Presitentin vastuu ja pelottava valta.

Suomen Presitentti saa olla kaksi kautta vallassa jos kansa vaaleissa niin päättää, 12 vuotta. Se on pitkä aika ihmisen elämässä.

Pelottavinta Presitentin vallassa on se toinen kausi. Presitentti ei tule enää vastaamaan vaaleissa toisen kautensa tekemisistä, hän ei asetu enää ehdolle. Hän voi tehdä valtaoikeuksiensa rajoissa mitä vaan.

Toisen kautensa loppupuolella henkilö Presitentti on ollut vallassa 6-12 vuotta. Fyysistä ikää on jo pakostakin kertynyt..

Kuka ja kenelle Presitentti on vastuussa, kuka syrjäyttää, antaa käskyn Presitentin ohittamisesta jos selkeä sairaus ei ole vastuuttoman, suomelle vahingollisen käytöksen syynä.

Jos kiukkuinen, omanarvonsa tunteva 70-80v-vanhus ei hyväksy, tule toimeen esim 30v, eri sukupolven, ideologian, sukupuolen tai eri seksuaalisen suuntautumisen kanssa varustetun ihmisen kanssa niin meistä jokainen lie törmännyt kyseiseen tilanteeseen, mutta jos kyseessä on maidensa johtajat, presitentit, pääministerit niin ongelma on eri mittakaavassa.

Onko oikein että Suomen ulkopolitiikkaa johtas toisella kaudella henkilö joka ei ole poliittisessa vastuussa enää kenellekkään, joka menee neuvotteluihin yksin, täydellä mandaatilla puhua Suomen puolesta.

Olisiko Sauli Niinistön syytä kautensa päätteeksi riisua Presitentin ongelmallinen valta-asema ulkopolitiikan johdosta.

Luovuttaa valta eduskunnalle, ja sen valitseman hallituksen pääministerille.

Presitentti on henkilö, jota äänestetään. Pääministerin henkilöä ei valita vaaleilla.

hoikanpoika
Keskusta Kärsämäki
Ehdolla kuntavaaleissa

Keksi hyvä mietelause niin nimesi elää ikuisesti kirjoitti joku tuntematon..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu