Todellista tietoa coronasta ja sen vaikutuksista ei ole.

Asiantuntijoiden lausuntoja yleisimmistä medioista kun seurailee niin vain yksi asia koronaviruksesta on selvää ja varmaa.

Kukaan ei tiedä mitään varmaa.

Suomessa tautihuippu saavutetaan joko toukokuussa tai kesäkuussa, heinäkuukin mainittu, edes siitä ei tunnu olevan varmuutta pitääkö rajoituksia lisätä vai purkaa.

Laumavastustuskykyä ei Suomessa, tai maailmalla saavuteta kuin rokotteen avulla ja rokotteen löytyminen ja koko maailman väestön riittävää  rokottamiseen vaaditaan jotain 6-7mrd ihmisen rokottaminen. Kukaan ei ole edes vielä kysynyt että kuka sen maksaa tai arvioinut montako vuotta sen rokotus ohjelman läpi vienti kestää. 5-15 vuotta..

Viruksen luontaista käyttäytymistä ei voi tietää. Toinen kierros voi olla huomattavasti pahempi kuin ensimmäinen tautiaalto. Ilmeisesti Espanjan taudissa oli näin käynyt. Toisaalta tauti voi jäädä pysyväksi kiertolaiseksi tai kadota vuosiksi, iäksi.

Jos tautien tuntijoilla olisi varmoja skenaarioita niin ne olisi tuotu jo julki.

Tai sitten skenaariot on niin kammottavia ettei niitä haluta tuoda julki.

Talouden näkymät omansa tarina. Ihmetyttää kun talousviisaat keskustelevat rajoitusten purkamisesta ja paluusta normaaliin. Eihän se ole mahdollista koska talouden ja liikkumisen rajoitukset koskevat koko maailmaa. Ei ole mihin palata. Maallikkokin ymmärtää että suurelle osalle yrityksistä jo nyt pelastustoimet on turhia ja varsinkin vientiriippuvaiselle Suomelle tilauskirjat tulevat pysymään vajaina vuosia..

Flunssakorona aiheuttaa talouskoronan joiden yhteisvaikutukset on maailmantalouden äärimmilleen viritetylle koneistolle järisyttäviä.

Luulen että tauti on vähäisimmillä inhimillisiä tappiolla voitettu kuin talouden tuhot.

Tauti kestää yksilöllä muutaman viikon, talouden tuhot voivat koetella loppuelämän ja yli sukupolvien.

 

 

 

hoikanpoika

Keksi hyvä mietelause niin nimesi elää ikuisesti kirjoitti joku tuntematon..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu