Rasismi ja matala älykkyysosamäärä

Lapsena saadut alhaiset  älykkyystestin tulokset antavat viitteitä siitä, että   lapselle kehittyy suurella todennäköisyydellä ennakkoluuloja ja hänestä tulee aikuisena konservatiivi.

 

Vuonna 2009  tehty tutkimus osoitti rasismin liittyä  alhaiseen älykkyysosamäärään. Brockin yliopisto Kanadassa teki tutkimuksen ja se julkaistiin Psychological Science-lehdessä

 

Heikkoihin  avaruudellisen, hahmottamisen taitoihin kiinnitettiin huomiota tutkimuksessa.  Rajoittuneet sosiaaliset kontaktit tai kontaktit vain oman viiteryhmän eli samoin ajattelevien kanssa voivat seurata alhaisesta älykkyysosamäärästä. Maailman monimutkaisuus näyttäytyy konservatiiveille toisenlainen kuin muille vai liekö todellakin näin?

 

Minkälaisia tuloksia yhteiskunnan rakenteiden ja järjestyksen ymmärtämisestä saataisiin eri puolueiden edustajilta? Löytyisikö puolueen sisältä näissä asioissa runsaastikin samankaltaisuutta ihmisten välillä? Miten paljon vaikuttavat muut tekijät kuten koulutus ja koti? Ajatukset heräsivät  Metrolehden kirjoituksesta, jonka otsikossa tuotiin esille alhaisen älykkyyden ja rasismin välinen yhteys.  Heräsi myös sen kysymys kirjoittajan poliittisesta taustasta.

 

Muistoja ihmisten luokittelusta hyviin ja elinkelpoisiin ja muihin on aivan liian lähimenneisyydestä.

 

Maailma on monimutkainen ja ikuisessa liikkeessä.   Sen varmasti myönnämme. Niinpä koen Metron kirjoituksen lähinnä kuitenkin yhdeksi kannanotoksi rasismista käytävään keskusteluun.

 

http://www.metro.se/nyheter/rasism-hor-ihop-med-lag-intelligens-visar-forskning/EVHlbc!xAOgdFBZbgrE/

http://pss.sagepub.com/content/early/2012/01/04/0956797611421206.abstract

 

ILgron11
Helsinki

Kirjoitan silloin, kun on aihetta kirjoittamiseen. Kirjoitan pöytälaatikkoon, kun ei ole aihetta julkaista. Kun en kirjoita, kuvaan ja luen. Jotain aina etsin. Johonkin tartun, jotain ihmettelen, johonkin halua perehtyä. Paljon enemmän haluaisin tietää, tuntea ja kokea. Vuosia sitten syntyi tieteellisiä ja muita artikkeleita. Kirja tekeillä kenties lopun elämää, muutama pöytälaatikossa. eläkkeellä (vanhempi asiantuntija) 3 lasta ja 6 lastenlasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu