Työnteon mahdoton yhtälö.

Työvoimapula on todellisuutta suomessa ja myös monessa muussa kehityneessä maassa.

Eläköityvät ikäluokat lähivuosikymmeninä on 80 000-120 000 immeisen kokoisia, työelämään valmistuvat 40 000-60 000 kokoisia ikäpolvia, ja ikäluokat pienenee edelleen kiihtyvää tahtia.

Rusinapullateoria asian ratkaisemiseen on saada maailmalta valmiiksikoulutettua, nuorta väkeä korkeasti tuottaviin töihin. Ongelmana tässä lie  että mikä olisi se houkutin joka saisi tuollaisen kehittyvän maan nuoren valitsemaan syrjäisen, pienen suomen. Eurooppa on ilmastollisesti, verotuksellisesti, asenteellisesti täynnä paljon, paljon houkuttelevampia maita.

Lisäksi, mihin töihin me tarvitsemme niitä uusia tekeviä käsiä. Perustöihin, väittäisin, tulevassa vielä enemmän matalantuottavuuden perustöihin koska automaatio, ulkoistukset ja ennenkaikkea keinoälysovellukset tulevat tulevina aikoina viemään ns valkokaulustyöt, keskijohdon hallinnolliset työt pois kalliiden, hitaiden, virheitä tekevien ihmisten käsistä.

Omassa työpaikassani esim koko myynti on käytännössä suoraa nettimyyntiä, yhteistyökumppaneiden kautta tapahtuvaa sekä muutaman myyntiin erikoistuneen käsissä ja markkina-alueena koko suomi sekä maailma. Firma tahkoaa historiansa parasta tulosta miljoonaluokassa ja ei työllistä sitä ns hyvätuloista kuin kymmenkunta koko hallinnossa.

Automaatio poistaa keskijohdon tarpeen firmoissa jolloin jäljelle jää vain mahdollisimman matalapalkkainen perustyö koska myös kaikki vaativammat perustyöt on automatisoitu. Kaukana on ajat jolloin tuotannon tuplaaminen tarkoitti väkimääräb tuplaamista, ennemminkin nykyään tuotanto tuplaa, väkimäärä puolittuu.

Näin siis teollisuudessa.

Jäljelle jää suomeen vain työ joka on jossain määrin sitä perustyötä, siivoojia, rekkakuskeja, hoitajia, palvelualan, turismin töitä, rakennusmiehiä, opettajia.. Ei siis korkean tuottavuuden hienoja, hyväpalkkaisia töitä vaan töitä joihin ennen mentiin jopa suoraan kansakoulusta.

Väittäisin että jo lähitulevassa valtaosa suomen töistä on matalantuottavuuden töitä joita ei kannata automatisoida sekä pieni eliitti, muutama prosentti työvoimasta joka tekee ns hyväpalkkaista, hyvätuottoista työtä. Siis firman pomo ja muutama ideariihikaveri, väliporras vedetään minimiin josta myös seuraa että kilpailu näistä erittäin harvoista na hyvistä töistä on äärettömän kovaa jolloin ne myös muuttuvat vaatimustasoltaan äärettömän vaativiksi..

Työ muuttuu mahdottomaksi yhtälöksi, hyviä töitä ei ole juuri tarjolla, miten se hyvyys sitten määritelläänkin..

+3
hoikanpoika
Keskusta Kärsämäki

Keksi hyvä mietelause niin nimesi elää ikuisesti kirjoitti joku tuntematon..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu