Jämsässä irtisanottavien perheet janoavat nyt ratkaisuja

Seurailen keskustelua paperitehtaan lopettamisesta. Jämsässä ja Jyväskylän ympäristössä loppuu 650 ihmisen työt kertaheitolla. Joukossa on valtavasti perheitä, jotka jäävät ensimmäistä kertaa elämässään ns. kortistoon. Perheet seuraavat korvat höröllä mitä heidän tilanteestaan ja tulevaisuudestaan nyt puhutaan.

Jos olisin yksi näistä irtisanottavien perheenjäsenistä, ajattelisin että en haluaisi lukea poliitikoiden syyttelyä tai yhtiön selityksiä. Nämä puheet eivät lämmitä.

Haluaisin kuulla esimerkiksi, että miten irtisanottavia varten on perustettu työryhmä, joka suunnittelee sen alueen työllistämiskuvioita uusiksi luoden vaihtoehtoisia työpaikkoja, sekä mahdollistaen uudelleen kouluttautumisia, jotta useimpien urakehitys työelämässä voisi jatkua. Ennen kaikkea haluaisin kuulla investoinneista alueen kehityksen varmistamiseksi.

Muistan rauhanvälityksessä oppimaani.

Kyllä kaikki osaavat syytellä ja osoittaa sormella muualle, mutta osaatko sinä välittäjänä löytää heidät, jotka ovat valmiina laittamaan kaikkensa asian ratkaisemiseksi ja viedä keskustelua kohti ratkaisukeskeisyyttä.

Toivoisin medialta nyt tukea. Median on kohdennettava valokeilaa kohti niitä, jotka tarjoavat yhteistyöhön perustuvaa laaja-alaista ja kauaskantoista ratkaisua ongelmiin, jotka liittyvät kysynnän vähenemisestä johtuvaan työpaikkakatoon, ja valokeilaa sinne miten nopeasti voidaan tarjota muutosta ja ratkaisuja. Tätä työpaikkansa menettävät haluavat nyt nähdä. 

Ystävät, nyt tarvitaan vähemmän syyttelyä, ja syvällisempää analyysia ratkaisuista. Sillä moni perhe ajattelee tänään korona-Euroopassa ja korona-Suomessa olevansa seuraava, jonka tulot saattavat romahtaa kertaheitolla. Moni seuraa keskustelua silmätarkkana, että miten me päättäjät hallituksessa, oppositiossa ja työmarkkinaosapuolet laajemmin nyt suoriudumme.

Hussein al-Taee

Kansanedustaja. Member of parliament. +358409125657

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu