Eu ja metsäpolitiikka.

Eu suunnittelee metsänkäytön suuntaviivoja tuleviin aikoihin ja eihän sieltä julkisuuteen tihkuneet tiedot juuri huolestuttavampia suomalaisen metsäteollisuuden, työn, omistajuuden ja hyvinvointiyhteiskunnan ylläpidon kannalta voisi olla.

Avohakkuukielto, tietenkin ilman kompensaatiota, puun käytön kohdentaminen vähän hymylyttäen pitkäkestoisiin tuotteisiin kuten rakennuspuuhun ja huonekaluihin. Hymyilyttäen siksi että perusteena on rakennusten, huonekalujen käytön pidempi kesto mutta kuitenkin, onko 20-30 vuoden elinikäodotteella olevia huonekaluja mitenkään merkittävästi edes markkinoilla. Suomessa ei ole merkittävää huonekaluteollisuutta ollut enää vuosiin. Jos  suomalainen huonekaluteollisuus käyttää promillenkin suomen puuvirroista niin olen iloisesti yllättynyt.

Ja mikä on oletettu rakennusten elinikä suomessa. 50-vuotta on todella pitkä ikä nykyisenkaltaiselle vahvasti eristetylle, koneellisella ilmanvaihdolla varustetulle talolle.

Eu näkee suomen metsät suojeltavina ikimetsinä, luonnon monimuotoisuuden viimeisinä eurooppalaisina ilmentyminä joita pitää suojella ja ylläpitää.

Suomelle, ja maanomistajille ne on merkittävä tulonlähde joiden tuottavuutta ja elinvoimaa pitää suojella.

Ero on vain siinä että metsänhoitaja näkee sadonkorjuun välttämättömyyden 50-100 vuoden välein jolloin metsät pysyvät hyvinä, elinvoimaisina, kasvavina ja monimuotoisina.

Metsien hylkääminen luonnontilaan, luonnonpuistoksi ei palvele sitä tarkoitusta.

Sata vuotias metsä on kasvava, elinvoimainen, 130-vuotias metsä on kuoleva, yksilajinen..

+3
hoikanpoika
Keskusta Kärsämäki

Keksi hyvä mietelause niin nimesi elää ikuisesti kirjoitti joku tuntematon..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu