Maailmalla ja suomessa irtisanoutumisbuumi töistä.

Taisi olla taloussanomien uutinen jossa viimeksi silmiini osui työelämän uusi todellisuus.

Työntekijät irtisanoutuvat entistä herkemmin.

Tuttuni palvelualalta juuri kertoi, heidän 35 hengen työporukassa on 13 immeistä irtisanoutunut viimeisen vuoden aikana. Itse olin aikoinaan töissä firmassa jossa 65 hengen firmassa seitsämässä vuodessa  ennen irtisanoutumistani lähti 73 työntekijää. Kun lähdin niin viisi ennen minua tullutta jäi riviin..

Nykyisessä firmassani lähtijöitä on liki kuukausittain..

Itse sanoisin että osittain työnantajat saavat sitä mitä ovat tilanneet eli joustavan työvoiman. Työnantajat ovat viimeiset vuosikymmenet lomauttaneet ja irtisanoneet liian herkällä kädellä tilanteiden muuttuessa. On vaikeaa, jopa tyhmää sitoutua työnantajaan jos työnantaja ei sitoudu työntekijään.

Jos työntekijällä on tunne että hänen arvonsa on vain tuotto ja heti työtilanteen tai duunarin terveyden horjuessa, perhetilanteen aiheuttaessa poissaoloja tms niin työtilanteen salliessa työnantaja lomauttaa, irtisanoo..

Toki ymmärrän työnantajien taloudellisen paineen mutta tositarina hyviltä ajoilta, tai niiden lopulta 1990-luvun laman vuosilta kertonee aikojen ja asenteiden muutoksesta.

Lamatalvena tehtaan tilauskanta oli ollut liki nolla, yli sata duunaria oli käytännössä jo viikon, pari siivonnut, huoltanut ja fiksaillut paikkoja, piha-alueita. Eräs työnjohtaja oli tuskaillut tupakkapaikalla että jos tämä jatkuu niin kohta pitää irtisanoa väkeä.

Tämä oli tehtaanomistajan korviin kauhistuneilta työntekijöiltä kulkeutunut, käsky käynyt työnjohtajalle pomon koppiin, irtisanomisen kanssa tullut kopista ulos. Yhtään työntekijää ei tulla irtisanomaan tai lomauttamaan, firman kassa kestää, oli ollut omistajan selkeä viesti duunareille.

Nyt duunari tekee sata lasissa lomautuspäivään töitä, itse olen ollut viikonloppu ylitöissä kuukausien ruuhkassa, seuraavalla viikolla perjantaina vakituisen paperit allekirjoitin ja maanantaina alkoi yt lomautuksista..

Työnantajien pitää löytää uudelleen keinot sitouttaa duunarit työyhteisöön, muuten työnantaja joutuu tyytymään joustavaan työvoimaan, jonka tärkein neuvottelutyökalu on ulko-ovi ja jolle työn tärkein merkitys on työstä saatava palkka.

Vielä yksi tarina työntekijän asemasta. Kuuntelin työpaikan taukotuvassa nuorten miesten juhannus-suunitelmia ja ihmettelin että kuinka he ovat voineet saada vapaata juhannuksen alle kun juuri olin itse saanut pomolta kiellon kyseisille päiville pyytämääni vapaaseen.

Yksi nuorista kysyi että saako pekkasia jos hänkin heidän mukaan lähtee johon toinen vastasi että ihan turha kysyäkkään, ei ne myönnä, ollaan vaan pois, mitäpä ne sille voi, enintään antaa potkut.

Olisiko jossain vikaa mutta sitä saa mitä tilaa.

+4
hoikanpoika
Keskusta Kärsämäki

Keksi hyvä mietelause niin nimesi elää ikuisesti kirjoitti joku tuntematon..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu