Etsikkoaika valmistautumisessa koronan toiseen kierrokseen.

Nyt elämme koronan ensimmäisen aallon hetkiä ja keinoksi selviytymiseen on valittu tämä eristäytyminen tie jotta terveydenhoito järjestelmä kestää kasvavat potilasmäärät.

Nyt on siis aika varautua koronan toiseen kierrokseen joka voi olla edessä jo syksyllä tai keväällä 2021.

Tehohoitopaikkojojen määrä pitää pystyä tarvittaessa kymmenkertaistamaan koronan hoitoon vaadittavilla laitteilla ja tiloilla ja henkilökunnalla. Laitteiden tuotanto pitää olla maailmanmarkkinoista riippumatonta.

Jos toimivia suojaimia on olemassa niin niiden varastot ja tuotantokapasiteetti on mitoitettava riittäväksi tarpeeseen nähden. Käytännössä siis omaa tuotantoa ja varmuusvarastoa on kehitettävä välittömästi riittäväksi.

Myös testaus kapasiteetista  on tehtävä riittävä ja maailmantilanteesta riippumaton.

Armeijan, rajavartiolaitoksen, poliisin ja ruuantuotannon sekä ruoka ja lääke sekä energiavarastojen määrää on nostettava huomattavasti.

Suomeksi, omavaraisuus on saavutettava kaikilla tärkeillä toimialoilla. Rajojen turvallisuus on taattava. Venäjän tilanne voi muuttua kaaokseksi viikoissa ja kymmenien tuhansien pakolaisten saapuminen rajoille voi olla todellisuutta hyvinkin pian..

Ensimmäisen aallon karenssit eivät voi laajasti olla tulevassa käytössä enää kauaa vaan tauti on löydettävä ja eristettävä mahdollisimman tehokkaasti mutta ennenkaikkea sairastuneet on pystyttävä hoitamaan tehokkaasti. Sairastuneita ja kuolleita tulee paljon.

Hoidon priorisointiin on on tehtävä selvät säännöt.

Laumaimmuniteetti on saavutettava mahdollisimman pikaisesti. Rokotteen saaminen kestää vähintään vuosia ja sitä talous ei kestä.

Aikaa kaikkeen tähän on kuukausia hyvällä tuurilla, huonossa tapauksessa aikaa ei ole yhtään vaan kaikki tämä on tehtävä koronan ollessa kokoajan päällä ja Venäjän tilanne voi kehittyä hetkessä

Talouden nousua on lienee turha odotella vuosiin ja paluuta entiseen ei ole.

Elämme uudessa normaalissa. On vuosi nolla.

 

hoikanpoika

Keksi hyvä mietelause niin nimesi elää ikuisesti kirjoitti joku tuntematon..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu