Keinoäly vie koulutettujen työtehtävät

Keinoäly, tuo taskulaskimen kehittyneempi nykyversio tulee viemään lähivuosina merkittävän määrän keskijohdon työpaikoista, joidenkin arvioiden mukaan 90-95 prosenttia. Käytännössä siis johtoryhmä, 3-5 henkeä isossakin firmassa tulee jäämään tekemään niitä päätöksiä ja linjauksia, loput on sihteerejä, kanslisteja.. Näistä muutamista paikoista tulee verisesti kilpailemaan kaikki ne 90-95 prosenttia joiden työt keinoäly tekee halvemmalla ja virheettömämmin eli käytännössä korkeasti koulutetuista huipputekijöistä tulee olemaan valtava ylitarjonta. Tarkoittaa palkkojen laskua..

Suorittavalla puolella vain erittäin matalan tuottavuuden työt kannattaa tehdä ihmisvoimalla, kone tekee jo nyt niitäkin itsepalvelukassoilla ja etätilauspäätteillä. Hampurilaispaikassa ihminen enää ojentaa tilauksen ja tekee ruuan, tilaus ja maksu hoituu jo etänä. Ihmettelen miksi ruuanteko on vielä ihmisen haparoivissa käsissä. Ruoka-annoksen teko olisi aika helppo koneellistaa, kuvittelisin..

Kaverini, osaava insinööri kuvasi työtään näin, hänellä on tietokoneohjelmassa kaikki variaatiot, asiakas tilaa tuotteen omilla mitoillaan, väreillä ja lisävarusteilla ja hän poistaa ne ylimääräiset värmeet ja laittaa asiakkaalle hyväksyttäväksi hinnan kera. Hän sanoi että kuka vaan pystyisi kevyellä koneenkäyttötaidolla pystyisi samaan, hän saa vain hyvää palkkaa siinä välikätenä.

Yksi esimerkki jota jossain keskustelussa käytin, Uber taksin, yleensä taksin korvaisi ropottitaksi. Yksi auto olisi ajossa 24/7, säällä kuin säällä ja kuskille ei tarvitsisi maksaa palkkaa, auto olisi tienestissä 24/7. Montako fyysistä kuskia olisi jäljellä sen jälkeen kun autonominen ropottiauto, rekka, linja-auto. lentokone tulee markkinoille.

Ihmisen asema tulee olemaan hyvin heikko.

Ongelmanratkaisussa keinoälyt voittaa jo shakkipelissä parhaimmatkin ihmisaivot, puhumattakaan tavallisesta pelaajasta.

Taiteessa keinoäly luo rajattomiin teoksia, tilaa sata Popedan kappaletta Vesa-Matti Loirin laulamana niin saat sitä mitä tilaat..

Only Fans malli tekee tuhat täydellistä leskustelua ja poseerausta samanaikaisesti ja tilaaja saa täsmälleen mitä haluaa.

Piirroksissa, maalauksissa, klassisen musiikin teoksissa edes huippuammattilaiset eivät osaa tehdä eroa koneälyn ja koulutetun ihmisen teoksissa..

Indiana Joneksia, Tähtien sotia, James Bondeja voidaan tuottaa loputtomiin haluamilla näytteliöillä elävillä tai jo kuolleilla, halutun ikäisinä, kokoisina..

Yritykset eivät työllistä yhtään ihmistä jos tuotto on parempi ilman yhtään ihmistä eli markkinat, omistajat pyytää tuottoa, eivät työllistämään ihmisiä.

Mitä ihmisille jää?

Ne työtkö joita ei koneella kannata tehdä?

Itse näen ainoana esteenä tälle kehitykselle sen että nämä samaiset ihmiset on myös niitä tuotteen kuluttajia eli jos työ ja ostovoima loppuu niin hankala on myydä. Tosin kuluttajat ja tuottajat ovat monesti eri lokaatiossa

hoikanpoika
Keskusta Kärsämäki

Keksi hyvä mietelause niin nimesi elää ikuisesti kirjoitti joku tuntematon..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu