Suomen Radioamatööriliitto ry:n arvot?

Suomen Radioamatööriliiton, SRAL:n toimintasuunnitelma 2019:ssa on esitetty nykyisen hallituksen – uusi pian tulossa – esityksenä Syyskokoukselle 2018  "SRAL:n arvot". Kyseessä eivät kuitenkaan ole minkään yhdistystoiminnan yleiset arvot, vaan lähinnä ilmeisesti akuutin tilanteen aiheuttama paniikki, joka on ajanut  SRAL:n hallituksenkin pelkkiin suomalaisen radiamatööritoiminnan käytännön lieveilmöiden karkoitustoimenpiteisiin, tarpeettomasti yksityiskohtaisiin toimenpideohjeisiin, yrityksiin noiden paljastuneiden hankaluuksien poistamiseksi – jolloin jouduttaisiin valitettavasti vain ojasta allikkoon. Tällainenko on SRAL:n jäsenistö yleisesti toiminnoiltaan A.D. 2018? – En ainakaan tunnista sitä missään – saati moisella tavalla mainostavani. – Todella huonoa SRAL:n brändin kohotusyritystä – päinvastoin käytännössä vain sen julkista heikennystä!!

Kyseessähän ovat pelkästään nyt ilmenneiden "Ham Spiritin" – erityisen arvokas arvo koknaisuutena radioamatööreille –  "radioliikenten ritareille" (CW-työskentely) – väärinkäytösten poiskitkeminen niin suomalaisten radioamatöörien radioliikenteestä kuin muustakin kanssakäymisestämme. Se taas kuuluu yksityiskohtaisten toimintaohjeiden – kuuluvat jo itsestäänselvästi jokaisen ihmisyhteisön vaateisiin! – piiriin, ei suoraan radioamatöörien arvoihin, sen kohottavaan henkeen, "Ham Spiritiin" – päinvastoin! 

Arvot ?  Arvo voi tarkoittaa ainakin seuraavia:

  • arvo, jonkin asian merkitystä tai arvostusta ilmaiseva ominaisuus
  • arvo, ihmisen käsitys tavoiteltavasta asiaintilasta, mm. filosofian, psykologian ja yhteiskuntatieteiden käyttämä termi

Arvoilla tarkoitetaan jotain toivottua asiaa, suotavaa käyttäytymistä tai päämäärää. Arvot ovat luonteeltaan käsitteellisiä ja ne ohjaavat yleisesti ihmisten tai ihmisryhmien toimintaa.  Esimerkiksi maailmanrauha tai ahkeruus ovat arvoja, joita voidaan pitää tavoiteltavina tai toivottuina asioina. Arvo tarkoittaa myös merkityksellisyyttä – kun jokin asia on merkitsevä, sen sanotaan olevan arvokas. – Esimerkiksi "Ham Spirit".

Radioamatöörien arvot on kiteytetty jo vuosikymmenet, alusta alkaen, tuohon jo hyvin tunnettuun "Ham Spiritiin" – hyvään henkeen, mieltäkin kohottavaan hamihenkeen, jota myös on kuvailtu huoneentauluna  ("Workkimisen arvomaailma" – https://sral.info/wp-content/uploads/2018/08/arvomaailma.pdf ;  laatimani 8-kohtainen laajennettu versio "http://www.sral.fi/info/huoneentaulu.html" on näköjään vedetty 'kelpaamattomana' netistä äskettäin kokonaan pois!! – ei voida kuitenkaan vetää pois ainakaan RA_lehdestä 1/76 eikä "Alussa oli kipinä", Suomen Radioamatööriliiton 75-vuotiselta taipaleelta" – juhlakirjasta v. 1996! –  "Radioamatööri on…", s.147 radioamatöörien "kultaisina käskyinä" – vrt. Jumalan kymmenen käskyä – kyseessä siis on nimenomaan radioamatöörien etiikasta, moraalisista arvoista.  – Joko nykyinen SRAL:n hallitus on kokonaan 'ulapalla' todellisista arvoista yleensäkin, ja radioamatööreiltä tässä erityisestikin – tarkoituksella??

Ote: ("15. Radioamatöörin huoneentaulun perusteesien mukaisesti hän ja hänen radioasemansa ovat tosi tilanteessa isänmaan palveluksessa. Vaativampiin ja jalompiin tehtäviin radioamatööri joutuu harvemmin. – Apuradioverkon radioamatöörit ansaitsevat meiltä kaiken sen arvostuksen ja kunnioituksen, mikä heiltä jäi ehkä aikanaan saamatta. Ja tämä koskee koko sotaveteraanipolvea, niin miehiä kuin naisia. – Näin voimme osaltamme korjata sota- ja radiohistoriaan jääneitä puutteita."  – https://sral.info/2017/01/12/1310/).

Nyt näyttääkin karrikoituna siltä, että hyvä ja kaunis, mutta likaantunut lapsi ollaan vetämässä pesuveden mukana alas. – Eipä kovin mieltä kohota – ei ainakaan minun – päinvastoin, sorry!

73,

de Ilkka Hyttinen,

OH2BCU 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu