Kahteen kuntaan rahaa – miksi ei ääniä

Miksi meillä ei ole  oikeuksia äänestää kahden kunnan alueella? Jatkossa äänestykset ehkä koskevat maakuntiakin?

 

Lähestyin eilen Tammisaaren torilla Maarit Feldt-Rantaa tällä asiallani. Feldt-Ranta sanoi asian olleen joskus esillä eduskunnassa. Lupasin nostaa sen esille Uuden Suomen blogissani.

 

Yhä useampi viettää tänä päivänä kahden kunnan alueella aikaansa, joku kesällä mökillään tai vuoden kuluessa eri aikoina vapaa-ajan asunnossaan. Toisessa kunnassa kaksipaikkakuntalaisella  asukkaalla on enemmän oikeuksia kuin toisessa. Toiseen kuntaan maksetaan vain kiinteistöveroa, toiseen kuntaan maksetaan sekä veroja että on mahdollista äänestää niin kunnallisvaaleissa kuin muissakin vaaleissa. Saattaisi olla päätöksiä, joihin tällaisella asukkaalla olisi oma näkemyksenä, mutta miten ja kenelle sen välittäisi?

 

Perheessäni seurataan toisen paikkakunnan tapahtumia jopa tiiviimmin kuin sen pääasuinkunnaksi merkityn. Kunnalliset kokoukset ovat netin kautta katsottavissa, joten melko hyvin tietoa karttuu.

 

Mitä saamme pelkkää kiinteistöveroa vastaan? Miksi emme voi vaikuttaa kuin toisessa kunnassa äänellämme?

 

ILgron11
Helsinki

Kirjoitan silloin, kun on aihetta kirjoittamiseen. Kirjoitan pöytälaatikkoon, kun ei ole aihetta julkaista. Kun en kirjoita, kuvaan ja luen. Jotain aina etsin. Johonkin tartun, jotain ihmettelen, johonkin halua perehtyä. Paljon enemmän haluaisin tietää, tuntea ja kokea.
Vuosia sitten syntyi tieteellisiä ja muita artikkeleita.
Kirja tekeillä kenties lopun elämää, muutama pöytälaatikossa.
eläkkeellä (vanhempi asiantuntija)
3 lasta ja 6 lastenlasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu