Kokoomuksen pelastaja ja kansakunnan eheyttäjä – Paula Risikko

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokas, terveystieteiden tohtori ja sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko on tehnyt rehellistä työtä ja ollut aidosti palkkaakin vastaan tekemisissä ihmisten kanssa – myös sellaisten, jotka ovat nähneet hätää ja kurjuutta. Risikolla on näin varmaankin silmää myös Kokoomuksen peruspelikentän ulkopuolelle.

Nykyinen ja kesken leikin jättänyt, rintamakarkuriksikin tituleerattu pääministeri Jyrki Katainen on savolainen Kuopion yläpuolelta. Risikko taas on Seinäjoelta ja tunnetusti etelä-pohjanmaalaiset ovat reilua ja rehtiä väkeä – työteliäitä, kateellisia, mutta myös suoranuottisia. Tälläistä luonneyhdistelmää nyt kahtia revitty kansakunta 1] vaatii.

 

Toistaiseksi kaksi muuta Kokoomuksen puheenjohtajaehdokasta – ministeri ja natojenkaaja Alex Stubb kuin tem-ministeri Jan Vapaavuori ovat pelureita, joiden pelisilmä ei saata ulottua laajalle kansan perspektiiville – toinen on brysselin – ja toinen helsingin miehiä, hyvin koulutettuja teflonpukuherroja, joiden puvuista kikkareetkin kimpoavat – siksi puhtoisina 'arielistit' ovat heidät politiikan juonikursseilla pesseet.

 

Paula Risikko hallitsee tällähetkellä ministerinä suurinta valtiobudjetin osa-aluetta

Sosiaali- ja terveystoimi on suuressa myllerryksessä, tuo myllerrys pitää saada kuntoon. Etuna olisi se, että kuntien 'parasratkaisun' puuhanainen oppositiosta on myös Etelä-Pohjanmaalta – vähän aikaa pääministerinäkin toiminut Mari Kiviniemi – 'etelä-pohojalaaset' tullevat toimeen keskenään [?].

 

Kataissextetti vei kansakuntamme miltei kaaokseen!

[ … olisiko meillä ollut varaa kataiskuusiloon? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=926989 – 11559 ]

Jyrki Kataisen monimutkakonsensushallitus vei kansakuntamme lähemmäksi kaaosta kuin miesmuistiin mikään muu hallitus. Nyt hallituksesta on käymässä joukkopako Brysseliin ja pääministerikin hyppäsi brysselinjunaan ja jätti ongelmat 2] muiden ratkottaviksi. Kansalaiset ovatkin jo pidempään sanoneet, että ne on eri miehet jotka ruumiita tekee ja jotka niitä ”pesöö”.

 

Nyt tarvitaan eheyttäjää, ei hajottajia

Voinemme arvata, että Risikko edustaa laajemmin ”koko Suomea” kuin herrat Stubb ja Vapaavuori – väheksymättä lainkaan heidän saavutuksiaan. Toisaalta Risikko edustaa Kokoomuksen naisälymystöä Taru Tujusen ja Sirpa Pietikäisen ohella – ilmeisesti he eivät ole sittenkään käymässä ehdokkaiksi? 3]

Vapaavuori tuli lähinnä tunnetuksi Sipoon pakkoliitoksesta 4] ja Stubb on erinomainen triathlonisti esimerkillisellä tavalla hoitaa omaa ruumiin kuntoa – henkisemmät teot ovatkin sitten jääneet toistaiseksi vähemmälle. Stubb tosin perui Venäjälle ennalta sovitun tapaamisen talous- ja kaupallisissa asioissa – Brysselin ”pakottamana”. Niin, Stubbhan on myös natojenkaaja 5].

Mikäli Kokoomus haluaa nähdä huomennakin itsensä suurimpana puolueena 6] olisi valinta kallistumassa Paula Risikkoon, hän saanee paljon kannatusta myös muiltakin kuin kokoomuslaisilta ollessaan mahdollisesti pääministeri – ylimenokauden, ehkä pidempäänkin.

Seuraavat eduskuntavaalit voivat olla yllätyksettömät, sittenkin!

 

VIITTEET

1] ”Revityt hihamerkit” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/54591-kokoomus-repi-suomen-kahtia

2] Luovuttanut pääministeri ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/166558-ministeriaitiossa-istui-luovuttanut-paaministeri

3] Kokoomuksen älykkönaiset! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165273-kokoomuksen-naiset-pelastavat

4] Sibbo ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/06/sipoolainen-viherneli-vastaan.html

5] Slubb jenkaa suomalaisia Natoon ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/63526-suomea-natoon-jenkaava-vahemmisto

6] Kokoomuksen suuruus ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=875171

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL US IL Vf BL – BLOG 35332

—03052014—

 

doc.: paula_risikko_03052014.doc – OpenOffice Writer

396 | 3900

ilkkaluoma
Sitoutumaton Helsinki

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu