Olemmeko jo Nato-sotakoneen etuvartio – idän ja lännen vedenjakajalla?

Venäjältä saimme viestin |*, jossa olisimme myyneet itsemme jo Naton ja lännenmiehen sotakoneelle sen eteentyönnetyksi itäiseksi vartioksi ja suurvaltakonfliktin taistelutantereeksi – myimme siis puolueettomuutemme?

[ … kansalainen Erkki ymmärsi tunnekuohujensa raoista vuonna 1975, että olimme hyväksytysti puolueettomuuden ja liittoutumattomuuden esimerkkivaltio – tunnustettuna. Erkki oli tunteillut kohdassa, jossa presidentti Urho Kekkonen oli nuijan kopautuksella päättänyt ETYK-kokouksen …|1

 

 … kansalainen Liisa on jo pidempään ihmetellyt miksi lännenmiehen yhdysvaltaltainen sotakone tulla tupsahti maahamme vuonna 2016, F-15C taisteluhävittäjineen. Liisa on insinööri ja ymmärtää mitä tuon hävittäjän Suomeen tuonti itse itsensä pyytäen merkitsi. F-15C oli ilmaherruushävittäjä, jota mainostetaan voittamattomaksi ja juuri nuo sotakoneet lensivät Kuopion Rissalasta kohti itärajaa – Venäjän suuntaan näyttämään voimaansa- täältä tullaan – sinitakit ratsastavat jälleen! … ]

|* ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005153449.html –

 

Aikanaan Neuvostoliitto YYA-aikautena ehdotti Suomelle sopimuksen mahdollistamia sotaharjoituksia. Valtiojohtomme oli tarkkaavainen, vastaus oli kohtelias: “Ei kiitos!”. Näin tilanne oli selvitetty ja puolueettomuuskäsite käytännössä ylläpidetty. Tärkein kaava on pitää Suomi tyhjänä muita uhkaavien vieraiden valtioiden taistelu- ja sotajoukoista.

 

Me emme voi olla välillinen uhanluoja itään eikä länteen. Suomi ei saa muodostaa syytä ajatusmalleihin, että on varmuuden vuoksi valloitettava valtiomme – joidenkin suurvaltapyrkimysten turvaamiseksi ja/tai edistämiseksi.

 

Nato – isäntämaapöytäkirja

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html – ]

Suomi solmi Puolustusvoimain komentajan Jarmo Lindbergin allekirjoituksella kuuluisan Nato-Isäntämaa pöytäkirjan. On sanottu useasta suusta, ettei se automaattisesti tuota meille läntisen miehen Nato-/ USA-sotakonetta, jotain vastaan ja joillekin suojaksi.

Herää tietysti kysymys miksi USAF tuli viime vuonna Rissalaan näyttämään hyökkäysvoimaansa ja tahtoaan edesauttaa Suomen taistelukykyä. Kukaan ei ole kertonut kuka/mikä – ketkä/mitkä suorittavat tuon Nato-Isäntämaa pöytäkirjan täytäntöönpanokutsun – tätä kansakuntamme nyt kysyy johtajiltamme.

 

Suomi on Pohjolan Sveitsi, ta meidän pitäisi olla!

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittymisemme.html – ]

Meillä kansakunta ei halua Natoon. Vastustus on ollut ja viimeisenkin mittauksen mukaan on edelleen yli 50 prosentin enemmistönä vastaan Natoa |2. Kansalaisviisaudessaan |3 kansalaiset eivät halua olla suurvaltakonfliktien sattuessa niiden taistelualusta ja sotimiskenttä. Kansa tietää meillä kuuluisan 1300 kilometriä yhteistä maarajaa, tuon toisen ydinasesuurvallan kanssa. Tässä tarpeeksi perusteita miksi Suomi ei liity Natoon. **

 

Olemme välittäjä ja neuvotteluosoite – jopa suurvalloille

Nyt on meneillään suotuisa kehitys. Kiinan presidentti Xi Jiping tulee kylään huomenna, ollen korkein Kiinan johtaja sitten 1995, jolloin presidentti Jiang Zemin vieraili maassamme. Kuittaamme myös Arktisen neuvoston puheenjohtajan pestin pariksi vuodeksi |4. Venäjän presidentti Vladimir Putin ehdotti alustavasti kaukonäköisenä, että Suomi voisi olla neuvottelualusta hänelle ja US presidentti Donald Trumpille |5. Hyvä niin. Meidän presidentti Sauli Niinistö on oivaltanut sinfonian juonen, jota kansakunta komppaa osallistuvina viulisteina.

 

Kysymys valtapoliitikoille

Miksi ei voida todeta, tilannetta rauhoittaen, ettemme irtaudu idän ja lännen vedenjakajalta, sillä sehän on ensinnäkin maantieteellisesti mahdottomuus ja, että keskitymme liitoutumattomuuden tielle rauhanvälittäjän, konfliktien neuvottelupöydän kattajina sekä valtiona, jonne on turvallista tulla pääomineen esimerkiksi rakentamaan muun muassa pilvipalvelinkeskuksia.

Mikäli saamme osaamisemme, luotettavuutemme ja ympäristöllisten näkökulmien myötä aseman, jossa kaikilla merkittävillä valtioilla ja/tai niiden yrityksillä on pilvipalvelinkeskukset maassamme, olemme kuitanneet de facto takaisin ETYK-1975 hengen ja aseman uuspuolueettomana valtiona.

 

Suomi on erikoisasemassa – kun tutkii historiaa huomaa sen helposti

[Suomi kuittasi itsenäisyytensä idästä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/130664-itsenaisyytemme-historia-kumpuaa-idasta – ]

Kansalaiset tietävät, että maamme on täysin erikoisasemassa mihinkään muuhun nähden – ei tarvitse kuin suunnata katseet Kuolan niemimaalle ja Pietarin suuntaan niin tietämättömämpikin oivaltaa tämän todeksi. Tämän toden pitäsi määrittää suuri kuva, joka on kirkas kaikkiin ilman suuntiin.

Pelkkä läntinen kallistus on vaarallista näin idässä! Tuleville valtapoliitikoille tässä haastetta ja tavoitetta – kansalaistemme edun nimissä.

 

Tekstin linkkinumerointi

|1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/presidentti-kekkonen-parahti-viiltonsa.html –

|2 Naton vastustus on 51% ~ http://yle.fi/uutiset/3-9458874 – helmikuu 2017.

|3 Kansalaisuusviisaus hylkii Natoa ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=1672694 – sisältää 460 lukijakommenttia

|4 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231552-an-pohjoinen-ulottuvuus-miksi-kiina-haluaa-jaseneksi –

|5 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234574-presidentti-putinilla-on-erinomainen-pelisilma –

 

EKSTRA

Historioitsijaksi tituleerattu Alpo Rusi laukoo puolisokeita ja puoliumpinaisia muka totuuksia – vahvasti värjäytyneenä ja värjättynä – kansalaistemme näkökulmasta – luottamusta lausuntoihin tuskin suurelta kansalta tulee (?) — Ehkä väkevin West trolling kirjoitus lännettymisen huippuna. Äärilaita, ei enää puhdasoppista West trolling manipulaatiota, vaan suorastaan propagandaa, mikä on yleensä kuulunut East trollingin läpinäkyvään informaatiomalliin  ~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/217730-suomella-edessa-uudet-turvallisuusuhat-tarvitsemme-henkista-maanpuolustusta –

 

EKSTRA II

Saska Saarikoski HS-toimittajana ja Alpo Rusi "kaiken maailman yksityishenkilönä" ovat osa-aluevaikuttajia suomalaisuudelle, vaaramomenttien luojina – yksipuolisilla pohdinnoillaan itäinen silmä muurautuneena umpeen — On keskenkasvuista kirjoittaa puolikkaan tutkinnallisesti – se osoittaa West trollingin olemassa olon, ei enää vain manipulaationa, vaan jo propagandana. ~ http://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000005150586.html –

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä – 872

 

https://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka 

 

AL | US | T | VU | BL | BL | FB | FB | BLOG 133417

 

DOC Myyty_puolueettomuutemme_03042017.doc

PVM 03042017

 

|718|

ilkkaluoma
Sitoutumaton Helsinki

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu