Kalliit lääkkeet. Kaikki on suhteellista.

Tutulleni, osatyökyvyttömyyseläkkeellä, lue 470e käteen jäävällä kuukausitulolla elävälle ihmiselle lääkäri määräsi lääkkeen jonka hinta olisi ollut 270e kuukaudelle. Tuttuni totesi ettei onnistu, ei ole varaa, lääkäri oli tykännyt huonoa, kuinka hän voi hoitaa jos potilas kieltäytyy hoidosta.

Toisella tutullani pienen lapsen lääke maksaa 1.5e/kpl. Lääkettä menee 1-3kpl päivässä, parhaillaan liki satasella kuussa joutuu ostamaan yksistään sitä lääkettä. Sillä kustantaisi lapselle jo kalliin harrastuksen.

Sairastaminen katsoo tulotasoa siten että pienituloinen sairastaa yleensä enemmän ja hän voi tehdä vähemmän sairauden ennaltaehkäisyyn ja hoidon suhteen. Pienituloinen ei voi lähteä pienelle stessilomalle, ostaa kuntosalikorttia, sähköpolkupyörää, hierontaa..

Hammasterveys erittäinkin hyvä esimerkki. Hyvätuloinen menee heti hammaslääkäriin kun vähän vihlaisee, huonotuloinen sitten kun kivut käy sietämättömiksi..

Vuorotyö, pätkätyö, osa-aikatyö on huonosti palkattua ja fyysisesti ja henkisesti erittäin kuormittavaa. Ja taloudellisesti yleensä heikkoa.

Itse tein nuornamiehenä liki kymmenen vuotta yhdelle työnantajalle pätkätöitä, vuosien -91-99 välillä tein 140 työsopimusta. En ollut tuona aikana yhtään päivää sairauslomalla, kesä tai talvilomalla, pekkasilla tai firman virkistysreissuilla koska minä olin silloin töissä kun joku muu oli poissa jostain syystä.

Pätkätyöläinen tekee mitä käsketään ja kipulääkkeen voimalla.

Kallis hoito, lääke on suhteellinen käsite. Hyvätuloinen voi vähentää helpommin työkuormaa jos esim perhetilann tai oma terveys sitä edellyttää, maksaa hoidoista, pienituloinen ei niinkään.

 

+1
hoikanpoika
Keskusta Kärsämäki

Keksi hyvä mietelause niin nimesi elää ikuisesti kirjoitti joku tuntematon..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu