Vielä sananen Marinin aamupaloista

⁣Aamiaisgate on herättänyt aiheellisesti ja ansaitusti paljon keskustelua. Kiitos kuuluu suomalaiselle medialle ja erityisesti Jarno Liskille, jotka toteuttavat tärkeää tehtäväänsä vallan vahtikoirina. Se on jo onnistuneen demokratiankin kannalta välttämätöntä, ja hyvä niin.
⠀ ⠀
En pidä suoranaisesti Marinin nauttimaa etua kovin ihmeellisenä tai mahdottomana, vaikka hänelle se suotaisiinkin, toki laillisesti parlamentaarisen päätöksenteon kautta. Kuitenkin viestinnällisesti tämä tapaus on ollut katastrofi pääministerille ja Valtioneuvoston kanslialle. Julkisuus, läpinäkyvyys ja avoimuus on vaihdettu pääministerin maineen suojeluun, kuittien salailuun, menojen peittelyyn ja yhteydenottoihin vastaamattomuuteen. Tämä on demokraattisessa länsimaassa aivan anteeksiantamatonta.
⠀ ⠀
Maikkarilla esitetyt Marinin aamuiset lausunnot osoittavat, kuinka kevyt ymmärrys hänellä on suomalaisen palkansaajan tai varsinkaan yrittäjän arjesta. Jos yrittäjä vilpittömästi erehtyy verotuksessaan tekemään virheen, häntä pahimmillaan odottaa virheestään rikosprosessi. Samalla pääministeri kertoo pitävänsä verotuksensa ”avoimena”, kunnes häntä koskevat epäselvyydet ovat selvitetty. En ollut uskoa lukemaani, kun tämän kuulin. Näyttäkää se demari, joka suhtautuisi rauhassa ja ymmärryksellä yrittäjän yhtä ylimalkaiseen asenteeseen, kun kyse on veroista!
⠀ ⠀
En ole liian paljon lukenut verotuksesta ja toivoisin tietäväni suomalaisesta verojärjestelmästä vielä enemmän. Finanssioikeus ei ole ominta alaani. Sen verran kuitenkin juuri ja juuri ymmärrän, että jos työnantajani kertoo perheelleni ostettavan lähes tonnin arvoisen ruokaedun olevan veroton, selvitän asian lainmukaisuuden itse. Miten voi olla niin, ettei pääministeri tämän vertaa ymmärrä verotusjärjestelmästä? Tämä kohu ennen kaikkea siis kertoo Marinin heikosta verojärjestelmän ymmärryksestä, ja on siksi erityisen mielenkiintoista, että rouva pääministeri vaatii joka käänteessä kiristyksiä verotukseen. Viimeksi aamulla hän kertoi, että maksaisi mielellään enemmän veroja. Helppoahan se on, kun nauttii lakiin perustumattomia verottomia etuuksia samaan aikaan!
⠀ ⠀
Aamuiset kommentit olivat kuin kirsikka kakun päälle. Marin kertoi että hänellä on ”muitakin työtehtäviä kuin selvitellä perheeni ruokailua koskevia asioita päivätolkulla”. Ensiksi: valtaapitävien yksi tärkein velvoite on pitää muun muassa oma rahankäyttönsä täysin läpinäkyvänä ja avoimena. Toisekseen: Uskoisitko Sanna, että niin on muuta tekemistä suomalaisilla yrittäjilläkin, ja silti demarit juoksevat heidän perässään kuin nälkäiset koirat ja yrittävät jatkuvasti keksiä uutta verotettavaa? Vaikuttaa siltä, että Marinin on täysin mahdoton sopeutua siihen, että lopulta hänkin on vain tavallinen verovelvollinen.
⠀ ⠀
Haastattelun vielä huipensi se, että Marinin mielestä ”julkisessa keskustelussa kannattaisi keskittyä esimerkiksi siihen, että koronarajoitusten vuoksi nuoret ihmiset tarvitsevat mielenterveyspalveluja”. Miksi sitten Marinin hallitus laittoi turpeeseen 70 miljoonaa ja jätti koronapandemiassa välttämättömän terapiatakuun toteuttamatta, joka olisi maksanut 35 miljoonaa? Teot ovat kauneinta puhetta. Nyt jäävät verot maksamatta ja mielenterveysteot toteuttamatta.
⠀ ⠀
Sellaisia ajatuksia tähän iltaan. Kertokaapa mitä ajattelette tästä.

⠀ ⠀
edit: muutama ajatusvirhe korjattu
+20
IinaPalonen
Kokoomus Hyvinkää
Ehdolla kuntavaaleissa

Markkinaliberaali oikeistolainen, innostunut vapaudesta, toivon tuottamisesta ja mahdollisuuksien lisäämisestä.

Ehdolla Hyvinkään valtuustoon 2021!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu