Osmo on oikeassa. Kansalaispalkka on tultava suoremmin käyttöön.

Kansalaispalkka, jota nyt maksetaan vain tiettyjen kriteerien täyttyessä on korvattava kaikille sama suuruisena maksettavalla summalla.

Nythän kansalaispalkkaa vastaavia ovat mm asumistuki, toimeentulotuki, opintotuet, työttömyystuet, erilaiset eläkkeet ja kuntoutustuet, lukuisat kelan maksamat erityistuet, vanhempaintuet, verotuet jne jne.

Lista on pitkä ja näiden tukien saatavuus vaihtelee huomattavasti yksilöiden ja paikkakuntien kesken.

Tukiin vaikuttaa puolison tulot, asumismuodot, yksilön kyvykkyys ja ymmärrys mihin tukiin on oikeutettu ja kykyyn vastata kriteereihin. Esimerkkinä tutultani pyydettiin Kelaan vuosien ajalta sairaushistoriaa asiansa käsittelyä varten. Hän oli sairaushistoriansa aikana asunut ja asioinut kolmen sairaanhoitopiirin ja arveli viiden eri yksityisvastaanoton piirissä joista osa työterveyshuollon kautta lääkäriasemaan jota ei ole enää olemassa, työntekijänä yrityksessä jota ei ole enää olemassa toiselle puolelle suomea.

Kansalaispalkka, esim 800€ kuussa joka tietenkin laskisi vastaavalla summalla työstä saatavaa palkkaa sujuvoittaisi asioita.

Voisit mennä kaupan kassalle, siivoojaksi, voltin pyörälähetiksi, kevytyrittäjäksi, tienata esim 5 euroa tunnissa 500-1000€ kuussa lisää ilman tuloselvityksiä, pelkoa kelan tukien menetyksistä tms.

Voisit elää sillä 800€ tai tienata tarpeesi, kykyjesi mukaan lisää.

Lähitulevassa ns hyviä töitä ei ole tarjolla juuri kenellekkään. Metsaäteollisuus joka on suomen viennin kivijalka on sellainen puujalka jonka poistuessa vääjäämättömästi suomesta suomi taantuu matalapalkkayhteiskunnaksi jossa palvelualat on liki ainoa merkittävä työllistäjä.

Osa-aikaisilla matalapalkkatöillä ei ilman tukia tule toimeen. Kansalaispalkka on lie ainoa ratkaisu tähän kurjuuteen.

Koulutus ei auta mitään, kuten jo nyt nähdään.

+2
hoikanpoika
Keskusta Kärsämäki

Keksi hyvä mietelause niin nimesi elää ikuisesti kirjoitti joku tuntematon..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu