Keskustan tuskaisa hallitustaival.

Keskusta on yleensä joko oppositiossa tai pääministeripuolueena hallituksessa.

Silloin tilanne on selkeä. Vaalivoitto ja hallituksen johto ja mahdollisimman mieluinen hallitusohjelma, kompromissi jonka takana seistään, meni syteen tai saveen. Eihän se Sipilänkään hallitusohjelma hunajaa ollut mutta Sipilän hallitus teki mitä lupasi, Sipilä teki mitä lupasi ja kun Sote kariutui niin myös henkilökohtaisesti kantoi vastuun, kaatoi hallituksen ja erosi keskustan puheenjohtajuudesta. Oli kuitenkin helppo ja selkeä olla keskustalainen.

Tilanne on aivan toinen nyt. Vaaleissa tuli turpaan, puolue oli ilman näkyvää johtoa kuukausia ja sitten, täysin yllättäen..hallitukseen.

Hallitusohjelma on hyvä, parempi kuin hyvä kompromissi, 10/10 tavoitteista mutta..

Toteuttaako tämä hallitus ohjelmansa, onko vasemmistopuolueet, pääministeri hallitusohjelmansa takana. On vaikea seistä, tukea ja uskoa tämän hallituksen taaperrusta seuratessa että sen kaikki puolueet ovat valmiita ottamaan vastaan, kestämään ja ymmärtämään sitä mitä hallitusohjelman toteuttaminen vaatii.

Keskustan on laitettava muut puolueet selkä seinää vasten ja hallitusohjelman tavoitteet on toteutettava. Tällä hallituksella ei ole enää kauaa aikaa toimia ja tehdä päätöksiä.

Työttömillä ei ole aikaa odottaa vuoteen -23 työllistämistä edistäviä toimia, Sote, maakunnat jotka ovat kuntien, kaupunkien elämän ja kuoleman kysymyksiä eivät voi taas siirtyä vuosiksi.

Suomi ei voi odottaa, työttömät eivät voi odottaa, yritykset, kunnat ja kaupungit vaativat päätöksiä.

Onko tämä hallitus kykenevä tekemään niitä tarvittavia päätöksiä.

Huomenna menen äänestämään puheenjohtajasta ja ääneni saa se nainen jonka uskon kykenevän viemään Keskustan tarvittaessa ulos hallituksesta, siksi Katri Kulmuni.

Keskusta ei voi odottaa.

 

hoikanpoika

Keksi hyvä mietelause niin nimesi elää ikuisesti kirjoitti joku tuntematon..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu