Ylistyspuheenvuoro suomalaisille sankarinaisille

Maailmassa on paljon ihmeteltävää. Joku tiedemies keksii teorian ilmaston muutoksesta ja liittää sen ihmisen toimesta aikaansaaduksi. Sitten tulee perässä ne, jotka tekevät siitä poliittisen ideologian. Heillä on pyrkimyksenä saada poliittista valtaa. Lopulta iso massa omaksuu teoriat uskontotuuksina ja perästä teini-ikäiset potevat maailmanlopun tuskaa. Toiset rahastavat tällä ja keräävät poliittista vaikutusvaltaa.

Kouluissa opetetaan lapsille seksuaalikasvatusta. Erilaiset suuntautumiset ja sukupuolen vaihtamiseen liittyvät kysymykset laitetaan pienen lapsen päähän, jonne sellaisia ei pitäisi ollenkaan istuttaa. Maailma on kova paikka ja kovat ”faktat” pitää oppia jo nuorena. Tällaista ”tiedon päähän kaatamista” harjoitetaan länsimaissa.

Ennen lasta piti varjella. Oli aikuisten jalo tehtävä pitää pienten ihmisten uskoa hyvään voimassa niin kauan kuin se vain oli mahdollista. Sydäntä piti varjella pahalta. Yksinkertainen lapsenusko Jumalaan oli hieno asia ja voimavara läpi koko karikkoisen elämän.

Englantilainen herrasmies oli ihailtava hahmo. Tämä ei valitettavasti enää päde kaikkiin prinsseihin. Eräs brittikenraali kulki työmatkansa kävellen. Tämä tapahtui juuri ennen ensimmäistä maailmansotaa ja autoja oli harvalla. Eräänä päivänä hän saapui paikalle, kun pienen tytön pallo jäi auton alle. Kenraali pysähtyi lohduttamaan pallonsa menettänyttä tyttöä ja lupasi tuoda seuraavana aamuna uuden tilalle. Seuraavana päivänä kenraali myöhästyi hieman töistä. Selitys kuului: ”työasiat eivät ole niin tärkeitä. Niitä voi hieman lykätä. En voinut ottaa omalle tunnolleni sitä, että pieni lapsi pettyy jos aikuinen ei pidä lupaustaan. Se olisi vaikuttanut läpi tytön elämän”. Tällainen oli herrasmiehen omantunnon taso parhaissa kertomuksissa. Kyseinen sitaatti oli oikeasta elämästä.

Muistan nuoruudestani isovanhempien luona käyneitä vanhoja uskovaisia mummoja, jotka olivat iloisia tehdessään jotakin rutiininomaista ompelutyötä. Oli kuulemma aikaa muistaa Jumalaa siinä samassa. Herra oli ollut hyvä ja siunannut sellaisella työllä.

Siinä vaiheessa nuorison keskuudessa eli jo käsite ”pyhä yksinkertaisuus” nimenomaan negatiivisessa valossa. Itse näin puolensa siinä mummojen asiassakin. Ei sellaisia mummoja katuun hakattu. Jumala varjeli kovalta maailmalta. Aina nousi joku herrasmies puolustamaan. Jos joku sellaista mummoa kohteli huonosti, niin pamppua tuli isän kädestä jossain putkassa. Herra varjeli sellaista, jonka sydän oli hyvä.

Nyt saamme lukea lukea itseään puolustavista naisista. Puukko heiluu yökerhoissa. Usein naistenkin toimesta. Naiset ovat lähteneet kilpailemaan pahuudesta miesten kanssa. Julkiset virat ja tilat pitää ottaa naisten toimesta haltuun. Puolialastomat naiset ja tytöt hytkyy yökerhoissa takapuoliaan heiluttaen ja kaljapullot rennosti kädessä. Välillä mietin millaisia mummoja näistä kasvaa?

”Me too” ja niin eespäin. Naisrauhaan halutaan pakottaa koko miessukupolvi. Nainen saa kisutella miesten kanssa mielin määrin. Sitten uhkaillaan poliisilla, jos mies lähestyy puttiakeissa nykyajan punertavan viheriöistä reikää.

Pelkkää illuusiota. Mitä toisaalta miehet saavat tällaisten hameettomien naiskissapetojen jahtaamisesta?

Jos nainen on hyvä, on yhteiskuntakin hyvä. Näin olen kuullut monissa eri maissa miesten toteavan. Naiset pitävät miehiä kodin hengettärinä pystyssä. Ennen oli jopa sellainen sanonta, että jokaisen menestyneen miehen takana oli nainen. Nykyään tämä loukkaa naisia. Heillä pitää olla oma ura, jäntevärakenteinen rakastaja ja kruununa rahaa tuova nallekarhu mies hoitelemassa lapsia kotona.

Nykyään naiselle pyhän yksinkertaisuuden säilyttäminen ei ole hyve. Pitää tietää rivoimmatkin asiat jo mahdollisimman nuorena. Toimittajanaiset jakavat vinkkejään ja kirjoittavat ensimmäisistä kokemuksistaan avoimesti. Ensimmäinen todellinen kokemus miehen kanssa tapahtuu vasta kun jotain perinteistä lähetyssaarnaajan mallia väkevämpää on koettu. Enää ei juuri hetkauta sellainen uutinen, että nelikymppinen naaras – miesten osoittaman huomion kadottua – hommaa itselleen jonkun kovia kokeneen ja maailman pelikentillä haavoittuneen nuoren tyttöystävän. Tällaista on tapahtunut jopa kansanedustajille, joiden tunteilla miehet ovat aikansa leikitelleet. Vai onko se mennyt toisin päin?

Elämme aikaa, jolloin vanhan aikaisesti ajatellen huonon naisen mallin eläneet naiset ovat tarjoamassa vapaamielisiä vinkkejään lapsille. Pitää kuulemma ratkaista seksuaaliseen identiteettiin liittyvät asiat jo esiteineinä. Valtio tarjoaa avokätisesti mahdollisuutta saada hoitoa väärään sukupuoleen liittyvissä operaatioissa.

Naisia on ollut hyvin edustettuina noitina. Sen nyt ymmärtää hyvin, kun katselee ympärille. Monesti unohdetaan, että toisaalta moni pyhimyshahmokin on ollut nainen.

Minä tavoitan nuorena näkemieni vanhojen mummojen kautta sen syyn miksi miehet ovat uhranneet rintamalla. Miehet ovat puolustaneet kotia, äitiä ja sisaruksia. Se on ollut se voiman lähde. Isovanhempieni mummokerhosta kaikki eivät edes päässeet naimisiin. Eräällä oli hieman villimpi sodassa henkisesti vaurioitunut mies. Nainen oli kiitollinen siitäkin, että oli elämässään ehtinyt naimisiin. Uskoakseni heillä olisi voinut olla valittamisen aiheita verrattuna nykyisiin nuoriin. He olivat sitä mieltä, että Herra oli ollut hyvä heille. He ovat minun galleriassani suuria sankareita sotaveteraanien rinnalla.

Miksiköhän moni suomalainen nainen on pukeutunut islamilaiseen huiviin ja tiputtanut länsimaisen valkoisen naisen raskaan taakan harteiltaan. Hyvä kysymys. Kenties heillä on ollut liikaa aikaa. He eivät ole saaneet tartuntaa gender-aatteista. Tai sitten sellainen tuputus onkin toiminut rokotteena.

Täytyy hieman kovien maanpuolustusaiheiden välissä muistaa myös niitä perimmäisiä motiiveita maamme isänmaallisuuden kauniille aatteelle. Maan hiljaiset naiset ovat tyynnyttäneet myrskyjä mesten sydämissä. Ne ovat se voiman lähde.

Miehet sotaleluineen haluavat antaa jonkun muun hoitaan maan puolustuksen. Naisia kuulemma kuuluukin kovettunein ja kovetetuin sydämin hätistellä etulinjaan. Missä on miesten häpeän raja!

0
IiroNordling
Sitoutumaton Lahti

Kirjoittaja on opiskellut poliittista historiaa (VTM).
Lukio Bagdadin kansainvälinen koulu.
Yliopistot:
Turun Yliopisto, Helsingin yliopisto

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu