Pakolaisongelmaa luodaan tietoisesti

Yhdysvallat asetti Irakin kurdialueelle lentokieltoalueen vuonna 1991. Tällä haluttiin turvata kurdien pysyminen omilla maillaan. Eräänä perusteena pidettiin sitä, ettei kurdeista haluttu tehdä uutta palestiinalaisongelmaa. Siihen aikaan oli itsestään selvää, ettei Eurooppa olisi ottanut mitään satojen tuhansien pakolaisjoukkoja alueelleen.

Tälla kertaa Yhdysvallat haluaa repiä mahdollisimman suuren joukon afgaaneja maasta pois. Jopa ulkomailla oleskelevat afgaanit näkevät tilaisuutensa tulleen. Indonesian pääkaupungissa näkee afgaaneja vaatimassa itselleen kansalaisuutta.

Tilanne on sellainen, että ihmisillä leviää jonkunlainen usko pakolaisuuteen pelastavana tekijänä. Todellista hengenvaaraan liittyvää syytä lähteä ei ole. Taleban hallinto ei halua päästää koulutettuja afgaaneja maasta pois. Halutaanko tässä nyt levittää paniikkia, että kaikki hiemankin koulutetut afgaanit näkisivät mahdollisuutensa ulkomailla ja jättäisivät sähkölaitokset ja muun maata pystyssä pitävän toiminnan lamaannuksiin? Kyse on siis siitä, että Afganistanin kannalta hyödylliset kansalaiset haluttaisiin ottaa pois länsimaihin, joissa he eivät tule löytämään paikkaansa. Taas saa kuulla sitä, että afgaani insinööri tai lääkäri valittaa turhaan. Ei heitä ja heidän osaamistaan Suomessa voi hyödyntää. Kyse voi olla jopa ihan oikeista insinööreistä. Haluavatko he bussikuskeiksi tänne? Pettymys voi olla suurta. Puolin ja toisin.

Minne tavallinen afgaani sitten Suomessa sijoittuu? Taksikuskeina he voivat pärjätä kun asiakkaista joutuu nykyisellään tappelemaan fyysisesti muiden maahanmuuttajien kanssa taksitolpilla. Suomessa on joillekin rakennustyömaille laitettu afgaaneja. Nämä ovat ilmoittaneet työkkärissä tehneensä rakennustöitä kotimaassaan. Suomalaiset duunarit ovat savustaneet nämä pois. Eivät osaa mitään, eivätkä kuulemma muutenkaan sovellu alalle. En usko,että kyse on pelkästä rasismista, sillä samat duunarit ovat kehunneet nigerialaisia kivimiehiä. Ovat vahvoja ja ahkeria.

Iltalehdessä oli esimerkki kauan Suomessa oleskelleesta Romal-nimisestä afgaanista. Hänet evakuoitiin Kabulista. Hän olisi valmis työskentelemään pitkää päivää Ulkoministeriön palveluksessa. Moni darin kielinen saa varmasti jo nyt Suomeen evakuoitujen myötä hyvin palkattuja siistejä sisätöitä kielen kääntäjinä ja tulkkeina. Lisää töitä on luvassa kun evakuoitujen sukulaisia aletaan tuoda jatkossa kiihtyvällä vauhdilla.

Iltalehden artikkeli oli otsikoitu: ”Suomeen evakuoidun Romalin hurja tarina – pelastuskoneesta suoraan taksin rattiin: Näin mies kertoo ’järkyttävältä haisevista’ Taliban taistelijoista.” Kyseinen iltalehden otsikko on avointa rasismia. Heidän ”sivistämänsä” afgaanit saivat nyt primitiiviolennot hallitsemaan itseään. Varmaan taleban taistelijat ovat olleet muutaman viikon taistelemisen jäljiltä haisevia. Suomalaisen sotilaan haiseminen Tali-Ihantalan taistelujen jäljiltä on jäänyt pienelle huomiolle suomalaisessa historiankertomuksessa. Berliinin vallanneella neuvostoliittolaissotilaalle, joka laittoi Neuvostoliiton lipun salkoon oli tunnetussa kuvassa molemmissa ranteissaan kellot. Ryöstely oli siis jo alkanut ja raiskailu myös.

Toisaalta haiseminen kertoo siitä, että nämä talebanit ovat tavallaan töissä vuorotta. Monissa muissa kaupunkien valtauksissa olisi viiden tähden hotellit hetkessä miehittäjän käytössä. Romalit ja muut olisivat viikon jälkeen haisevia olentoja ja uudet valtaapitäjät puhtaita. Nyt taleban on antanut viiden tähden hotellit evakuoitavien ulkolaisten käyttöön ja valvovat, että nämä pääsevät lentokentälle. Talebanilla ei ole ilmeisesti ollut aikaa ja mahdollisuutta peseytyä. Saattaa olla, että Romalin kokema hajuhaitta on tuoreeltaan aistittu heti miehityksen jälkeen. Taustalla talebaaneilla oli ollut kymmenien ellei satojen kilometrien marssi taisteluineen.

Iltalehden kirjoitus muistutti mieleen sen lähes suodattamattoman Irakin ja Afganistanin vastaisen rasismin, jota kyseinen lehti lähes suodattamatta levitti vuosina 2001-2011. Terrorismin vastainen sota, jossa suomalaiset asemoituivat lehdistön kanssa länsimaiden kelkkaan oli se syy minkä takia Halla-aho ja perussuomalaiset olivat yht’äkkiä poliittisen kentän keskiössä. Siinä vaiheessa oli enää tekopyhää sanoa, että Halla-ahon suusta tulevana sama rasismi mitä iltäpäivälehtien ja samalle tasolle vajonneen hesarin levittämänä tulvi olisi jotenkin suurempi paha. Mielenkiintoisesti persujohto on ollut Nato ja EU asioissakin samalla viivalla lehdistön kanssa. Natoon haluttaisiin, mutta kun kansa ei halua. Aste-ero persuihin on siinä, että lehdistö edustaa omasta mielestään suurempaa suvaitsevaisuutta sen johdosta, että he haluavat tuoda pakolaisia maahan. Maailmankatsomuksellisesti suurempaa eroa ei ole.

Nyt Yhdysvallat kiitti saamastaan sympatiastaan vuoden 2001 tapahtumien johdosta ja jätti perässään hiihtelevät liittolaisensa pulaan.

Perussuomalaisia ohjaa sama valkoinen  ylemmyys ajattelu (joka ehkä pukeutuu länsimaiseksi ylemmyydeksi) kuin suomalaista lehdistöä. White Pride Worldwide on muuttunut muotoon Gaypride Worldwide. Toki suomen kielinen lehdistö on enää korkeintaan lainausmerkeissä suomalaista, koska se on päästetty suurelta osin ulkomaiseen omistukseen.

Suomi kehittyi silloin kun koimme olevamme hieman huonompia kuin ruotsalaiset tai muut länsimaalaiset. Nyt vanhoista traumoista on päästy. Vertailukohdiksi otetaan maailman köyhimmät valtiot ja käytetään niiden tilannetta perusteena osoittaa omaa hyvyyttä. Osa pakettia on päästää ”kärsiviä” pakolaisiksi Suomeen. Länsimaistumisen myötä äkkikäännynnäisille suomalaisille nousi kusi päähän ja nyt raportoidaan haisevista talebaaneista.

Tapasin reilut viisi vuotta sitten erään Islamic Emirates of Afghanistania edustavan afgaanin. En kysellyt hänen asemaansa sen tarkemmin, mutta hän sanoi edustavansa samaa ryhmää, jonka johto oli asettunut Qatariin. Hän oli käymässä Kaakkois-Aasiassa ja siitä yhteydestä päättelin, ettei kyse ollut mistään rivitaistelijasta. Hän puhui hyvää englannin kieltä, haisi parfyymille eikä hielle.

Eräs lause jäi erityisesti mieleeni. Hän sanoi, että joka kerta kun  hän menee Afganistaniin, hän kokee kauhua nähdessään Afganistanin vuoret. Vuonna 2002 kuulemani tapaus valottanee asiaa. Eräs musta amerikkalainen ilmoittautui syksyllä 2001 vapaaehtoiseksi puolustamaan Afganistania omia amerikkalaisia vastaan. Hän oli sattumalta käymässä Pakistanissa kun WTC tornit romahtivat. Hän oli palvellut USA:n armeijassa, mutta hänen toinen polvensa oli pahasti sökönä. Ikääkin noin 45 vuotta. Värvärit Lahoressa sijainneessa toimistossa katsoivat miehen jalkaa ja kiittivät tuesta. Reitti sotapaikalle meni viiden päivän vuorten ylittämisen kautta. Heidän arvionsa mukaan mustan miehen polven kanssa ei niitä vuoria ylitetty.

Yhdysvallat esitti, jossain propagandassaan, että talebaanien johto eleli jossakin ylellisyydessä kun kansa kärsi. On syytä laittaa hieman tasapainoisempaa kuvaa. Siis nämä talebaanit, kuten tapaamani mies joutuivat kulkemaan kotimaahansa Pakistanin kautta joidenkin päiväkausia kestävien vuorten ylitysten kautta. Siinä on sitten yövyttävä matkalla useita kertoja ja kestettävä korkeuseroja. Kivääriä tarvitsee jo petoeläinten häätämiseen, potentiaalisesta ryöstelyn uhriksi joutumisesta puhumattakaan. On siellä ilmasta käsin ollut myös amerikkalaisten muodostama uhka. Tällaista porukkaa sitten kuvattiin mukavuuksissa eläväksi porukaksi. Sotapropagandasta oli toki kyse, mutta sellaista ei kauaa olisi tarvinnut toitottaa, jos se olisi edes hivenen totuudenmukaista.

Mitä minä olen tavannut näitä miehiä, niin joka kerta olen kokenut syvää kunnioitusta. Miehekkäimpiä miehiä mitä olen tavannut, sitten suomalaisten sotaveteraanien. Tämäkin kaveri totesi, että heidän kansansa pelkäsi edelleen liiaksi amerikkalaisia ja siksi voittoa ei oltu vielä saavutettu. Hän siis sätti omaa ja kansansa pelkuruutta, joka ei kai verrattuna moneen muuhun maahan USA:n tulivoiman edessä ollut kovinkaan suurta.

Suomeen on levinnyt ikävä kulttuuri. Sen vielä voi laittaa pitkälti tietämättömyyden piikkiin, että halveksitaan ”primitiivisia kansoja”.  Lisäksi ne eivät ole uhka Suomelle. Pakolaisinakin nämä nähdään heikkoina ja autettavina – eikä potentiaalisena uhkana.

Suurempana ongelmana pidän sitä, että venäläisiä haukutaan ja pidetään pelleinä. Kuulemma bruttokansantuotteella mitattuna mitätön mahti ja muuta kuulee. Ryssäpaskalla ei pärjää amerikkalaista teknologiaa vastaan. Niin. Syytä varautua sotaan ei näiden hybridisotia käyvien mielestä taida olla. USA on niin pelottava mahti, että ryssä vapisee. Voi olla, että vapisee enemmän kuin talebaani, mutta teknologialtaan maa ei ole olematon ja lisäksi se hakee omia liittoumiaaan Kiinan ja muiden kanssa.

Mielestäni ei ole suomettumista ymmärtää Venäjää tai Afganistania rehelliseltä kantilta. Oli siellä Putin tai taleban tai kuka tahansa johdossa. Jokainen Venäjän johtaja perii maan historialliset taakat ja perinteet. Uudistajat eivät onnistu – ei ainakaan ulkomaalaisten asiaa ajamalla. Sitä paitsi painostuksen taustalla lienee halu päästä hyödyntämään maan raaka-aineita ja muuta potentiaalia. Ei USA:lla ole Venäjän tai talebaanien vastaisen retoriikkansa kanssa missään vaiheessa tarkoitus tehdä mitään hyvää. Kyse on oman edun ajamisesta, joka on puettu kauniiseen muotoon. Hyödyllisä idiootteja tarvitaan mm. Suomen johtoon painostamaan Venäjää oman edun vastaiseen toimintaan ja myymään oma kansansa. Tarja Halosellakin riitti uskoa tukea USA:ta kun hänelle maalattiin kaunis neitseellinen afgaanityttö silmien eteen. Äkkiä hätiin. Herääkin kysymys, että pitääkö naisten ylipäätään päästä johtotehtäviin kun heitä jallitetaan mennen tullen. Varmaan naisten naivius on luonnon tarkoitus, muuten ei jälkeläisiä syntyisi. Sellainen ei koulutuksella katoa minnekään.

Afganistanin tilanteen perusteella Suomessa voisi syystä olla tällä hetkellä hyväksikaytön uhriksi joutuneen krapula. Lehdistö hakkaa haisevia talebaaneja ja keskustelu ei osu todelliseen kysymykseen. Kusettiko USA Suomen Afganistaniin tekemään omista pyrkimyksistää yleismaailmallisesti hyväksyttyjä.

USA on varannut korona rokotteet itselleen ensin. Se lähettää CIA johtajan keskustelemaan talebaanien kanssa, varmaan tarkoituksella saada omat kansalaiset turvaan. Luulisi, että monen amerikkalaisia hännystelevän usko olisi koetuksella nyt tapahtuneen Afganistanin vetäytymisen johdosta. Lehdistö ei tällaisia pohdi. Maksimaalisesti pakolaisia Suomeen, että amerikkalaisten nuoleminen saa jatkua ja Nato-ovi pysyy raollaan. Lehdistöä lukemalla USA on edelleen sama tukeva pylväs Venäjää vastaan, vaikka Afganistan toista osoitti. Pyramidihuijaukselta haiskahtaa ja olisikin syytä hyväksyä, että miljardi meni siihen seikkailuun. Se miljardi on maapähkinöitä sen rinnalla mitä suuriin hävittähankintoihin uppoaa. Voisikin olla tehokkaampaa kutsua talebaanit Suomeen kouluttamaan armeijaa, kuinka Venäjän tai USA:n kaltaiset suurvallat hakataan.

 

+1
IiroNordling
Sitoutumaton Lahti

Kirjoittaja on opiskellut poliittista historiaa (VTM).
Lukio Bagdadin kansainvälinen koulu.
Yliopistot:
Turun Yliopisto, Helsingin yliopisto

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu