Sharia laki on jatkossa tarpeellinen jopa Suomessa

Ihminen tekee itselleen epäjumalia. Jumala on käsite, joka on aika ajoin rajautunut tarkoittamaan jotakin pienempää ns. jumaluutta. Tänä päivänä ihmisten mielissä ei ole yhtä jumalaa. Länsimaissa suurimman jumaluuden paikalle on asetetty jonkinlaista kansainvälistä yhteisöä. Se on yhtä lailla pelkkä käsite. Sillä saattoi olla painava sisältönsä vuonna 2001. Nyt kun suurimmat pelurit vaikkapa Afganistanissa ovat Kiina, Venäjä, Pakistan, Turkki ja Iran, niin kyseessä onkin jo uusi kansainvälinen yhteisö. Länsimaissa sen sijaan taivas putosi kansainväliseen yhteisöön uskovien päälle.

Suomessa jokainen tomppeli Tarja Halosen jälkeen on kilvan toistellut käsitettä kansainvälinen yhteisö tai jopa maailmanyhteisö. On maalattu jonkinlainen YK:n periaatteille nojaava kansainvälinen yhteisö, jonka tulkintoja on venytetty. Se on antanut oikeutuksen mennä laittamaan erilaisia maita ojennukseen ja uudelleenkouluttamaan näiden ihmisten ajattelua.

Itse muistan Afganistanin sodan alusta ja samoin Irakin sodan alusta, kuinka hyväuskoisia ihmisiä lähti humanitaariseen työhön. He lähtivät siis brutaalien sotatoimien ja miehityksen vanavedessä. Oma moraalini ei olisi kestänyt lähteä ”auttamaan” raiskattuja kansoja hyväksymään raiskaajansa hyväntekijöinä.

Kabulissa ja joissakin muissa paikoissa hyvää tarkoittavat ihmiset saattoivat saada omasta mielestään jotain aikaan. Onneksi heitä ei tapettu sen suuremmissa erissä. Nykyään suitsutetaan sitä, että paljon hyvää ja pysyvää saatiin aikaan. Saa nähdä.

Juutalaistaustainen Muhammed Asad oli 1930-luvulla skeptinen sen suhteen, että islam leviäsi Euroopassa. Muutama innostunut muslimi uskoi Euroopan kääntymiseen. Asadin mukaan Euroopan kulttuuriseen suuntaan ei muutama muslimi vaikuttanut käytännössä ollenkaan. Hän vertasi islamia ja hindulaisuutta keskenään. Jos jokunen ihminen oli kiinnostunut joogasta Euroopasta, niin se otettiin osaksi omaa kulttuuria eikä suinkaan käännytty ja käännytetty koko mannerta hindulaisuuteen jonkin joogakipinän takia. Syynä oli se, ettei ollut kriittistä määrää hinduja tai muslimeita levittämässä uskontoa Euroopassa.

Ajat ovat muuttuneet. Kolonialismin kaudella eurooppalaisia asutettiin siirtomaihin. Yhdysvaltojen lisäksi Australia ja monet muut länsimaistuivat. Syynä oli se, että riittävän suuri väestö alkuperäistä eli eurooppalaista ajatusta omaavia oli liikaväestöksi luokiteltavia ihmisiä erinäisistä syistä valmiina muuttamaan uusille alueille.

Kabuliin kerättiin jonkinlainen länsimainen tai laajemmin kansainvälinen yhteisö. Ryhmä pyöri omissa piireissään ja päivisin koulutteli lähipiirin afgaaneja. Nyt tuli lähtö. Yhdysvallat hävisi ja valta putosi sukkana säkkiin talebaaneille.

On selvää, että epävarmuuden oloissa ihmiset hakeutuvat turvaan. Länsimaita auttaneet haluavat lähteä laajalla rintamalla maasta pois. Yhdysvaltojen ja länsimaiden ilmasillalla evakuoitiin jo toista sataa tuhatta. Suomikin toi joitakin satoja ja varmuudella perheitä yhdistetetään jatkossa. Maahamme on siis aikaisemmin muuttaneen afgaanipopulaation päälle tulossa ihan kookas siirtokunta. Perheiden yhdistämien tulee jatkumaan vuosia.

Usein ajatellaan, että kyse on valmiiksi länsimaistuneesta aineksesta. Sellainen on melko pintapuolista länsimaistumista. Euroopassa otettiin islamilaisista maista ihmisiä jo kauan ennen kylmän sodan päättymistä. Suurelta osin alkuun tuo aines sopeutui ja länsimaistui. Monilla oli motiivina länsimaistua. Se miellettiin tieteen ja edistyksen malliksi.

Länsimaissa keskustellaan usein siitä, että maahanmuuttajien pitäisi integroitua. Sellainen oli helpommin toteutettavissa kun tänne tultiin opiskelemaan. Usein sivistyneiden lapset lähtivät opiskelemaan. Joitakin rantapoikia tuotiin aviopuolisoiksi Tunisiasta, Turkista ja Marokosta.

Muistan 1990-luvulta sellaisen ohjeen Kanadan maahanmuuttopolitiikasta, että piti ottaa maahan vain alle 6 kuukautta kriisalueilla asuneita. Kauan kriisien oloissa eläneillä on liikaa tarumoja, eivätkä he tule sopeutumaan. Silloin ei puhuttu terrorismiriskistä, joka tulee näiden mukana.

Suomeen tuli vuonna 2015 suuri määrä ihmisiä juuri kriisialueilta. Nyt tuli lisää Afganistanista. Maahanmuuttajien terapiaan annetaan varmaankin jotain resursseja. Millään  muotoa riittävää henkistä tukea tänne tulijat eivät tule Suomen yhteiskunnalta saamaan. Vaihtoehdoiksi jää sisäinen kemikaalinen pakkopaita tai sitten moskeijayhteisöt.

Viranomaiset antavat varmaan jotain rauhoittavia sun muita masennuslääkkeitä. Näistä traumatisoituneista yritetään tehdä henkisiä kasveja, joilla olisi kädet suorittaa jotain alkeellisia töitä. Moni suomalainen kilahtaa kun lääkitystä vähennetään tai se poistetaan kokonaan. Muslimi saattaa reagoida terrorismilla. Se on joillekin tavallaan itsemurha, joka on suomalaiselle se tavallisin vaihtoehto (vähintään juodaan itseä hengiltä).

Maailma on pullollaan kertomuksia siitä, kuinka ihmisiä on lähtenyt maailmalle ja ajautunut siellä henkiseen kriisiin. Kodin hämmennykseksi Eurooppaan lähtenyt poika palaa hartaana tai fanaattisena muslimina kotimaahansa ainakin lomille. Kyse ei todellakaan ole ollut mistään harkitusta asiasta.

Erityisesti Lähi-idästä tulleet traumatisoituneet ihmiset ovat vaarassa syrjäytyä. Suomalainen sosiaalityöntekijä ei ole mikään lähiomainen. Jossain vaiheessa tavalliselta suomalaiselta sosiaalitantaltakin palaa hermo. Rahan antaminen on helpoin tapa päästä asiakkaasta ehjin nahoin eroon. Tässä kohtaa muslimitaustainen ihminen kääntyy moskeijan puoleen. Siellä on löydettävissä seuraa ja vertaistukea. Jopa melkoisia hulivilipoikia on autettu rahallisesti pulasta pois juurikin moskeijoiden kolehdeilla.

Kun pakolaisia alkoi ilmaantua vuonna 2015, kotouttamisen kannalta täysin epäpätevät viranomaiset soittivat paniikissa moskeijoihin. Monissa moskeijoissa voi ovet olla auki lähes 24 tuntia. Osa vanhoista moskeijoiden miehistä elää sosiaalituilla. Heidät on nakitettu tekemään kotouttamistyötä. Ongelmia on siinä, ettei joku irakilainen rasvaletti kunnioita pätkääkään jotain somalia, eikä edes mene moskeijoihin Suomessa.

Poliisi soittelee muslimien nokkamiehille ja jopa lähettelee heidän pariinsa vakoilijoitaan etsimään terroristeja. Poliisin kannalta olisi tietenkin paras saada mahdolliset uhkatekijät rajattua jonnekin. Vain moskeijat ovat realistisia paikkoja, joihin näitä voidaan koota ja seurata sitä kautta muslimien tekemisiä ja ajatuksenjuoksua. Ongelman muodostaa se, että usein poliisi tukeutuu kielitaidon ja kulttuurisen taidon osaaviin välittäjiin. Osa saattaa ilmiantaa tai puhua pahaa omista motiiveistaan käsin. Yhdysvallat teki melko tuoreeltaan Afganistanin miehityksen jälkeen ilmaiskun, jossa kuoli joukko maan politiikkaan mukaan havittelevia. Joku oli antanut väärän ilmiannon ja USA teki likaisen työn ja tappoi toisen heimopäällikön kilpailijoita. Tietenkään se ei ollut hyvä alku USA:n kannalta.

Ihmiset tulevat islamilaisista maista useinkin todella pahasti traumatisoituneina. Ainoa todellinen kotouttaja on paikkakunnan moskeija. Miten olisikaan perusteltavissa se, että jokainen maahan tullut ja saisi henkilökohtaista terapiaa, kun samaan aikaan suomalaiset potkitaan kaduille pillereineen. Moskeijat jäävät ainoiksi vaihtoehdoiksi. Tällä on se vaikutus, että islamilaistuminen  leviää väistämättä.

Lisäksi on muistettava sellainen asia, että monesti nykyajan muslimi ajattelee elävänsä nuoruuden täysillä. Irakilaiset korkkailee neitoja ympäri Suomea tavalla, jota voisi pitää jopa terrorismina. Jossain takaraivossa on kuitenkin ajatus islamilaisesta vanhuudesta. Viimeistään 40-50- vuotiaana aletaan harjoittamaan islamia. Viimeistään silloin kun on itseä nuorempi vaimo ja lapsia tulossa putkessa. Lapset sitten halutaan suoraan islamilaisiksi. Heille ei haluttaisi suoda hurvittelevaa nuoruutta. Sellainen ei liene Suomessa estettävissä. Saattaapa kaduilla kasvavista nuorista muodostua mitä erilaisimpia yhteenliittymiä, jos Ruotsin tie toteutuu.

Afganistanista on otettu päälle sata tuhatta jo länsimaihin. Eri puolilla maailmaa on jäänyt jumiin suuria määriä afgaaneita, jotka tilaisuuttaan hyväksi käyttäen vaativat oikeutta jäädä. Afganistanin talkoisiin on osallistunut länsimaiden lisäksi monet muutkin. Intialaisella kanavalla näytettiin maassa opiskelevien afgaanien mielenosoituksia eri puolilta maata. Kymmeniä näytti olevan koolla jokaisella paikkakunnalla, jossa kamera kiersi.

En mene tässä Afganistanin kysymykseen. Paradoksi on se, että Suomestakin lähdettiin levittämään jotain ihmeellistä elämäntapaa talebaanien sydänmaille. Seurauksena sikäläinen elämäntapa leviää tänne. Tämä ei välttämättä näy seuraavan parin vuoden aikana. Suomalaisten panos haihtuu pierun lailla Afganistanin vuorituulien mukana. Pysyvämpää on jatkossa afgaanien panos länsimaissa. On suurta ylimielisyyttä kuvitella, että sodan traumatisoimia ihmisiä voidaan auttaa Suomessa suomalaisen elämänmuodon pariin. Lisäksi keskiverto suomalainen ei enää ole innoissan kansainvälistymisestä, eikä useinkaan auta vapaaehtoisesti naapuriin muuttavaa afgaaniperhettä. Mielummin hän muuttaa pois ja tekee tilaa uusille tuljoille. Tuloksena on se, että segregaatio etenee.

On selvää, että suomalainen haluaa useinkin elää suomalaista elämää. Saunat rakennetiin ensimmäisinä jo 1970-luvun kehitysyhteistyöntekijöiden toimesta, vaikka ulkona olisi ollut 40 astetta.  Eri puolille perustetaan yhteisöjä. Näyttää Floridassa olevan suomalaisille vanhainkotejakin. Mikäli suomalaisia ei ole paikalla saatetaan liittyä vaikkapa brittien seuraan Pattayalla tai muualla. On selvää, että samalla tavalla muista kulttuureista tulevat tekevät saman Suomessa. Heillä on etunaan se, että runsaan lisääntymisen kautta heidän määränsä kasvaa vauhdilla.

Kekkonen vaipui pessimismiin ja pelkäsi kommunismin lopulta voittavan. Oli pelattava aikaa. Tässä asiassa ajan peluu ei auta. Aboriginaalit Australiassa tai intiaanit USA:ssa eivät säilyttäneet alueitaan oman kulttuurin mukaisina. Samalla tavalla tulee käymään Euroopassa. Ajatukset juurtuu pysyvästi siirtokuntien myötä. Maahanmuuton kautta vanhentuva Eurooppa pelastaa nahkaansa lyhyellä tähtäimellä. On totta, että pääkaupunkiseudun busseja ei yöaikaan pese juuri muut kuin maahanmuuttajat. Muitakin töitä on, jotka eivät kelpaa suomalaisille. On vain ajan kysymys kun suomalaisten on sopeuduttava tänne tuleviin. Tosin sateenkaarista häikäistyneet suomalaiset ovat jonain päivänä kiitollisia saamastaan tuesta.

Perussuomalaisessa ajattelussa on jotain perustavaa laatua pielessä. Ollaan länsimaiden mukana sotimassa ja tunkeutumassa vieraisiin maihin. USA:n aseet tasoittivat tien Afganistaniin. Kosteat sloggit omaavat suomalaiset naiset lähtivät perässä opettamaan naisen mallia Afganistaniin. Sitten puhutaan maahantunkeutumisesta kun joku lähtee länsimaiden ajamia sotia pakoon ja tunkeutuu Suomeen. Viimeisimpänä tuli ilmi se, että suomalaisiin samaistumisen sijaan pikkusormet pystyssä esiintyvät perussuomalaiset kokivat kiitollisuuden velkaa afgaaneita kohtaan, jotka olivat palvelleet suomalaisia Naton kätyreitä Afganistanissa. Kukakohan näitä persuja oikein ohjaa?

Tulee mieleen Stalinin keinot. Varastetaan työläisten palkkarahat ja syytetään kapitalisteja kun nämä eivät voi maksaa palkkoja. Tilannetta ajetaan kohti vallankumousta ja suosimaan perussuomalaista ajattelua. Tuodaan muka välttämätön määrä pakolaisia Suomeen, mutta sitten vastustetaan heidän kotoutumistaan Suomeen islamilasen taustan mukaista elämää varten. Kuten edellä kuvasin islamilaiset piirit ovat ainoita, jotka voivat pitää sodissa traumatisoituneita ihmisiä järjissään. Monet moskeijoissa olevat ratkovat monia ongelmia, joita  nykyisenkaltaisesta maahanmuutosta seuraa. Heidän panoksensa terrorismin torjunnassa on suurempaa kuin ajatellaan. Itse asiassa heitä syytetään pitkälti valheellisesti terrorismin tukemisesta.  Heidän omat lapsensa ovat kärsijöinä myös. Realismia on kohta hyväksyä shariatuomioistuimet. Tämä ei ole vitsi. Ei suomalaisella yhteiskunnalla ole keinoja eikä tahtoa operoida viisaalla tavalla tänne tuomansa väestön kanssa.

Otetaan esimerkiksi vaikkapa Intian niemimaan alueen muslimiperhe. Nainen menee kertomaan viranomaisille, että aviomies läpsäisi poskelle ja on antanut piiskaa lapsille. Viikon päästä nainen katuu puheitaan. Viranomaiset puolestaan ilmoittavat aikaisemmin saamansa tiedon perusteella – mies lyö myös lapsia – naiselle, että paluu miehen luokse merkitsee sitä, että lapset otetaan huostaan. Nainen oli alunperin osittain draaman takia karannut viranomaisten luokse. Lopulta naisen on pakko asua erillään miehestä, jos haluaa säilyttää lapsensa. Sitten teräase heilahtaa ja raivostunut mies kostaa kunniansa menetyksen. En todellakaan puolusta tätä käytöstä, mutta tragedia olisi mahdollisesti ollut estettävissä, jos kaksi rittelevää osapuolta olisi mennyt jonkin oman kulttuuripiirinsä mukaisen imaamin juttusille. Suomen viranomaiset toimivat oman maan lainsäädännön mukaan ja se ei useinkaan johda hyvään lopputulokseen. Afgaanien tuominen merkitsee jatkossa sitä, että on entistä suurempi tarve käyttää islamilaisia toimijoita perheiden sisäisten riitojen ja vastaavien setvimisessä.

Moni ajattelee, että työttömyys on mamuille hieno asia. Suomen viranomaiset kannustaessaan tasa-arvoa antavat usein rahat naisen tilille. Maahan tullut muslimimies on siten aika heikoilla. On varmaa, että afgaaneilla tulee olemaan painetta lähetellä kotiin rahaa sekä naisen, että perheille. Suomi on hyvä maa, jos ajattelee lasten koulutusta ja terveydenhuoltoa. Rahaa ei täältä ole helppo tehdä kotiin lähetettäväksi. Ainoa viisas tapa on tuoda sukulaisia Suomeen. Usein nainen juonii rahaa mieheltä salaa ja lähettää omalle perheelleen  – joka varmaankin on taloudellisessa ahdingossa. Joskus kotiin lähtee kelan naisen tilille antamat asumistuet ja miehen pitää sitten maksaa vuokra jostain. Naiset vetoavat, että islamin mukaan asumisen järjestäminen on miehen velvollisuus. Mies näyttäytyy laiskalta vätykseltä ja menettää arvostuksen. Sitä voi palauttaa menemällä päivittäin moskeijalle. Töihin meno voi traumatisoituneille olla vaikeampaa kovan työtahdin Suomessa. Huonoin vaihtoehto on lopettaa naisen nalkutus lopullisella ratkaisulla. Islam ei heidän yhtälössään ole todellakaan se huonoin vaihtoehto.

Ennen puhuttiin änkyräkommunisteista. Koko ajan lause alkoi sanalla miksi, miksi?? Viisaampaa olisi kysyä mitä siitä seuraa. Tuntuu, että maahanmuuttokriittiselle porukalle tärkeää on olla 1970-luvun kommunistilauma, joka kyselee miksi, miksi ja vielä kerran miksi. Alkaa olla kohta johtopäätösten tekemisen aika. Ihasteltiin kun USA teki Irakista parkkipaikkaa, Afganistaniin mentiin videopelin omaiseen talebaanijahtiin. Ajateltiin, että voidaan valita islam viholliseksi ja pommittaa näitä jonkin ilmaherruuden turvista. Vuonna 2015 Euroopan padot aukesivat. Sodat on hävitty Afganistania myöten. Nyt on heiluri heilahtanut ja alkaa lätisemään omassa päässä.

Islamia ei ajeta piiloon Afganistanin luoliin, sitä tarvitaan jatkossa Suomessa ratkomaan maahan tulleen väestön asioita. Vaikea kuvitella, että suomalaiset vapauttaisivat maansa talebaanien lailla ja ajaisivat maahanmuuttajat feministukijoineen maanpakoon. Siitä syystä on vain realismia odottaa sharia-lain toteutuvan Suomessa 10-20 vuoden sisällä.

 

+1
IiroNordling
Sitoutumaton Lahti

Kirjoittaja on opiskellut poliittista historiaa (VTM).
Lukio Bagdadin kansainvälinen koulu.
Yliopistot:
Turun Yliopisto, Helsingin yliopisto

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu