Saarron vaikutukset Venäjän infraan, teollisuuteen, kaikkeen..

Tuntuu ettei länsimaissa ymmärretä kuinka rajusti pakotteet tulevat puremaan Venäjän talouteen, teollisuuteen, maatalouteen, yleensä kaikkeen eloon, oloon ja toimintaan.

Puhutaan että venäjällä seisoo kaikki autotehtaat komponenttipulan takia mutta kohta seisoo kaikki muukin toiminta ja infra varaosien puutteen takia.

Huono on tehtaan piraatticocacolaa tehdä jos pullotuskoneen elektroniikka tai mekaniikka sanoo poks. Jo matalan tekniikan laitoksissa ja laitteissa on niin paljon osaa joista kaikkien pitää toimia ettei toiminta, tuotanto voi jatkua missään muodossa ilman jatkuvaa varaosahuoltoa. Yksinkertainenkin laitteisto voi halvaantua täydellisesti, suhtyksinkertaisen ja edullisen mutta korvaamattoman osan lopetettua toimintansa.

Eikä korvaavaa tuotantoa voi syntyä koska laitteistot lamaantuvat yhä kiihtyvällä tahdilla varaosien ja päivitysten puutteeseen, osa laitteista vaatii jopa yhteyden valmistajan koneeseen toimiakseen ja jos laitteisto on kansallistettu niin yhteyttä ei varmasti ole saatavilla.

Laitteiden lakattua toimimasta ei palata millekkään 70-luvulle vaan paljon kauemmaksi menneeseen.

Elintarviketeollisuus lamaantuu hyvin nopeasti. Ei tarvita kuin yksi kylmälaiteketjun, uunin, kuljettimen särkyminen niin kaikki raaka-aineet kyseisessä laitoksessa pilaantuvat muutamissa tunneissa..

Maataloudessa traktorit, kylvölaitteet, puimurit, kuivaamot, navetat, kanalat, sikalat ovat täynnä elektroniikkaa eikä käsityönä voi lypsää lehmää, ruokkia kymmenien tuhansien kanojen kanalaa, kantaa käsin laitoksen tarvitsemat kymmenet tuhannet vesilitrat, eläinten ruuat, kuljettaa käsin lietteet, lannat ulos.

Miten asut kerrostalossa jossa hissi, sähkö eikä vesi toimi. Kuinka liikut kaupungissa jossa metrot, liikennevalot, katuvalaisimet, viemärijärjestelmät eivät toimi, lietevedet nousevat kaduille..

Kaupoissa sähköovet eivät aukea, kassajärjestelmät eivät hyväksy toimimattomia pankkikortteja, kylmälaitteet, ilmastoinnit eivät toimi, rekkaliikenne ei toimi..

Kaaos ei tule viikossa eikä kuukaudessa mutta se kumukoituu hurjaan vauhtiin, syöksyyn jota on liki mahdoton korjata.

Viat pitäisi korjata tunneissa ja koska varaosia ei ole saatavissa, laitteistot, tehtaat, talot, kaupat yksinkertaisesti pysähtyvät, lakkaavat toimimasta ja niiden käynnistäminen voi olla yksinkertaisesti mahdotonta. Meijeri jonka sisään jää maito happanemaan ei ihan helpolla enää elintarviketta tuota, kanala, navetta, sikala johon kuolee karja sisään esim ilmastoinnin tai ruokintalaitteen, lypsykoneen pettäessä on menetetty..

Tehdaslaitteet jonka tuotanto pysähtyy vikatilaan, kaikki laitteistot voivat olla käyttökelvottomia lopullisesti muutamissa päivissä.

Euron osa voi pysäyttää miljoonan laitteen, tuhansien ihmisten työpaikan lopullisesti.

Venäjällä on suuri syöksy edessä ja mielestäni sen vaarallisuutta ei lännessä ymmärretä. Pietarista, pari tuntia suomen rajasta jos lähtee vaikka vajaa 10 prosenttia väestöstä pakolaisiksi niin sieltä riittää satoja tuhansia suomeenkin tulijoita..

Ja kuoleeko haavoitettu karhu pesäänsä vai hyökkääkö se kuolemansa ymmärtäen haavoittajiensa kimppuun, kostaen oman tuhonsa..

+1
hoikanpoika
Keskusta Kärsämäki

Keksi hyvä mietelause niin nimesi elää ikuisesti kirjoitti joku tuntematon..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu