Ilmastomuutos, salaamiset, saasteet, tappamiset, infoähky, Jumala ja itsekkyys

Tässäpä ”seitsemän sinettiä” (Johanneksen ilmestyksestä), jotka liittyvät siihenkin, kun muuan ala-ikäinen pääsi YK:ssa ehdottelemaan vastauksia ihmiskunnan suuriin kysymyksiin — ja sai vallanpitäjiltä turhauman ja jopa ivailun ynnä torjunnan:

Jos maapallon ilmasto lämpenee haitallisesti, eikä pysäytyskeinoja saada toimimaan, mitäs sitte? Jos vallanhaltijat salaavat ja valehtelevat, niin mitäs sitte? Jos maapallo täyttyy roskista ja saasteista, eikä siistimiskeinoja saada toimimaan, niin mitäs sitte?  Jos sodat ja vaikka koulusurmat jatkuvat ja jatkuvat eikä niiden ehkäisykeinoja saada toimimaan, niin mitäs sitte? Jos tiedot ihmisen tuskan vähentämiseksi lisääntyvät ja lisääntyvät mutta käyttöön sitä valtavaa tiedostoa ei saa ja syntyy vain multitaskaamista, niin mitäs sitte? Jos ikiaikojen Jumalasta ja muusta sellaisesta vain soditaan eikä loppua näy, niin mitäs sitte? Jos selfiekuvat ja itsekkyysprobleemat vain lisääntyvät ja lisääntyvät eivätkä vähennä ihmisen tuskaa, niin mitäs sitte?

No sitten tapahtuu esimerkiksi se, että vallanhaltija koskettaa julkisesti toista reiteen ja isojen maidenkin mediat tarttuvat moisen ilmaisun eettisyyteen niin, että äänestysluvutkin muuttuvat. Kuuluisa Juudaksen suudelma lähtökohtana esimerkiksi entisen Itä-Saksan ja Neuvostoliiton vallassakylpevät pojat suutelivat keskenään julkisesti – ja ihmejuttuja moisen kaltaisesta syntyy ja syntyy.  Tällainen on merkittävää maapallon kehitysprosesseissa, vaikka siinä ei ole ”mitään järkeä” mutta mutta.  Jokin lainalaisuus, jota voisi hyödyntää ja joka on ihmiskunnalta varjoon jäänyt, siinä piilee. Jopa seuraavaa voi siihen tiedostamattomasti liittyä:

Kun mies ja nainen lähestyvät toisiaan tavoitteenaan lisätä hyvinvointiaan, onnellisuuttaan, selviytymismahdollisuuksiaan, ahdistuksen vähentämisiään tai muuta sellaista, niin on havaittavissa seuraavat vaiheet: halaus, suutelu, rintojen hyväily, reisien ja jalkovälin hyväily, vaatteiden riisuminen, sisäkkäin meno ja orgasmi. Nämä seitsemän vaihetta väkisinkin ilmenee ja järjestyksessä on hieman tahdon vapautta.

Kiinnostaiskohan ketään semmonen maailmanparannus, että:

Kun nykyisin aloitetaan puhe ”siitähän se paha johtuu”, niin yhden syyn sijasta ruvettaisiin  yhä useammin ja useammin puhumaan jäsentyneestä syyryhmästä. Syissähän kaikki vaikuttaa kaikkeen ja väittelyistä tulee sitten herkästi mössöä. Seitsemään jäsennys on silloin merkittävää. Yllättävän moni ihmisen pahaolo nimittäin sisältää seitsemän elementtiä.

ialybr

Psykologi, psykoterapeutti, psykologian lisensiaatti, tietokirjailija

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu