Rakastan, tunnen tuskaa, ajattelen, tahdon, siis olen olemassa. Tässäpä totuusvirke!

Toistuvasti Uudessa Suomessakin mitä erilaisimmat viisaat yrittävät kertoa totuudesta ja esittää totuuksia. Suomen varhaisimmat puolueet Myssyt (jotka panivat yömyssyn päähänsä ja antoivat kaiken olla) ja Hatut (jotka panivat hatun päähänsä ja lähtivät ulkotöihin) ovat nyt muodossa ateistit ja teistit. Kun sitten eräs merkittävä juutalainen huuteli viime vuosisadalla, että ”kaikki on suhteellista”, niin taisipa siitä tulla MALLI, että valtapuolue huutelee nykyään ”ei totuutta olekaan, on vain mielipiteitä ja luuloja”. Yleinen PETTYMYSELÄMYS syntyy kuitenkin tuosta.
Eräs julkkis, satojen vuosien takaa, yritti löytää elämän suurten ongelmien ratkaisemisista väitteen, jota kukaan ei voi todistaa vääräksi ja jota voi käyttää perustana muutenkin. ”Ajattelen, olen siis olemassa”, on sitten se teesi, jota ei edes erilaiset ”vastaanHararit” ole saaneet muutetuksi. Ei myöskään toimi esitetty logiikka, jossa käännetään ensin kyseistä väittämää negatiiviseksi: ”Puupökkelö ei ainakaan ajattele mutta se on silti olemassa”. Loogisestihan täytyy ensin olla tuottaja ja sitten vasta seuraus eli seuraavasti: ”Minä en ole olemassa, en siis voi ajatellakaan”. Laajennusvaatimuksia on kuitenkin löytynyt. Nimittäin kyseisen lauseen minämuoto jättää väittäjän YKSINÄISYYTEEN ja STRESSITILANTEESEEN, jossa hän ei pysty todistamaan muiden ihmisten olemassaolosta olennaista. Myös ajattelen-sanan kohdalle voi sijoittaa muutakin. Kuitenkaan esimerkiksi lukemista ja kävelemistä ei voi ottaa mukaan, koska nuo sanat kertovat ihmisen itsestään tekemistä havainnoista ja nehän tunnetusti menevät usein harhan puolelle.
Mitä, jos liitettäisiin siihen ajattelukohtaan vielä rakkaus, tuskan tunteminen ja tahtominen? Silloin ei MENETETTÄISI tästä käyttökelpoisesta lähtökohdasta piiloon jääneitä kohtia, jotka jokainen voi helposti myöntää olevan olemassa. Saataisiinpa näin myös käsittelyyn se, että ihmiskunnalla on ollut piilossa paljon totuuksia, jotka ovat olleet olemassa mutta kaiken maailman valtiaat ovat VÄLTELLEET niiden esiin tulemista.
Niin ketäpä jaksaa kiinnostaa!!!!!!!

ialybr
Sitoutumaton Savonlinna

Psykologi, psykoterapeutti, psykologian lisensiaatti, tietokirjailija

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu