Kohtaanto-ongelma ei ole todellinen ongelma työttömyydessä.

Kohtaanto-ongelma eli se että työttömät ja työ sijaitsee eri paikoissa ei ole todellinen ongelma.

Uudellamaalla on Googlen haun mukaan liki 70 000 työtöntä ja kaikki mediat jauhaa että kasvu ja kehitys, työt koulutuspaikkaja hyvinvointi sekä muukin ihana sijaitsee kasvukeskuksissa. Jos näin olisi niin kasvukeskuksissa työttömyys olisi tuntematon ilmiö ja vähintään koulutuspaikka olisi kaikilla taattua.

Näin ei ole.

Pienissä kaupungeissa ja kunnissa työttömyysprosentti voi näyttää korkealta, 10%, ylikin mutta isojen prosenttien takana voikin olla pienessä kunnassa vaikkapa sata työtöntä joista valtaosa on työeläkekuntoisia tai vanhuuseläkeikäisiä. Siis oikeasti eivät työmarkkinoiden käytettävissä.

Pieneen kuntaan muuttava tai  asuva työikäinen on käytännössä työkyvytön joka ei kaupungin hintatasoilla pärjää mutta voi ostaa, periä, asunnon, osakkeen, omakotitalon muutamilla kymmenillä tuhansilla euroilla. Maaseudun työttömät joille on kysyntää työmarkkinoilla ovat töiden perään jo muuttaneet, siellä ei ole enää työvoimareserviä työmarkkinoille.

Se että työnantajien vaatimustaso ja tuotto-odotus työntekijöiden tuottavuudelle on aivan liian korkea on jo toisen tarinan aihe.

hoikanpoika

Keksi hyvä mietelause niin nimesi elää ikuisesti kirjoitti joku tuntematon..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu