Seksi, sota, sote, sielun pelastaminen….

Mitä voi tehdä Suomen velkaantumisille, metsille, ilmastolle, psykiatrialle, pandemioille, kouluille, yliopistoille — puhumattakaan sodasta ja ulkopolitiikasta? Niin ja sillekin, että kukapa jaksaa seurata sitä mutkikasta peliä, jota hallituksen synnyttämisessä pelataan?
Edellä kuvattuun infoähkyyn ihminen on heitetty, eikä tekoälykään siinä näytä helpottavan – eikä ajatusrakennelma ”turhuuksien turhuus, kaikki on turhuutta”. Nimittäin tässähän tullaan väkisinkin seuraavaan: Kuolema, elämän tarkoitus (eutanasia, abortti yms.), syyllisyys, hyvyys-pahuus-huonous ynnä muu sellainen jyllää jäytää mietityttää meidän kaikkien kohdalla, vaikka ei sitä ääneen ilmaisekaan tai torjuu mielestä esimerkiksi viihdeaineilla.
Edellä kuvattu asia ”yksin olet sinä ihminen, kaiken keskellä yksin”, on yllättävän merkittävä, jossa on nyt tietynlainen markkinarako, kun Savonlinnan kirkkoherra on saanut julki tietynlaisen pamfletin, josta on julkisuudessa puhuttu hyvin vähän. Eräälle ateistista propagandaa paljon julkisuudessa läpi saaneelle tietokirjailijalle on kuitenkin tullut merkittävä haaste (eipä näytä sekään paljon kiinnostavan), kun vaikka seuraavia kysymyksiä pähkäillään: Miten seksuaalisuutta käsitellään oikein? Onko Raamattu Kalevalan kaltainen kansalliseepos? Ovatko vastaukset perimmäisiin kysymyksiin tietynlaisen valintamyymälän hyllyillä, joita vallanpitäjät ylläpitävät? Elääkö Nasaretilainen vielä? Miten voidaan julistella, että yksi on yhtä kuin kolme? Miten joku kaikkivaltias, joka sanoo olevansa hyvä, sallii pahuutta? Pääsevätkö kaikki taivaaseen?
Ketäpä kiinnostaa kyseiset ja kyseisen kaltaiset kysymykset kuten vaikka seuraava: Mitä se minua liikuttaa, jos tuhansia vuosia sitten jossain Kuolleen meren seutuvilla on pidetty karmea oikeusistunto ja tuomittu joku kuolemaan häpäisemällä ja muulla tavalla kiduttamalla????

ialybr
Sitoutumaton Savonlinna

Psykologi, psykoterapeutti, psykologian lisensiaatti, tietokirjailija

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu