Ansaitseeko Snowden kuolemantuomion?

Entä joutuminen CIA:n tappolistalle?

[ … vai olemmeko katsomeet liikaa Hollywood tuotteita? … ]

Edward Snowden on rikkonen USA:n lakia siten, että ankarin rangaistus on kuolemantuomio, koska USA:n viranomaisten mukaan herra Snowden on vaarantanut kansallista turvallisuutta. Huomenlahjan saanut Venäjän presidentti Putin taiteili ”kirkon keskelle kylää” – jos et enää vuoda, saat jäädä meille.

 

Suomi tutkii turvapaikkahakemukset,

kun hakija on Suomessa tehnyt anomuksensa. Epäselväksi jäisi kuitenkin luovuttaisiko länteen ja USA:han usein rähmällään oleva Suomi Snowdenin kotimaahansa.

 

Herää kaksi oleellista kysymystä:

Miten arvioidaan Snowdenin paljastusten merkitsevän valtioille ja niiden ihmisille, kun tiedetty saatettiin julki – ja monet pääsivät ilakoimaan, että nyt kärähti USA, jonka tiedettiin omaavan maailman mahtavimmat vakoilujärjestelmät.

USA on katsonut maailman poliisina oikeudekseen vakoilla itseasiassa kaikkia, jos vähänkään on epäiltävissä oman valtionsa USA:n kansallisen turvallisuuden vaarantuvan.

 

Pitäisikö herra Snowdenin saada palkinto hyvästä työstään,

jossa hän ”paljasti” ison pahan pojan USA:n tekemiset – itse ollen CIA:n palveluksessa, jolloin hän on joutunut varmasti allekirjoittamaan sellaiset paragraafit, että hän tiesi mitä tuleman piti – kaipasiko ja himoitsiko hän näin paljon julkisuutta, että valitsi suuren riskin – jos mikään valtio ei ota häntä ”turvaan” – ei ehkä edes Pohjois-Koreakaan.

 

Miten me arvoimme tilannetta,

antaako kansallisen turvallisuuden kaitselmus oikeuden yksittäisen henkilön metsästykseen ympäri maailmaa oikeuden eteen – saamaan jopa kuolemantuomio tai joutuminen elokuvamaisesti CIA:n tappolistalle.

Eikö tässä tapauksessa yksittäisen ihmisen oikeus olisi saada turva, koska hän paljasti jotain sellaista, mitä ei olisi saanut missään nimessä tehdä – ei edes USA …

Olemmeko nyt lampaita, jeesustelijoita vai ihmisoikeuksien perään katsovia? 

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

0
ilkkaluoma
Sitoutumaton Helsinki

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu