Näilläkin kirjoituslakeuksilla kaivataan Jumalaa, mitäs sitten?

Tämän kaltaista sanan rieskaa tarjotaan Uuden Suomen blogeissakin: ”Minusta kun nämä kaikki ”uskonnot” on ihan huuhaata. Kerran tänne synnyt ja kuolet pois, elä se elämäsi nyt äläkä odota jotain ”taivaspaikkaa” tai ”elämää pilvenhattaralla” varsinkin, kun siitä ”uskosta” saat elon aikanasi toiselle ihmiselle maksaa… ”. Kun näihin sitten joku kirjoittaja reagoi vastaväitteillä tai muuten yrittää tolkuttaa, että ”eihän se noin ole”, niin mitä sitten tapahtuu? Sittenhän syntyy vastakkainasettelu, kahtiajako, juupas-eipäs-väittely, hölmöksi julistaminen, pannaan julistaminen, kuoliaaksi vaikeneminen tai muu sen tapainen ja kirjoitusketjut hiipuvat. Eivät lopu kuitenkaan. Ennen pitkään ”feenikslintu” herää jälleen. Suomessakin kaksi tunnettua kosmologia esiintyvät uskonnottomat-uskonnon tai eipä-kiinnosta-uskonnon piispoina. Merkittävää lienee, että hekään eivät ole yksimielisiä agnostikkouskonnosta mutta palstatiloja medioissa he helposti saavat. Mitä lie kaipaavat???
Seuraavassa on neljä toivotonta tehtävää: YRITÄPPÄ aseksuaaliselle väittää, että on olemassa valtavia seksiriemuja. YRITÄPPÄ kertoa syntymäsokealle, mitä on punainen väri. YRITÄPPÄ niin sanotulle tunnekylmälle järkeilijälle tuputtaa, että on olemassa hyvin voimakkaita tunteita. YRITÄPPÄ vainoharhaiselle psykoosileiman saaneelle kertoa, että eihän sinua kukaan vainoa. Nämä yritykset muodostavat ihan omia alueita, joissa on keskeistä seuraava: Ihmistoiminnan lait ovat ratkaisevasti erilaisia kuin luonnonlait. Ihmisen toimintoja ei kukaan ole pystynyt tutkimaan ja selittämään samalla tavalla kuin luonnon tapahtumia. Jotenkin sillä tavalla kuitenkin vallassa olevat ajattelijat toimivat.

Siis miltäpä tuntuu vaikkapa näin pääsiäisenä kaanaankielinen huudahdus ”yksi sinulta puuttuu ja sen mukana kaikki, Kristuksen sisäinen tuntemus”? Montakohan kommenttia?

+1
ialybr
Sitoutumaton Savonlinna

Psykologi, psykoterapeutti, psykologian lisensiaatti, tietokirjailija

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu