Yrittäjien ja muidenkin eläkkeet..

Eläkejärjestelmien kestämätön tilanne, liki huijaus alkaa paljastua kurjalla tavalla.

Juttelin tutun entisen yrittäjän kanssa asiasta, hän kertoi yrittäjyytensä alkuajoista. Käytännössä 16 tunnin työpäiviä, ilman palkkaa niistä valtaosa. Hän teki laskutettavaa työtä 2-6 tuntia päivässä ja kymmenisen tuntia tarjouskilpailuja, oman tuotteen kehittämistä ja markkinointia päivässään. Hän teki yritystään viitisen vuotta kunnes totesi ettei saa tarvittavaa pääomaa ja markkinaa haltuunsa ja lopetti yrittäjyyden ja pääsi huomattaviin tienesteihin duunariksi.

Toinen yrittäjätuttuni teki vuosikymmenet valtavia tuntimääriä töitä, sai kaluston velattomaksi, tuli lama ja kaikki meni. Hän myi firman 55 vuotiaana, sai verojen jälkeen joitain kymmeniä tuhansia euroja puhdasta kouraan. Sanoi ettei ole ikinä minimieläkettä enempää pystynyt itselleen maksamaan mutta nuo kymppitonnit on hänen eläkekertymänsä minimieläkkeen päälle.

Tuttu maanviljeliä lopetti tilanpidon, sanoi että heidän aloittaessa tilanpidon maitopiirissä oli 110 maitotilaa+muut sikalat ja kanalat, nyt heidän lopettaessa 8 aktiivitilaa jäi jäljelle. Näiden 8 tilan yrittäjän pitäisi maksaa alueen 102 eläköityneen eläkkeet. Heilläkin oli kehittyvä tila ja he olivat käytännössä investoineet velalla kasvuun koko yrittäjyyden ajan sijoittaen kaiken yritykseen takaisin. Sanoi että olisi pitänyt viimeiset laajennukset jättää tekemättä ja nekin sadat tonnit jättää itselle, nyt ne rahat on arvottomissa koneissa ja seinissä.

Itse duunarina, yli 30 vuotta työelämää takana, eläkekertymä ei edes takuueläkkeen kokoinen ja ajatus että kykenisi töihin vielä 67 vuotiaana herättää lähinnä hilpeyttä. 1200€ käteenjäävä eläke olisi melko saavutus tällä tahdilla..

Eläkkeet perustuu sijoitustuottojen oletettuun kasvuun3.5-5 prosentin tahtiin ja niitä tuottoja ei taida toivotusti kertyä.

Järjestelmä kyykkää, nykyiset eläkeläiset se vielä kantaa..

0
hoikanpoika
Keskusta Kärsämäki

Keksi hyvä mietelause niin nimesi elää ikuisesti kirjoitti joku tuntematon..

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu