Ostoksia Klarnan piikkiin

 

Olen ostanut Adlibriksen kautta kirjoja ja laskut ovat menneet Klarnan kautta. Olen maksanut koko summan kerralla, joten mitään odottamatonta minulle ei ole vielä ainakaan tapahtunut.

 

Klarna yrittää houkutella osamaksuasiakkaaksi. Monikohan mahtaa olla jäänyt Klarnan kiikkiin tai kiinni sen piikkiin? Minussa ja muutamassa muussakin Klarna  on jo herättänyt epäilyksiä.

 

 Klarna Tilin korko on 0,44 EUR/kk (vuosikorko 22,00%). Arvoltaan 1 000 EUR ostoksen todellinen vuosikorko on 34,64% (maksuajan ollessa yli 12 kk). Täydelliset ehdot löytyvät tästä ja lisätietoja palvelusta löytyy osoitteesta www.klarna.fi.

 

Pääseekö  tällaisesta luottofirmasta edes eroon?  Netissä huolestunut Klarnan asiakas kirjoittaa näin: “…. saldo n. 1000€ alunperin. Olen maksanut summasta 80% eli noin 800€. Aloin ihmetellä, kun velka ei lyhene ollenkaan eli tästä 800€.sta velkasaldo on lyhentynyt ainoastaan 300€ ja velkaa vielä 500€ jäljellä”.

 

Sain tiedon, että ystäväni perheen laskuun oli ostettu elektroniikkaa noin vuosi sitten ja laskutus tapahtui Klarnan kautta. Perheen jäsen ei itse ostoksia ollut tehnyt. Aivan äsken joku oli tilannut ruokaa toisen saman perheen jäsenen laskuun ja Klarnahan siihenkin oli kytkeytynyt.

 

Mitä oikein tapahtuu ja kenen toimesta? Kuka voi tällaiseen puuttua?  Luottaako enää tähän firmaan, ei ainakaa luottoa kannata ottaa. Nettiostamisesta luulisi tehtävän luotettavaa, mutta sitä se ei aina ole. 

 

Viimeisimmästä Adlibris kirjaostoksestani sain sähköpostiini laskun, jonka maksoin verkkopankissa. Kaikki meni ihan hyvin. Ehkä luotolla ostaminen on se “pahan piikki”. Silti haluaisin vastauksen siihen  mitä reittiä henkilön tiedot voivat livahtaa epäluotettaviin käsiin ja tulla vieraan käyttöön?

 

Täällä yksi ikävämpi tapaus: http://www.vauva.fi/keskustelu/3931741/ketju/naimisissa_klarnan_kanssa_vasten_tahtoa_haluan_eron

http://www.verkkoshoppailu.com/2012/10/31/kokemuksia-klarna-lasku-ja-til…

 

ILgron11
Helsinki

Kirjoitan silloin, kun on aihetta kirjoittamiseen. Kirjoitan pöytälaatikkoon, kun ei ole aihetta julkaista. Kun en kirjoita, kuvaan ja luen. Jotain aina etsin. Johonkin tartun, jotain ihmettelen, johonkin halua perehtyä. Paljon enemmän haluaisin tietää, tuntea ja kokea.
Vuosia sitten syntyi tieteellisiä ja muita artikkeleita.
Kirja tekeillä kenties lopun elämää, muutama pöytälaatikossa.
eläkkeellä (vanhempi asiantuntija)
3 lasta ja 6 lastenlasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu