Miehiä tarvittaisiin, mutta naisia ja Natoa huudetaan apuun

Kuulin nuorena useinkin tarinaa omasta syntymästäni. Synnytyslääkärinä oli toiminut persoona nimeltä Mies Reenkola. En osaa sanoa, kuinka nykyisin asiaan suhtauduttaisiin, mutta kyseinen herra luokitteli synnytyslääkärin tarkkaavaisilla silmillä näkemäänsä: ”Jaahas, tässähän on tällaista pärekorimallia”.

Löysin kirjastosta kerran Mies Reenkolan muistelmat ja lukaisin useampana osana julkaistut seikkailut läpi. Mielenkiintoinen ”Mies” nimen tarina oli sellainen, että Svinhufvud oli esittänyt pyynnön politiikko isälle Heikki Renvallille: ”Anna pojallesi nimeksi mies, niitä tästä maasta puuttuu”.

Mies Reenkola kirjoittaa kirjassaan, kuinka hänestä tuli kyllä mies, mutta lähinnä naisten mies eli gynegologi. Hän oli Mika Waltarin luokkakaveri. Ensimmäinen vaimo kuoli morfiiniin, jota hänkin osaltaan vaimolleen määräili. Sota-aikana Reenkola oli lääkärinä hoitanut pommisuojissa hysteerisia kohtauksia saaneita naisia vapauttamalla näiden kundaliini energioita: hame ylös ja hoitotoimenpiteet käyntiin. Jonkinlaiset dildot olivat naimattomille ja hysteriasta kärsiville naisille lääkärin määräämiä lääkinnällisiä aparaatteja siihen aikaan. Reenkola joutui käyttämään omaa peliään dildon korvikkeena. Kuulemma tehosi. Nyyhkytys ja kirkuminen loppui. Värikästä kerrontaa sisältävässä kirjassa sellainen saattoi olla hieman maustettua tarinaa. Nykyään tulisi varmaan pelkän kirjan perusteella raiskaussyyte.

Kirjasta ei sen enempää. Mies nimen tarina jäi mieleen. Siis 1900-luvun taitteessa syntyneen sukupolven nuorista odotettiin Miehiä. Ja niitähän sitten maahan kasaantui sen verran, että 40-vuotta sen jälkeen laulettiin jo, että tulkoon ryssiä tuhannen tuhatta, Karjalan armeija kestää sen.

Nyt puolustusministeri esittää jo naisten kutsumista puolustamaan maahamme kasvanutta feminiinistä miestyyppiä. Toinen Mannerheim-linjansa on sitten jo psykologista sotaa netissä käyvät, joiden turva on Nato tai liittoutuminen isojen kanssa. Miehisyys on jo riisuttu pois. Lentokoneiden kanssa osataan käydä simuloituja sotia videopeleillä. Nettiräiskintä on näillä ollut se nuoruuden kasvuympäristö.

Muistan Neuvostoliiton hajoamisen aikoihin, kuinka osa armeijan kantahenkilökuntaa oli pirteällä päällä: Vihdoinkin pääsemme testaamaan mitä varten meitä on koulutettu. Kansallismielisten piirien pöytiin ilmaantui sotilasmestaria ja muuta möreä-äänistä seuralaista. Kippis, samaa aatetta tässä edustetaan. Eräs tuttuni oli lukenut Taisteluni kirjan ja pari muuta vastaavaa aatteellista teosta. Hänenkin selkäänsä taputettiin yhteisen aatteen merkiksi. Ei siihen aikaan oltu turhan tarkkoja. Armeijan piirissä oltiin enemmän tai vähemmän rautaa rajalle miehiä. Siinä ei pilkun paikkaa viilailtu sen suhteen mikä oli tarkempi isänmaallisuuden aste. Kunhan ei ollut aseistakieltäytyjä. Koko kansaa tarvittiin.

Ramboille naureskeltiin vielä siihen aikaan. Hihat piti sotaa varten kääriä, eikä piikitellä niihin mitään hormoneita. Ymmärrettävästi sellaisia ei Suomen metsiin mistään Vietnamin sademetsistä kaivattu

Nyt ihmeellisen propagandan johdosta maassamme esiintyy hybridisotureita. Kansa on jaettu. Netissä soditaan jo. Sota ratkeaa jos Suomi pääsee Naton jäseneksi. Nyt kirjataan virheitä. Oli kuulemma suomettumista, ettei Natoon haettu hyvän sään aikana.

Muistellaanpa tuota kultaista 1990-lukua, kun vapaus koitti ja päästiin Neuvostoliiton ikeen alta. Siihen aikaan armeijassa esiintyi sellaista ajatusta, että joku Nato-jäsenyys tekisi pojista velttoja. Tuudittauduttaisiin jonkun muiden antamaan turvaan. Sellainen oli ”ämmämäistä tai homomaista”, kuten prikaatinkomentaja Erkki Nordberg saattoi kirjoittaa nuorten miesten opinnäytteiden laitaan.

Nyt miehekkyys on valunut netin ansiosta jonnekin. Naisia ja Natoa huudetaan paikkaamaan tilannetta. Varmaan pelkästään sellainen väittämä, että armeija tekee pojista miehiä johtaisi nykyään syyteisiin seksuaalisesta syrjinnästä tai peräti ahdistelusta.

Sen ajan armeijan kantahenkilökunnan miehet vierastivat ensimmäisiä palvelukseen astuneita naisia. Kuulemma YK:n joukoissakin naisille löytyi uusia poikaystäviä jokaisen shiftin myötä. Päät meni sekaisin. Silti juurikin sellaiset naiset olivat saaneet psykologisissa soveltuvuustesteissa parhaat lukemat. Nyt sitten jo pari nuorta miestä sai hirvittävät merkinnät sen takia, että joku Irakiin komennukselle lähtenyt nainen oli kokenut seksuaalista ahdistelua. Olen käsittänyt, sellaisiin oloihin lähtevän naisen pitäisin pikkuisen huolehtia poikaporukan viihtymisestä. Nykyisin naiset elävät todeksi jotain naisten sankarimyyttiä. Koko muu porukka on pelkästään palvelemassa naisia.

Sankarinaiset tulevat Natoon yhteensopivilta komennuksiltaan sitten Suomeen päänahkojen kanssa. Pari nuorta miestä taas saanut koko elämän ajaksi jäävät merkinnät. Me too- kampanjat tepsivät. Minusta raja sellaisiin ilmiantoihin pitäisi olla aika korkealla. Miehet elävät aavikon laidalla ja lampaiden takapuoletkin alkavat jo tekemään kutsuvia liikkeitä pään sisäisessä maailmassa. Mitäs jos siinä naisen ryntäät pomppivat kutsuvasti marssilla? Aavikon laidoillahan tunnetusti jopa vettä kaipaaville ilmaantuu kangastuksia.

Enpä ole kuulut enää kertomuksia, kuinka miehille annettaisiin nimiä kuten Mies, Urho tai Taisto (paitsi romaaneilla). Erään Antin tunnen, joka on osoittamiensa esimiestaitojen vuoksi ansainnut alaisiltaan Adolf lempinimen.

1990-luvun alussa olin nuorten poliitikon alkujen seurassa. Turun Yliopiston kokoomuslaisia paikalla edustaneiden joukossa oli eräs EU-jäsenyyttä kovasti kannattanut oikeustieteen opiskelija. Hän oli maanpuolustushenkinen ja totesi kantansa: ”olen sen verran natsi, että haluan liittyä Saksaan – siksi EU”. Minä edustin perinteistä isänmaallisuutta jo siihen aikaan. Varmaankin kaverin EU:n kannatus kanavoitui sittemmin Naton kannatukseksi. Suomi suureksi. Pelkkä Euroopan Unioniin liittyminen oli iso kynnys. En edes muista, että Natosta olisi vakavissaan puhuttu siihen aikaan.

Nyt spekuloidaan, että oli virhe olla liittymättä Natoon Ahtisaaren aikana. Katsotaan nyt nämä nykyiset kortit ensin ennen kuin tehdään lopullisia historia teoksia. Jo hornettien ostaminen oli ison kynnyksen takana. Toivottavasti tämä nykyinen maanpuolustajien marttakeho ei tunaroi asioita liialla uhoamisellaan. Kunnianhimoa on paljon, mutta toivottavasti on muutenkin kuin Naton jäsenenä.

+2
IiroNordling
Sitoutumaton Lahti

Kirjoittaja on opiskellut poliittista historiaa (VTM).
Lukio Bagdadin kansainvälinen koulu.
Yliopistot:
Turun Yliopisto, Helsingin yliopisto

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu