Työllistämisestä ja valtiontaloudesta..

Työttömyys on ollut Suomessa ongelma tieten aina. Valtiontalous kestää ja toimivat työmarkkinat ovat saavutettu silloin kun markkinoilla on noin 5 prosentin työttömyys. Silloin markkinoilla on reserviä yritysten kasvaa eli työntekijöitä löytyy kasvun tarpeisiin.

Nyt työttömyys on suurempi mutta reservissä ei tunnu olevan työllistyvää työvoimaa, siis sellaisia työntekijöitä joita yritykset haluaisivat palkata tai maksaa sellaista palkkaa että työttömät vastaanottaisivat paikan.

Valtaosa Suomen työllistyvistä työttömistä on suurissa kaupungeissa joten toimet pitää kohdistaa kaupunkeihin. Siellä on helpompi järjestää tehokkaita, toimivia tapoja työllistää, kouluttaa ja opastaa työttömät työn ääreen. Työtön kasvukeskuksessa esim Helsingissä on liki vapaaehtoista ja yhteiskunnan kannalta enemmän resurssien tuhlausta verrattuna työttömän asemaan jossain muutamien tuhansien asukkaiden kunnissa joissa  töitä on tekeville mutta työttömät on iän, fyysisen, henkisen, taloudellisen kunnon kautta työkyvyttömiä ja kouluttautumismahdollisuuksia alueen tarjoamiin ja työkyvyn sallimiin töihin ei käytännössä ole. Maalla asuvan pitkäaikaistyöttömän kustannus yhteiskunnalle on mitätön verrattuna toveriin Helsingissä.

Työttömyys kasvukeskuksessa on yhteiskunnan resurssien tuhlausta ja se on saatava tuetulla työllä kasvukeskuksessa niiden osalta joilla ei mahdollisuutta markkinaehtoisten töihin työllistyä liki nollaan, työkykyisten osalta se tavoite on viisi prosenttia.

hoikanpoika

Keksi hyvä mietelause niin nimesi elää ikuisesti kirjoitti joku tuntematon..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu