Ympäristönsuojelu, köyhän pahin vihollinen.

Raflaava otsikko mutta valitettavasti täysin totta.

Kun ympäristön, ilmaston suojelemiseksi siirrytään ympäristöystävällisimpiin mutta samalla merkittävästi kalliimpiin energiantuottotapoihin niin kuka, ketkä on suurin kärsijä nousevista energianhinnoista. No se kenellä energialasku vie suurimman osan tuloista. Jos joku Vihreä tai Vasemmistolainen ei tätä ymmärrä niin 5000€ kuukausituloista 500€ sähkölasku on suhteessa pienempi kuin 1500€ kuukausituloiselle.

Jututin tuossa kahta perhettä, toinen suht hyvätuloinen, laski että vuodenvaihteessa loppuvan sähkösopimuksen jälkeen heidän velattomien kesämökkinsä ja talon sähkölasku on noin 1400€ kuussa+siirto, toinen pienituloinen, viiden lapsen talous sanoi että heidän ensitalven laskennallinen sähkölasku ja vuokra on suurempi kuin talouden palkkatulot..

Vihreät/vasemmiston toin keskusteluun koska ideologisesti he ovat selkeiten hinnallamillä hyvänsä tapahtuvan nopean muutoksen kannalla samalla kun he vastustavat ideologisin perustein puhtainta siirtymäkauden energiaa eli ydinvoimaa.

Ympäristönsuojelun nimissä ollaan myös ajamassa ympärimaailman ruuantuotantoa, varsinkin sen tehokkainta osiota eli tehomaataloutta alas. Luomutuotanto on huomattavasti tehottomampi tapa tuottaa ruokaa joten luomuruoka on kalliimpaa, ja myös vaatii huomattavasti suurempia pinta-aloja käyttöönsä.

Kuka kärsii kalliista ruuanhinnasta, no köyhäpä hyvinkin.

Ympäristönsuojelun nimissä halutaan ajaa energiaa syövä perusteollisuus alas ja toivotaan korkeapalkkaisia, uuden teknologian työpaikkoja tilalle.

Teollisuuden minimikoulutettu työväki ei muutu korkean tuottavuuden työvoimaksi sillä että matalan tuottavuuden alat ajetaan alas. ja näin syntyy myös uusia köyhiä..

Kaikissa perustarpeiden, ruuan, energian hinnannousuissa ensisijainen kärsijä on pienituloinen, aina.

Vihreiden ja vasemmistolaisesti ajattelevien  koulutusraustahan on usein korkea eli nämä leikkauksethan ja hinnan nousut eivät suhteessa koske heitä eli on helppo olla aatteellinen kun laskun maksaa muut.

 

+5
hoikanpoika
Keskusta Kärsämäki

Keksi hyvä mietelause niin nimesi elää ikuisesti kirjoitti joku tuntematon..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu