Puhu muslimin kanssa niin kuin Jumala puhui Muhammadille

Näin itse puhun muslimille. Näin sinäkin voit rakentaa siltoja ja rauhoittaa tilannetta.

Annan yhden esimerkin Koraanista, jota voi tästä lähtien käyttää rakentavasti keskustelun apuna.

Koraani: 15/94-99.

Muhammadia pilkattiin hänen ollessa elossa. Osa hänen sukulaisistaan hyötyivät taloudellisesti Mekkaan kohdistuneesta turismista. Sillä Mekan, Kaaban sisällä säilytettiin useita jumalpatsaita ennen Islamia. Karavaanit jättivät rikkauksia patsaiden jalkojen juurille.

Muhammad saarnasi yhdestä jumalasta, jumalasta, joka yhdistää Aabrahamilaiset uskonnot. Tämä ajatus ei heille silloin kelvannut, ”–Korvaammeko monet jumalat vain yhdellä jumalalla”, he kysyivät. Arabit aloittivat pilkka-, loka- ja sen aikaisen trollikampanjan Muhammadia vastaan. Hänestä tehtiin pilaa ja häntä vastaan hyökättiin useasti kadulla. Hänen päällensä heitettiin roskia. Hänestä tuntui silloin pahalta, hänhän on ihminen.

Jumala vastasi hänelle tuntemuksiinsa näillä säkeillä, jotka tuossa kuvassa on kerätty yhteen. Varsinkin 15/97, empaattinen toteamus ahdistuksesta, joka tuntuu rinnassa on lempparini. Se on toteamus kuin ystävältä joka kuuntelee välittäen; ”Tiedämme (Jumala ja enkelit) hyvin, että heidän puheensa ahdistaa rintaasi.”

Viestini muslimeille on kaksiosainen

1. Jumala ohjeisti Muhammadia kun häntä pilkattiin olemaan kärsivällinen ja rauhallinen jatkossakin. و وَإِنَّكَ لَعَلَىٰ خُلُقٍ عَظِيمٍ

2. Jos haluatte puolustaa profeettaa, muslimien on käyttäydyttävä niin kuin Jumala on profeettaa ohjeistanut käyttäytymään. Parasta olisi, jos yhä useampi pyrkisi kouluttautumaan, työskentelemään ja maksamaan veroja. وَقُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ ۖ وَسَتُرَدُّونَ إِلَىٰ عَالِمِ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ فَيُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُونَ

Hyvät kanssaihmiset. Tämä kaikki ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ketään saisi tarkoituksenmukaisesti loukata. Eikä ketään mielipiteensä vuoksi vakivaltaisesti hiljentää tai tappaa. Nyt on käytävä vuoropuhelua.

🌹Jaa tämä tekstini vuoropuhelun ja ymmärryksen lisäämiseksi Suomessa.

Lue ajatuksistani lisää: Twitter, Instagram ja Facebook nimimerkillä @ rauhantaee

 

+2
Hussein al-Taee
Sosialidemokraatit Vantaa

Kansanedustaja. Member of parliament. +358409125657

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu