelmissa on kauniita lauseita työllisyyden parantamisesta, mutta niiden toimeenpano puuttuu kokonaan.

Minun ja Liike Nytin tärkein tavoite olisi saada yritykset kasvamaan ja ihmiset töihin, maksamaan veroja ja kuluttamaan. Tällä nykyisellä menolla kasvaa vain julkinen velka.

Yrittäjyyttä ja työntekoa pitäisi kannustaa veronalennuksilla eikö korotuksilla ja maksuilla. Yritykset pystyisivät palkkaamaan lisää väkeä paikallista sopimista lisäämällä. Yritysten investointeja pitäisi vapauttaa yhteisöverosta. Myös investoinnit lisäävät työllisyyttä. Hallituksen pitää lopettaa kilpahuuto uusista veroista ja maksuista. Se lisää epävarmuutta ja vähentää talouskasvua.

Yksi prosentti työllisyydessä tarkoittaa miljardi euroa julkisessa taloudessa. Jos meidän työllisyysprosenttimme olisi Ruotsin tasossa, olisi julkinen talous tasapainossa. Ruotsissa työmarkkinoiden rakenteet on uudistettu ja sosiaali- ja työttömyysturva kannustaa ihmisiä töihin. Meillä uudistukset jäävät tekemättä ja otamme miljoona euroa lisää syömävelkaa joka ainoa tunti.

Ruotsissa demarit laittoivat julkisen talouden kuntoon. Kilpailukyky on kunnossa ja talouskasvu vahvaa. Tanskassa demari pääministeri on hyvissä väleissä elinkeinoelämän kanssa. Meillä vastakkainasettelu kiihtyy. Suunta on täysin väärä.

Meillä pääministerin lähipiiri väittää, että kilpailukykymme on kunnossa. Pahinta on, että he itse uskovat puheitaan. Oikeasti maailmassa on vain seitsemän Suomea kilpailukyvyltään heikompaa valtiota. Kehutaan investointien kasvulla. Kasvua on, kun lähtötaso on nolla. Ruotsiin verrattuna kasvu on kuitenkin todella heikkoa.

Ei tätä ihmisten tarvitse maksaa, kyllä valtio hoitaa, kuuluu demareiden sotahuuto.

Nyt herätys, hallitus!

Hallitus puhuu liian vähän yrittämisestä tai yrittäjyydestä, vaikka vain yksityisten yritysten kasvu ja panostukset luovat meille uusia, aitoja työpaikkoja ja verotuloja.

Yrittäjien laiminlyönti tuntuu henkilökohtaisesti kaikkien pahimmalta.

Ja jos on yrittäjänä ottanut riskiä ja onnistunut, pitää sekin ottaa pääomaveroina pois mieluummin kuin antaa yrittäjän sijoittaa se investointeihin tai seuraavan firmaan.

Hallitusta eivät velka tai sen kustannukset häikäise. Kun julkiset velat laittaa nippuun ja laskee sille kolmen prosentin koron, pelkät korot ovat 7-8 miljardia euroa vuodessa kaiken nykyisen syömävelan päälle. Siinä on aika yksinkertainen happotesti aloittavalle valtiovarainministerille.

Koronaa varten piti ottaa velkaa. Mutta nyt siitä on tullut savuverho, minkä suojassa hallitus ajaa meitä velkasuohon. Koko ajan unohtuu se, että olimme jo ennen koronaa velkakierteessä. Budjettikehysten ylittäminen tulevina vuosina on vastuutonta.

Sote on tästä karmea esimerkki. Tulee vain kalliit kuoret eli lisää hallintoa. Sisältö puuttuu eli palvelut eivät näin parane. Ei maakunnissa voi jättää ihmisiä oman onnensa nojaan.

Suomen vertailu muihin Pohjoismaihin hävettää. Ruotsissa demarit keventävät yritysten ja palkansaajien verotusta, kehittävät kannustavampaa työttömyys- ja sosiaaliturvaa ja lainsäädännössä heillä on velkajarru valtion budjettiin. Suomessa demarit muistelevat yhdessä ay-liikkeen kanssa 1900-luvun hienoja aikoja ja ottavat lisää velkaa.

Meillä on Pohjoismaista eniten velkaa ja heikoin julkinen talous sekä matalin työllisyysaste ja suurimmat sosiaalikulut. Ja mitään ei tarvitse tehdä. Lisätään vain julkisia menoja ja otetaan lisää velkaa. Vihervasemmiston käsi menee syvemmälle yrittäjän ja palkansaajan taskuun.

Meille ei äänestetty tällaista politiikkaa viime eduskuntavaaleissa. Kuntavaaleissa kaikki hallituspuolueet saivat tästä muistutuksen ja kärsivät tappion. Nyt pitää muuttaa suuntaa ja saada yritykset kasvuun ja ne palkkaamaan ihmisiä töihin.

 

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu