Polttomoottoriauton hinnan romahdus

Polttomoottoriauton hinnan romahdus kymmenessä vuodessa on todennäköistä.

Itse en suhtaudu auton voimanlähteeseen ideologisesti vaan pääasia että voimaa ja kokoa on tarpeeseen nähden riittävästi, mielellään reilusti. Perheemme keskimääräinen vuosi ajosuorite on keskimäärin 50 000 km jakautuen kahdelle autolle. Iso koira, lapsi ja pitkät etäisyydet, kimppakyydit töihin ja harastuksiin tarkoittaa isohkoja, reilusti käytettyjä, jo ruopuneita farmariautoja. Olemme myös olleet kahdessa isossa kolarissa joissa auto on ruhjoutunut lunastuskuntoon. Rekka ajoi päälle, auto lyheni noin puoli metriä ja hirvikolarissa hirvi kuoli. Auton koko ja massa suojaa.

Sähköautojen hinta estää vielä omalta osaltani sellaisen hankinnan toiseksi autoksi mutta talvinen 200km päivittäinen ajomatka riittää täysin 90 prosenttiin minun ajoistani. Toisella, polttomoottori autolla lähdettäisiin sitten jos joskus ajomatkat ylittää sähköisen ajosuoritteen.

Sähköauton etuja on käsittääkseni suuri teho, käyttövarmuus ja talvisin käyttömukavuus. Olen ollut lukevinani koeajoista ettei sähköautoa tarvitse lämmittää ja sisälämpö on minuuteissa miellyttävä.

Akkuteknologia on ikivanhaa keksintöä ja itse oletan että teknisesti huomattavasti yksinkertaisempi, vähemmillä särkyvillä osilla varustetut sähköautot tulevat olemaan hyvin pitkäikäisiä laitteita. Nythän on jo otsikoitu 700 000 km ajettuja sähkötesloja takseissa.

  1. Sähköauton ainoa uhkakuva lie käyttömaksujen kasvu koska jostainhan valtion on saatava tuloa menetettyä polttoaineen veroatuottoa kattamaan. Sähköauton polttoainekulut on alle euron/100km eli olemattomat polttomoottoriautoihin verrattuna. Itse en ajaisi metriäkään polttomoottoriautolla jos nyt voisin valita.

Uskon että polttomoottoriautojen hinnat romahtavat yksinkertaisesti siksi että akkuauto on huolettomampi ja huomattavasti halvempi ylläpitää ja ajaa. Harvalle polttomoottoriauto on ideologinen kannanotto.

Itsellä uskoisin että toinen auto tulee olemaan isomoottorinen bensa-auto pitkille matkoille ja jos tässä yli 30 vuoden ajokortti-ajan jälkeen jos tarvitsen ekan kerran sitä asuntovaunua tai lavettia vetää, vielä ei ole tarvinnut ja käyttöauto täyssähköinen..

 

hoikanpoika
Keskusta Kärsämäki
Ehdolla kuntavaaleissa

Keksi hyvä mietelause niin nimesi elää ikuisesti kirjoitti joku tuntematon..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu