Asuntojen arvo, järjetön oletus arvon nousemisesta.

Nyt vihdoinkin on herätty sen tosiasian ääreen ettei Suomen ilmastossa ja rakennusopeilla rakennetuilla rakennuksilla ole kuin tietty elinikä.

Ajatus että 50 vuotta vanhalla rakennuksella olisi jokin kasvava tai pysyvä arvo on käsittämätön.

Kivestä rakennettu rakennus voi tasaisen ilmaston alueilla kestää vuosisatoja mutta Suomen kostean kylmän, lämpimän kylmän ilmaston oloissa puusta rakennettu pahimmillaan vielä koneellisella ilmastoinnilla varustettu, huoltoa vaativa rakennus on rapistuva, jatkuvaa huoltoa vaativa monimutkainen ja kallis ylläpidettävä, ja pienikin vika tekee helposti korjaamattoman vahingon.

Nämä vaarat siis teknisiä.

Järjetön keskittämisideologia, kaupungistuminen jota vääjäämättömäksi sanotaan tekee lopun tuhotyön. Infra, tiet, rakennukset joita on vuosikymmeniä rakennettu jää tyhjilleen, vajaakäytölle, hylättävä kai valtaosassa suomea ja se on hyvä asia liki kaikkien mielestä.

Kukaan ei ole onnellinen joutuessaan muuttamaan pakon edessä ylihintaisiin kasvukeskuksiin joissa terveiden, onnellisten, työteliäiden lasten kasvattaminen on käytännössä mahdotonta. Tästä todisteena Helsingin alhaisin lapsiluku suomessa jota vääristää ja korottaa suuri maahanmuuttajaväestönmäärä joka nostaa lapsilukua 1.35, joka silti Suomen alhaisin. Omistusasunnon hankkiminen säädyllisillä neliöillä Helsingissä on elinikäisen velan mittainen suoritus hyvätuloiselle, muille mahdoton. Samalla rakennettu infra jää tyhjilleen ja menettää arvonsa. Infra jolla olisi vielä vuosikymmenien käyttöikä jäljellä.

Olisiko syytä ottaa vihdoinkin järki käteen ja miettiä onko mieltä ajaa ihmiset ahtauteen, elinikäiseen velkaan muutamiin kasvukeskuksiin ja samalla tuhota jo rakennetun infran arvo muualla Suomessa.

Kaikki Suomen vanhukset ja lapset ei mahdu kasvukeskuksiin tai siis käytännössä kasvukeskukseen vaan koko Suomi olisi pidettävä asuttuna ja elinvoimaisena.

 

 

hoikanpoika

Keksi hyvä mietelause niin nimesi elää ikuisesti kirjoitti joku tuntematon..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu