Ahtisaari ja Stubb jenkaavat Suomea Natoon
Kokoomuksen ja demareiden avioliitto sinetöidään Natolla. Niin vanhanajan rauhaneminenssi M. Ahtisaari kuin Kokoomuksen sotahaukka Stubb ryhdistäytyivät korskeaan ”Me pommitamme – Me tuhoamme” -sanailuun Libyan joukkotuhon alkaessa YK:n turvaneuvoston päätöslauselmalla, jossa Kiina äänesti tyhjää – linjansa mukaisesti. Miksi vähemmistöpoliitikot aliarvioivat suuren kansan enemmistön vakaan mielipiteen pysyä sotilaallisesti liittoutumattomana?
…
(Presidentti Martti Ahtisaari piti brändikkäänä YLE:n Lauantaiaamussa 18.12. liittymistä Natoon – ainoaan rauhanturvaamisjärjestelmään, joka tappaa/tapatuttaa siviilejä, miltei päivittäin – Afganistan)
[ … enemmistösuomalainen perusihminen kiehuu rauhan nobelistin verrannoista Valko-Venäjään – ihmetellen miksei verrantoa tehty Sveitsiin. Moni kansalainen menetti kunnioituksensa Ahtisaaren ylenkatseellisen ja vähättelevän asenteen vuoksi enemmistökansaa kohtaan – sokaisiko rauhanpalkinto näkemään, että Nato-johteiset rauhaanpakottamiset ovat eniten siviilejä tappava järjestelmä? … ]
Afganistanissa USA johteinen Nato-rauhanturvaamisjärjestelmä joutuu taisteluihin, joissa lähinnä tapetaan siviilejä. Oli myös Ahtisaaren mukaan loukkaavaa Venäjää kohtaan, kun me enemmistökansalaiset muka luulemme, ettei Venäjä osaa muuttua. Kansa on Venäjän muutoksen ymmärtänyt jo aiemmin, koska juuri tuon syyn vuoksi meidän ei ole syytä liittyä Natoon.
Suomi saa parhaimman ja uskottavimman ’YK-rauhanturvaamissuurvallan’1/ aseman olemalla nimenomaan Naton ulkopuolella. Nato -jäsenyys tuo välittömästi terroristi- ja itsemurhapommimiesten hyökkäysuhan maahamme. Pysyttelemällä ulkopuolella kuten Itävalta ja Sveitsi – ei ole mitään syytä verrantoihin Ukrainaan tai muuhunkaan maahan.
Vähättelyn lauantai – antaa Suomen kansan itsensä pohtia nämä brändiasiat
Ahtisaarella oli lauantaina 18. joulukuuta televisioinnissa varmaan huono päivä, koska oman kansanenemmistön aliarviointi ylitti alkeellisimmankin korrektiuden omiaan kohtaan. Kansalaiset ovat Suomessa vain kahdessa asiassa laajasti ja jatkuvasti samaa mieltä – A] Natoon liittymättömyys ja B] vahva presidentti.
Suuri kansa ymmärtää, että Jyrki Kataiselta pääsee välillä Nato -sammakoita
Suuri ja tavallinen enemmistökansa ymmärtää, että Katainen päästelee Nato-sammakoita, eihän Kataista kiinnosta kuin tuo noin 27 prosentin kansanosuus Nato-myötäilijöinä, koska nuo ovat tae pitämään Kokoomus suurimpana puolueena niin kauan kunnes vasemmisto kokonaisuutena päättää yhdistyä saman katon alle.
Vasemmisto on kriisissä – olisiko yhteinen Nato-Ei -kanta pelastus?
Vasemmisto on kriisissa – heillä on vain yksi yhteinen teema, ja se lienee natottomuus, lukuunottamatta Jaakonsaarta Brysselissä ja Ahtisaarta Helsingissä. Natosta saa jokainen olla omaa mieltä. Ollaan ilman poliittista herkkyyssilmää, kun noin voimakkaasti ylenkatsotaan tavallista suomalaista Nato asiassa, joka kuitenkin ymmärtää paremmin elämän ja ulkopolitiikan realiteetit2/ kuin kansasta erkaantuneet poliitikot.
Aika-ajoin otetaan näitä Natoon liittymisrepäisyjä, samalla viime aikoina jo ymmärtäen, ettei lähiaikoina liittyminen tule kysymykseen, koska suuri kansa sanoo jatkuvasti ei, ja todellakin suureen ääneen ei.
Voisivatkohan herra Ahtisaari, meppi Jaakonsaari, puheenjohtaja Katainen ja ministeri Häkämies kertoa mihin me sitä Natoa tarvitsemme, kun tuo Venäjäkin on muuttunut – ”rauhallisemmaksi” – ketä vastaan me nyt sitten Naton kanssa sotisimme – itseämmekö?
…
VIITTEET TEKSTISTÄ
1/ – http://ilkkaluoma.blogspot.com/2010/12/suomella-on-luontainen-mahdollisuus.html —
2/ – http://ilkkaluoma.blogspot.com/2010/10/suomen-puolustus-on-koko-kansan-asia.html —
…
Nato kirjoituksia – kun osa poliittisesta johdosta tunkee Natoa käärmeenä pyssyyn – kansan tahdosta välittämättä:
– http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=Nato —
– http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/category/NATO —
– http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/asiasanat/23/nato —
Ilkka Luoma
Espoo
http://www.facebook.com/first.ilkka
http://ilkkaluoma.vuodatus.net
…
Sent:
Cc: haavisto@fin.la ; jukka.autio@suomenlaki.fi ; timo.soini@europarl.europa.eu ; heidi.hautala@europarl.europa.eu ; liisa.jaakonsaari@europarl.europa.eu ; mari.kiviniemi@vnk.fi ; juha.korkeaoja@eduskunta.fi ; ari.puheloinen@mil.fi ; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; sauli.niinisto@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; erkki.tuomioja@eduskunta.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; jyrki.katainen@vm.fi ; jyri.hakamies@defmin.fi ; martti.ahtisaari@cmi.fi
Sent: Sunday, December 19, 2010 9:35 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE – Suomen kansan aliarvioinnin huippu – verranto Valko-Venäjään Nato asiasta
…
Oliko loukkaus suomalaisia kohtaan verrata meitä Valko-Venäjään?
Ilkka Luoma pudotti Ahtisaaren ja Kataisen kansalaisten riemuksi maan pinnalle ja heidän omilla ”aseillaan”. On se hyvä, että kansalaisista löytyy voimaa ja kansanjärkeä ymmärtää mitä me keskuudessamme ajattelemme.
Ilmoita asiaton viesti
Erinomaisesti laadittu syväluotaava kirjoitus. Paljastaa todellisia asioita, raadollisiakin. Suosittelen lukemaan! Hyvää Tapaninpäivää!
Ilmoita asiaton viesti
Näin jälkikäteiskiitos kannustuksesta! 😉
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä. Loukkasi. Tosin sen antavat kai
verisimminkin loukkaantuneet anteeksi.
Menee wanhuuden höperyyden piikkiin.
Kuolemaa odotellessa voi huoletta puhua
läpiä päähänsä ja lykätä medialle höpö-
palturia.
Vastuun kantavat hengissä sinnittelevät.
Uimakandidaatti, kotiäiti, Harmaasusi™
Ilmoita asiaton viesti
Alla olevan linkin alta löytyy Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati, Kuopiosta – siellä oli läsnä monta veteraania, jotka varmaan pahoittivat mielensä Ahtisaaren sammakoista…
http://www.panoramio.com/photo/44824813
Ilmoita asiaton viesti
Ahtisaarella oli vaihdevuodet haastattelussa.
Ilmoita asiaton viesti
Naisilla on vaihdevuodet, miehillä känkkäränkkävuodet. Ahtisaari saattaa olla nokkiintunut suomalaisiin, kun kukaan ei valinnut häntä presidentivaalien toiselle kaudelle ehdokkaaksi. Johtuukohan tästä huonot välit (tai arvioidut huonot välit) Tarja Haloseen?
Ilmoita asiaton viesti
Kriittinen saa olla, mutta ei aiheetta loukkaava ja irvivä.
Ilmoita asiaton viesti
Asiallisuudessa on syytä pysyä. Ainoa elossa oleva nobelistimme, kuitenkin.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi Ahtisaari purki katkeruuttaan Suomen kansaan?
Ilmoita asiaton viesti
Mara on loukkaantunut siitä, kun kansan enemmistö ei sokeana usko hänen natoiluteeseihin.
Ilmoita asiaton viesti
Stubb sen sijaan on Brysselmiehenä syönyt suorastaan Maran kädestä nuo natoiluteesit!
Ilmoita asiaton viesti
Ei ainakaan minua loukannut lainkaan.
Ilmoita asiaton viesti
On kohteliasta samaistua uusiin kauppavaltioihin, kuten Valko-Venäjään 🙂
Todellisuudessa Ahtisaaren lohkaisu herätti kansalaisaktivistit, sillä kaikki perusteet olivat kestämättömiä ja paljastuivat jo läpeensa – ei kansalta jäänyt nuo ajattelemattomuudet huomaamatta. Valko-Venäjä voi olla vielä meille tärkeä kauppakumppani – kiinalaisetkin ovat kiinnostuneita vuokraamaan peltoja sieltä …
Ilmoita asiaton viesti
Heh, kommenttini päätarkoitus olikin lähinnä kysyä, että mitä tarkoittaa loukata Suomen (tai minkä tahansa muun maan) kansaa. Miten kansa voisi loukkaantua? Minusta vain yksittäiset henkilöt voivat loukkaantua, ja kun nyt kerran asiasta artikkelin julkaisit, niin ajattelin tuoda oman mielipiteeni keskusteluun mukaan.
Ilmoita asiaton viesti
Oletko tshetseeni?
Ilmoita asiaton viesti
olen tahdikas kuriiri.
Ilmoita asiaton viesti
Olemme kaikki puoliapinoista 😉
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä kyseessä on nk. kansalaistuntemus, joka asuu kaikissa pienissä ihmisissä, vrt. yhteenkuuluvuusaspekti.
Ilmoita asiaton viesti
Voidaanko kansalaistuntemuksen väärin perustein arvostelu kokea loukkaukseksi kollektiivista ajattelua kohtaan – ehkä tässä on asian ydin?
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä Sinä et koko asiaa edes ymmärtänyt?
Ilmoita asiaton viesti
Mutta Suomen kansan suuri enemmistö on sen ymmärtänyt, että Natoon me emme halua, emmekä sitä tarvitse ja parhaiten pärjäämme uskottavana ja todellisena ’rauhanturvaamissuurvaltana’ olemalla liittoutumaton.
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoittakoon Ikka Luoma, mitä haluaa, mutta Martti Ahtisaari oli oikeasa. Suomen on liityttävä Natoon. Suomesta löytyy aina yhden komppanian verran sotahulluja osallistmaan Naton rauhanoperaatioihin.
Ilmoita asiaton viesti
HV!
Pitäisikö ennen liittymispäätöstä kysäistä kansalta mielipidettä?
Mitä tehdään, jos kansa sanoo enemmistönä suuren ein Natolle?
Terv. IL
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitus oli hyvä.
Kansalta pitäisi tietenkin kysyä, mutta yhä vähemmän kansan mielipiteestä välitetään, saati kysytään. Edustuksellisen parlamentarismin sisään rakennettu voimajärjestelmä tekee strategiset päätökset ja päättää menetettelytavoista. Näin mm. nopeassa Eu-päätöksenteossa.
Ilmoita asiaton viesti
Vaaleilla valittu eduskunta kykenee tekemään tämän päätöksen ilman kansanäänestystä. Jos kansanäänestys pidettäisiin olisin varma siitä, että enemmistä tulisi äänestämään kyllä. Mielipidetiedustelut eivät välttämättä mittaa todellista äänestystilannetta.
Ilmoita asiaton viesti
Nykypoliitikot Kokoomuksen johdolla eivät tulisi tekemään kansanäänestystä, tämä on hyvä muistaa uurnilla ensi keväänä!
Ilmoita asiaton viesti
Katainen ei uskalla kansalta kysyä!
Ilmoita asiaton viesti
Saa nähdä mikä puolue ei kannata aiheesta kansalaismielipiteen kyselyä! (kansanäänestys)
Ilmoita asiaton viesti
Suostuvatko 13,8 prosentin todellisella kannatuksella varustetut Kokoomuksen Katainen, Slubb ja kolmesti haasteellinen Häkämies suoraan kansalaisäänestykseen, kun olemme liittymässä Natoon?
Ilmoita asiaton viesti
Nyt ollaan intoilija Slubbin sanailemana valmiit menemään Naton kaikkiin operaatioihin, myös pommittamaan ja tuhoamaan. Näin houkuttelemme terroristit myös Suomeen.
Ilmoita asiaton viesti
Georgian War Documentary — 08/08/08 — PROOF that NATO invaded Ossetia!:
http://www.youtube.com/watch?v=fgP7fYhJI1g
Ilmoita asiaton viesti
Täyttä luottamusta vailla oleva Wikileaks paljasti dokumenteistaan, että Nato tiesi Gruusian hyökänneen ensin, johon Venäjä sittemmin vastasi. Tässäkin Nato näytti valehdelleen ensin medialle ja muulle maailmalle. Venäjä sen sijaan tiesi, miten todellisuus oli, kuten Natokin, sisällään. Samoin Suomessa oli tahoja, jotka tiesivät varmuudella mikä oli totuus – tuohon joukkoon eivät suurella varmuudella kuuluneet Stubb eikä Katainen.
Ilmoita asiaton viesti
Paikalla käyneenä; sotatoimet aloitti selkeästi Georgia, Sakashvilin arviointivirheen seurauksena. Georgia jäi yksin.
Ilmoita asiaton viesti
Luoma käyyttää vaabn nyt oikeita termejä. Kyseessä ei ole Gruusia, avan Georgia tai Sakartvelo. Enää se ei ole neuvostotasavalta.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo arviointivirhe oli kohtalokas, sillä kauppa Venäjän kanssa loppui ja se tuplasi laman kanssa kansan kurjuuden.
Ilmoita asiaton viesti
Georgia yritti laittaa järjestykseen laittomat aseelliset voimat omalla maaperällään eikä hyökännyt Venäjän asevoimia vastaan.
Operaatio oli kuitenkin ilmeinen virhearvio, koska se johti hävittyyn sotaan. Parhaansa mukaan Venäjä kuitenkin provosoi operaatiota ja onnistui asissa.
Ilmoita asiaton viesti
Wikileaks nostaa tavallisia ihmisiä tilanteeseen, jossa koetaan, että ”isot pojat” saavat nenilleen, ja tätähän kateellinen ja vahingoniloinen kansakunta toivookin 🙂
Wikileaksin tausta ei ole lainkaan selvä ja edes ymmärrettävä.
Ilmoita asiaton viesti
Oliko se tämä filmi jossa Saakashvili söi kravattinsa? Oli sen
verran pitkä filmi etten kehdannut katsoa sitä.
tv. Ville
Ilmoita asiaton viesti
Nato-perustelut alkavat olemaan samaa tasoa kuin pakkoruotsin kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Tärkeissä asioissa, joista suuri tavallinen kansa kantaa lopullisen vastuun, on heillä myös oikeus tehdä niihin liittyvät päätökset – ja suoraan. Talvisotaa ennen tehtiin poliittisia virheitä ja kansa maksoi nuo virheiden laskut …
Nato asia on ollut jatkuvasti suurelle Suomen kansalle täysin selvä, vain uppiniskaisimmat poliitikot jaksavat vaatia keskustelua, jonka kansa on jo käynyt – miksi sitä ei uskota poliittisissa natokiimailijoiden ja -uskovaisten piireissä?
Ilmoita asiaton viesti
Nato ei onneksi ole pakkonato, niin kauan kuin kansaa kuunnellaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kuunteleeko Katainen Suomen kansaa?
Ilmoita asiaton viesti
KTanskalle,
ei kuuntele, koska Kataiselle riittää Suomen suurimman puolueen asema, jolloin Suomea pääsee mukavasti hallitsemaan vain noin 22 prosentin ääniosuudella, ja vielä annetuista äänistä. Se on muuten todellisuudessa yli 16 vuotiaista vain noin 14 prosenttia, antoiko ajattelemisen aihetta?
Ilmoita asiaton viesti
Nato on menneen talven lumia. Väkivaltainen koneisto, joka on luotu ylläpitämään läntisen markkinatalouden ja USA:n etuja.
Ilmoita asiaton viesti
Jos kansan enemmistöä kuunnellaan, niin Suomi ei liity piiiiitkäääään aikaan Natoon ja tuolloin se on jo kuopattu ja Eurooppaan perustettu Euroopan Nato, jäsenenään mm. Venäjä ja veturinaan Saksa. Ulkojäseneksi halunnee huomisen maailman talousykkönen – Kiina.
Ilmoita asiaton viesti
–Paikalla käyneenä; sotatoimet aloitti selkeästi Georgia, Sakashvilin arviointivirheen seurauksena. Georgia jäi yksin.–
Mita se Venäjälle kuuluu, jos Georgia sotii oman alueensa sisällä?
Ilmoita asiaton viesti
Ongelma lieneekin siinä, että ei tiedetä mikä kenellekin kuuluu… Stalin oli koko Neuvostoliiton ylivertainen johtaja – kaikki pelkäsivät ja hyvin me tiedämme, että Josif V. Zhukashvili (en osaa oikein sukunimeä kirjoittaa) oli gruusialainen 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Venäjä on sillä lailla vaankieliasemassa, kun se voi valita kumppanikseen myös Kiinan, tällöin Venäjän hyöty on suurimmillaan niin Aasiassa kuin Euroopassa. Kiinalle taas sopii hyvin tämä toinen suuntaus EU:hun, koska Kiinan on valinnut EU:n ykköskumppanikseen (tai Afrikan kokonaisuudessaan)
Ilmoita asiaton viesti
Mitä se USA:lle kuuluu, jos Libya ja Syyria sotivat oman alueensa sisäpuolella?
Ilmoita asiaton viesti
Jahas, mitäs se kenellekään kuulu, kun ihmisiä tapetaan???? Omien rajojen sisällä, tai ulkopuolella.
Komentti kertoo sen kirjoittajasta ja hänen vähäisestä älykkyydestään.
Tappamisen aloittaminen lienee aina tuomittavaa.
Ilmoita asiaton viesti
Sanoinko minä, että se ei kuulu kenellekään? Se kuuluu kansainväliselle yhteisölle puuttua asiaan, jos siellä ihmisiä tapetaan, EI Venäjälle.
Samoin kansainvälisen yhteisön pitäisi puuttua Tsetseniassa tapahtuviin ihmisten tappamisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Entä afgaanisiviilit? Pitäisikö heitä jotenkin muistaa?
Ilmoita asiaton viesti
Leenu Liimatainen, afgaanisiviilejä muistaa Nato-johtoinen
rauhanturvaoperaatio tarjoamalla sotakuolemaa.
Oikeutusta muistamiselle etsitään ylivertaisella unversaalilla paradigmalla edustuksellisesta demokratiasta, kristillisestä etiikasta ja liberalistisesta markkinataloudesta. Siviilien tappaminen jatkuu… Olemme mukana siinä.
Ilmoita asiaton viesti
Ottamatta kantaa Venäjän, tai Naton rauhaanpakottamistoimintaan, niin fakta kuitenkin on, että ihmisiä ei Etelä-Ossetiassa sotilaiden toimesta enää tapeta. Tuo elokuun 2008 sota lopetettiin Venäjän toimesta nopeasti.
Georgian ainoa mottoritie oli täysin avoinna Tbilisiin venäläisille. Kääntyivät.
Ongelma on etninen. Osseettien ortodoksikristitty kansa asuu 5500 metriä korkean Isokaukasus-vuoriston molemmin puolin. Hallintomääräyksin heitä on vaikea kuitenkin pitää erillään kahden valtion alueella. Vaikka Venäjän Federaatio betonoi nykyistä status quota, on vaikea nähdä tilanteen rauhoittuvan siltikään vuosikausiksi. Nyt alueella ratkaisee raha ja se raha (huolto) tulee Venäjältä.
Pohjoiskaukasuksen alue on räjähdysherkkää aluetta, jossa tehdään ”tunnepolitiikkaa”, eikä niinkään kansoja palvelevaa reaalipolitiikkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Olisiko kansalinvälisen yhteisön pitänyt puuttua USA:n Saddam -rankaisu- ja armeijansa tuotekehitysretkeen, joka sotana aloitettiin valheellisin julkistiedoin?
Ilmoita asiaton viesti
Suomen sotakouluissa opetettiin ainakin ennen samanlainen toimintatapa aktiivisia, laittomia aseellisia voimia vastaan.
Case: Aseistetut siviilit tulittavat. Mitä pataljoonan komentaja tekee? Oikea vastaus: Käsky tuhotaan.
Kokonaan toinen kysymys on se, että olivatko Georgian sotilastoimet ylimitoitettuja (esim. ampuminen tykistöllä asutuskeskukseen).
Venäläiset ovat tehneet ihan samaa omalla alueellaan Tshetsheniassa ja USA mm. Irakissa ja Afganistanissa.
Georgian tilanne oli tietysti aika monimutkainen.
Ilmoita asiaton viesti
Liittokansleri Merkel näyttää lukeneen sodan määritelmät ja tehneen johtopäätöksensä 17.12.2010: Afganistanissa on sotatila.
Suomalaisetkin siellä ampuvat, mutta eivät ole valtiojohdon mukaan sodassa. Se on lainsäädännöllisesti mahdotonta.
Sodassa siviilit kärsivät. Sitä heille tarjotaan tässä Nato-johtoisessa ”rauhaanpakottamisoperaatiossa”.
Ilmoita asiaton viesti
Ylemmän tason suomalaiset ammatiupseerit saavat Afganistanissa hyvää oppia sodasta aidoissa olosuhteissa. Sota on aina rankkaa ja siksi kiinnostus Afganistan operaatioon osallistumiseen on ammttisotilailla vähentynyt.
Sodassa kyse kai lienee Afganistanin strategisesta sijainnista ja luonnonvaroista sekä islamilaisten ääriliikkeiden toiminnan tukahduttamisesta alueella.
Suomi ilmeisesti yrittää osallistumisellaan miellyttää USA:ta ja hakea NATO-oppia. Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja tietävät, miksi Afganistaniin aikanaan mentiin.
Afganistanin siviilien kärsimykset eivät aikanaan ilmeisesti lopu NATO-johtoisen operaation päätymiseen Afganistanissa.
Ilmoita asiaton viesti
Ahtisaari katselee Suomea maailmalta käsin. Siinä katsannossa Suomi rinnastuu Valko-Venäjään, ei sille mitään mahda.
Suomen kansa kuvittelee olevansa itsellinen. Ahtisaari tietää, ettei se ole, ettei siinä pelkkä julistautuminen riitä.
Toivotaan että Pohjois-Eurooppa säilyy rauhan tyyssijana, tällöin Suomenkin kelpaa puhua pehmeitä olemattomasta Nato-optiostaan. Mutta Jäämeren rikkaudet ovat niin lähellä, että kriisejä voi syntyä.
Suomi ei ole enää edes ajopuu, se on lottopallo. Päättämättömyydessään.
Ilmoita asiaton viesti
”Siinä katsannossa Suomi rinnastuu Valko-Venäjään, ei sille mitään mahda.”
Oletko sitä mieltä että vain Valko-Venäjään? Sveitsiin? Vai välimaastoon?
Agendat, mielipiteet, värittyneet argumentit sekamelska
Ilmoita asiaton viesti
Noh, … ehkä hyvä veli Esalla oli myöskin huono päivä ja kiihdyksissään päästeli ajattelemattomuussammakot palstalle pomppimaan, ollessaan niin tuohduksissaan ja sydäntykytyksessään … 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Suomen kansa katsoo itseään sisältä, sieltä missä todellinen tilanne tunnetaan. Ulkoa katselevat esim. jenkit eivät juurikaan tunne koko Suomea, saati sitten kykenevät tyhjentäviin arviohin – muutoinkin heidän arviot näkyvät menevät usein pieleen (Irak jne…) … Venäjä asioissakin usein kysytään suomalaisilta neuvoa – joko tarkoituksella tai juuri tarkoituksella.
Mitkä maat rinnastavat Suomen Valko-Venäjään – olisi kiintoisaa saada luettelo, tai edes yksi maa nimettynä.
Suomi ei ole päättämätön. Suomi on päättänyt, ettei Natoon haluta, vai onko siinä jotain päättämättömyyttä? Mitä siinä olisi sellaista?
Lottopallot voivat muuttaa pois ajopuun lailla etsimään sitä päättävien kansalaisten valtiota 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Jos kirjoittaja kuvittelee, niin kansa ei kuvittele.
Ilmoita asiaton viesti
On olemassa nk. kansanviisaus ja/tai -tietämättömyys, ja vain yksilöt kuvittelevat 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Härnäsin. Ja tulihan tuo todennetuksi, että näillä palstoilla keskitytään enemmän kommentoijaan kuin asiaan.
Suomi oli aikansa sodasta Neuvostoliiton romahtamiseen saakka ja vähän ylikin suuren itänaapurinsa muka itsenäinen satelliitti. Kiitävän hetken eli ETYKin verran olimme myös nimellisesti puolueeton.
Koiviston (ja Gorban) aikana olimme vielä idän ja lännen puolimatkan krouvi. Nyt meidät mielletään ainakin muun maailman kansalaisten, ehkä ei niinkään hallitusten taholta epämääräiseksi Venäjän etupiiriksi. Sitä todistaa mm. USA:n ja Venäjän keskustelu Suomen yli. Riippumattomampia toki olemme kuin Valko-Venäjä, mutta mutta.
Sveitsiin meitä on turha rinnastaa, Sveitsin maantieteellinen asema on se mikä on, vastaavasti Suomen on yhä osin uusin kuvioin (Jäämeren alaiset rikkaudet) strategisesti huomattavasti arempi, haavoittuvampi.
Ilmoita asiaton viesti
Onko esittämäsi epäsuora amerikkalaisten vähäinen kansalaistietämys meistä samaa kuin meidän tietämys Kiinasta ja kiinalaisuudesta sekä heidän kulttuuristaan ja maapalloasemastaan? Toki olemme innokkaina puuttumassa ja esittämässä omia mielipiteitämme muille muista 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Älyä ja kansasalaisjärkeä saa vapaasti käyttää. Onko alkeellinenkin taju kadonnut?
Ilmoita asiaton viesti
Suomea pitää viedä kohti Sveitsin järjestelmää, jossa valta on kansalla, kirjaimellisesti. Valuutta kansan hallinnassa, EIKÄ niin että valtion pitää lainata kovalla korolla rahansa yksityisiltä rahanprinttaajilta, JOTKA PRINTTAAVAT SEN ILMAISEKSI !!!
Ilmoita asiaton viesti
Sveitsillä ja Suomella ei ole toistaiseksi paljon yhteistä.
Ilmoita asiaton viesti
Onpa hyvinkin – itsepäinen ”kansanluonne” – kuten tässä Nato kysymyksessä. Tuon kansanluonteen Kokoomus kokee haitalliseksi, mutta kansa itse kokee sen hyvin positiiviseksi! 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä kansa on tyhmää, ainakin enemmistö kansasta. Todella tyhmää ja sietääkin tulla haukutuksi! Tämänhän näkee jo yksistään siitä millaiset johtajat kansa on Suomeen äänestänyt.
Ilmoita asiaton viesti
Et siis käy äänestämässä, etkä näin ole ottanut kantaa ketkä meitä johtavat. Eikö tällöin ole vaikea antaa arvostelua, kun ei ole käyttänyt omaa vaikutusmahdollisuutta?
Ilmoita asiaton viesti
Kataisesta on tulossa seuraava pääministeri. Ansaitseeko Suomi sen?
Ilmoita asiaton viesti
Ei mikään ole meille tärkeämpää kuin Natoon kuuluminen. Nato on
vapaiden kansojen puolustusjärjestö. On itsestäänselvyys kuulua
Natoon. Martti Ahtisaari on täysin oikeassa. Luonnollisesti täytyy
täydellisesti vahvistaa Suomen puolustusvoimia osana hyvää Natoa.
Ilmoita asiaton viesti
Kun Suomi vetää joukkonsa Afganistanista ja ei liity Natoon – saamme paljon miellyttäviä vapauden hedelmiä mm. kaupankäyntiin – mehän elämme viennistä, sieltä ammentuu hyvinvointimme. Kannattaa käydä kauppaa – ei sotia. Samalla vältymme kaikilta terrori-iskuilta. Tästä suuri kansa tykkää.
Ilmoita asiaton viesti
Ahtisaaren ei pidä esittää mitään NATO vouhotuksia suomalaisten puolesta. Suurin osa suomalaisista on NATOon liittymistä vastaan, koska NATO on sotakoneisto, eikä rauhan puolustaja. Sitä paitsi NATOon liittyminen tulisi suhteettoman kalliiksi Suomelle. Ylimitoitetut NATOjoukot veivät Kreikankin perikatoon. NATON mukana suomalaistenkin pitäisi lähteä joka paikkaan, missä USA kuvittelee olevan vihollisia tai terroristeja. Kuitenkin Irakin sota oli täysin turha, eikä Afganistankaan julistanut sotaa USAlle.
Ilmoita asiaton viesti
Kalleusargumenttikin pitää paikansa, amerikkalaisiin arvoihin (Guantanamo yms.) ja alituisiin sotiin liittymisen lisäksi.
Nimittäin Naton peruskirja edellyttää jäsenmaiden sotilasmenojen tason olevan 2% bkt:sta. Liittyminen edellyttäisi siis melkoista kasvua sotilasmenoihin (ei siis puolustusmenoihin).
Ilmoita asiaton viesti
Natoon emme mene, mutta sotilasmenot kasvavat – toivottavasti tilauksia saadaan junailtua kotimaahan, EU -säännöistä huolimatta.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös 2 %:n taso olekin hyvä, jos aijotaan pitää uskottavasta puolustuksesta kiinni? Entistä pienempi kenttäarmeijamme tarvitsee kunnon välineet, joita ei tähän asti ole ollut kuin malliksi. Entisenä ammatiupseerina varmaan ymmärrät asian.
Ilmoita asiaton viesti
AntiDis, en kommentissa esitä omaa mielipidettäni ”oikeasta” sotilasmäärärahojen tasosta. Linjasin vain suhteessa Naton edellyttämään tasoon ja maassamme käytävään keskusteluun supistuksista joita mm. Puheloisen suulla sanottuna on tehtävä. Määrärahapäätökset ovat poliittisia.
Itse olisin osin lähtenyt kehittämään PV:tä eri suuntaan. Se on sitten toisen topicin jutttu.
Ilmoita asiaton viesti
Jäiköhän Ahtisaarelle jokin trauma presidenttikaudestaan, kun näin pitää omaa kansakuntaa aliarvioida? Demarithan vaihtoivat Ahtisaaren Haloseen (siis ehdokasasettelussa).
Ilmoita asiaton viesti
Valitsemattomuus oli demujen omaa sisäistä valtapeliä.
Ilmoita asiaton viesti
Jorma Lappalainen tilittää tuossa kansan syviä tuntoja.
Ilmoita asiaton viesti
Yhdysvaltojen johtaman sotilasliiton laajentumisesta Eurooppaan esiintyy ristipaineita.
Naton suojiin haluavat rientää kommunistesen Neuvostoliiton valtapiirrin toisessa maailmansodassa vuosikymmeniksi ajautuneet valtiot, jotka itsenäisyyteen edettyään haluavat voimistaa itsetuntoaan.
Monet Euroopan mantereen NATO-valtioiden joukot ovat osoittaneet taitonsa ja taipumuksensa antautumiseen toisessa maailmansodassa.
Voimmeko näin ollen oppia niiltä muuta kuin pelkuruutta ja karkuruutta.
Ilmoita asiaton viesti
Saksalla on vakaita aikeita ottaa johtoasema Euroopan puolustuksen rakentamisessa, ehkäpä tosiaan Venäjän kanssa, olisiko paras konsepti?
Maailmanlaajuisesti Kiinan asema on vielä mysteeri, suuntautuu ehkä mieluummin Euroopan kuin USA:n suunnalle. tarvitsee joka tapauksessa Venäjän materiaaliset resurssit käyttöönsä.
Ilmoita asiaton viesti
Saksalla lienee ylivoimaisesti suurimpana EU-nettomaksajana oikeus itselliseen pohdiskeluun Eurooppakeskeisestä puolustussuunnitelmasta, … yhdessä Venäjän kanssa. Tunnetusti Saksalla on myös erinomaiset välit ja suhteet kauppavaltio Kiinaan!
Ilmoita asiaton viesti
Jani Korhoselle:
Kansa on yhtä kuin kansallinen ja/tai alueellinen populaatio, joka muodostuu yksilöistä yhteisesti asetettujen enemmistöpäämäärien edistämiseksi.
Jos yksilönä ylenkatseellisesti vähetellen tökit enemmistökantaa vastaan olet vähintäänkin loukkaamassa enemmistön muodostamaa kantaa, jonka takana ovat yksilöt, siis Sinä ja naapurisikin, joilla on laaja yli puolet yksilöistä muodostuva kannatus – voidaan sitä sanoa loukkaamiseksi, kun vielä toistaiseksi olemme sivistys- ja inhimillisyysvaltiossa.
Kun olemme koneihmisinä kuluerämomentteina businesskasvajien kirjanpitokartoilla, ei koko loukkaavuus sanaa enää tarvita.
Ilmoita asiaton viesti
Alustuksen ”Sent -osion” vastaanottajista yllättävän moni on vastannut henkilökohtaisesti kirjoitukseen – ehkä se kopsahti omatuntoon niin voimakkaasti, että tuli tarve ”synninpäästön” hakemukseen 😉
Nyt näihin ”synninpäästöanomuksiin” voidaan ykskantaa todeta:
Nato-asia ratkaistaan huolellisesti asetetetulla puolueettoman tahon järjestämällä kansalaisäänestyksellä.
Ilmoita asiaton viesti
Selitys poliitikkojen aktiivisuuteen kansalaisten yhteydenottoihin vastaamisessa selittyy ennenkaikkea sillä, että vaalit lähestyvät kovaa vauhtia ja monien vakiintuneiden puoluieden kannatuksen jatkuminen aiemmalla tasolla ei ole mitenkään itsestään selvää. Kyllä se vastaamisinto putoaa ihan normaalille tasolle kevään jälkeen seuraavaksi kolmeksi ja puoleksi vuodeksi.
NATO-asia voidaan hyvin ratkaista kansanäänestyksellä, mutta sen edellytys on, että asiasta keskustellaan ensin avoimesti siten, että kansakin saa tiedon päätökseen liittyvistä kaikista näkökohdista. Keskustelua ei ole se, että hoetaan jatkuvasti pelottelumielessä iskulauseita, joiden totuudenmukaisuus ja ennenkaikkea yhteys NATO-jäsenyyteen on täysin kyseenalainen.
Kun kunnollista ja avointa NATO-keskustelua ei ole vielä edes käyty poliitikkojen arkailun takia, olen ainakin itse ja varmasti moni muukin kansalainen, taipuvainen kuuntelemaan alan asiantuntijoiden puheenvuoroja ennemmin kuin lähtemään barrikaadeille kummankaan kannan vankkumattomana kannattajana puutteellisiin tietoihin perustuen.
Martti Ahtisaaren mielipidettä tuskin voi kevyesti sivuuttaa. Hän on nähnyt luultavasti enemmän maailman kriisejä ja maailmanpolitiikan käytännön toimintaa elämänsä aikana kuin koko Arkadianmäen porukka yhteensä. Sikäli minusta hänen NATO-kannallaankin entisenä presidenttinä ja Nobel:in arvoisena rauhanmiehenä on erittäin paljon painoarvoa. Samoin turvallisuuden ammattilaistemme, puolustusvoimiemme upseereiden huomattavan enemmistön kanta on ollut, että liittoutumisesta on Suomelle selvästi enemmän etua kuin haittaa ja vaikea on maallikon keksiä, miksi he, joiden toimialasta on ennenkaikkea kyse, olisivat omassa asiassaan harhateillä.
Ilmoita asiaton viesti
Huolellisesti laadittuun vastineeseen pitää koettaa vastata tarkoin – kaivelin lähihistoriasta Nato -mielipideaineistoa … :
[Orig. tiistai, tammikuu 15, 2008]
NATO – uskovaiset lataisivat suuren ongelman lapsilleen ja lasten lapsilleen
—– Original Message —–
From: Ilkka Luoma
To: Mielipidekirjoitukset
Sent: Saturday, December 22, 2007 7:29 AM
Subject: KANSALAISEN MIELIPIDE: Nato – miksi niin harvat koettavat jyrätä suurta kansan enemmistöä
(Tutkimuksia piipun täydeltä – Ulkoministeriöstä mitä erilaisimpiin virkamiesesityksiin – ”puolueetonta ja teknistä” arviota johdattelulla Natoon)
…………………
[ … Suomen kansa on tuonut kallupista toiseen systemaattisen ja selkeän enemmistömielipiteen: Natoon ei ole syytä liittyä, emme halua muiden sotiin, tiedämme mitä on olla järjestelmällisesti, taloudellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti vedenjakajalla — emme voi jättää lapsillemme huomisen epäselvää Nato-kytkennän perintöä – maailma ja Venäjä ovat muuttuneet ja muuttuvat …]
Suomessa on pieniä, mutta vahvoja vähemmistöäänitorvia, joille Natosta on tullut pakkopulla ja jotka eivät arvosta kansan mielipidettä. Nämä tahot ovat iäkkään kokeneita, ”ajopuut” nähneitä ja niitä tavallansa arvioineita tahoja, jotka haluavat keinoilla millä hyvänsä tehdä Venäjästä meille uhkaa, jolla ”pakottaa” Suomen Natoon – siis ääniä menneisyydestä.
Menneisyyden äänet ovat ajatuskaavioiltaan maatuneiden ja lakastuneiden aikojen jäänteitä, joissa elämä oli pysähtynyt Staliniin ja Breshneviin, joita huomisen suomalaiset vastuunkantajat eivät ole edes kokeneet. Nato-uskovaiset jämähtivät Kekkosvihaan ja pelkoon yksinvaltiaista rajan molemmin puolin. Miksi natoilijat eivät kanna vastuuta nuorisostamme ja anna heidän äänien kuulua – eivätkö luota kansakunnan terveeseen kansantajuun olemassaolosta, kaupasta ja reviireistä?
Viimeinen mielipidetutkimus Natosta kertoi jälleen sen, minkä kansa enemmistönä on aina tiennyt – me emme liity Natoon, me pysymme sotilaspoliittisesti liittoutumattomina. Me emme tarvitse USA johteista riskiä osallistua sotiin, jotka eivät koske meitä. Olemme mieluummin kauppiaskansaa ja myymme puolueettomasti kaikille haluaville korkeaa osaamistamme, mistä riittävän katteen saamme. Venäjä on yksi Suomen suurimmista kauppakumppaneista – me tarvitsemme venäläistä öljyä, kaasua ja sähköä.
Herää kysymys mistä juontuu härkäpäinen käännytysvimma kansalaisia kohtaan. Miksi eräät Nato-uskovaiset poliitikot työntävät oikeasti käärmettä piippuun, vaikka kansa sanoo aina mielipiteensä suoraan ja selvästi. Suomi nimisen valtion veronmaksajat ovat puhuneet Natosta, Venäjästä ja USA:n hyökkäysvoittoisista sotilasiskuista vuodesta toiseen. Suomessa on puhuttu Natosta riittävästi ja kansa sen tietää – ihmisiä ei tarvitse opettaa aiheesta, josta heillä on jo päästötodistus.
Miksi kansalaisten mielipidettä äänettömästi vähätellään ja aliarvostetaan tietyissä politiikan ja median piireissä?
Suomalainen äänestäjä saattaa kääntää selkänsä sellaisille tahoille, jotka aliarvioivat kansalaisten mielipiteen. Nato ei ole pakkopulla, jota työnnetään väkisin mitä erilaisin perusteluin kansalaisille. Pääministeri Vanhanen totesi kaukoviisaasti, että viimeinen selvästi Nato-uskovaisten*) tilaama selvitys on tekninen, virkamiehen tekemä selvitys – päätös liittymättömyydestä tai liittymisestä on taas poliittinen ratkaisu. Vanhasenkin olisi muistettava, että päätös ei ole pelkkää politiikkaa, vaan kansallinen kysymys, jonka kansakunta äänestäjinä ratkaisee suoraan.
Viime koitoksessa kansakunta rajalla selvitti itse silloisen Saksan avustuksella ilman täyttä liittoutumattomuutta itsenäisyytensä – tuolloinkin äänestäjät itse tiesivät millä hinnalla asiat hoidettiin – laskun maksoi kansa. Myöhemmin suomettumisen aikana Suomi selvitti vedenjakajan vasemmalla virtauksella ilman suoraa liittoa itsenäisenä pysymisen minkään sotilasliiton kanssa. Meillä olikin vahva presidentti, millaisen muuten kansa haluaa nytkin olevan – ainakin seuraavan.
Nato ja siihen liittymättömyys on kansakunnalle enemmän kuin poliittinen asia, se on identiteettiosio, jossa meille on siunaantunut koko EU:ta ajatellen ainutlaatuinen asema – olla rajalla idän ja lännen välimaastossa. Venäjäkin tietää tämän, kuin myös sen, että Suomi on osa EU:ta – huomisen neljättä suurvaltaa – Kiinan, itsensä Venäjän ja USA:n lisäksi. Suurvallan kuin jäsenvaltionkaan kimppuun eivät venäläiset hyökkää, emmekä varmaan mekään .-)
Natoporkkanalla leikkiminen viittauksella turvallisuuteen on kansakunnaan mielipiteen aliarvostamista. Äänestäjät Suomessa ovat itseasiassa valveutuneempia kuin eräät politiikan ja median vaikuttajatahot. Natopublikaanit jenkaavat Natohattua sellaiseen päähän, jossa istuu jo omaan neuvottelu- ja kaupankäyntikykyynsä luottavan ihmisen päätös olla liittoutumattoman kypärän alla.
Nato ja siihen liittyen Suomen turvallisuus eivät ole pelkästään eduskunnan asia, se ei ole hallituksen asia – se on koko kansakunnan asia. Nato-kysymystä ei päätetä edustuksellisella valintademokratialla, se päätetään suoralla kansandemokratialla – siis suoralla kansanäänestyksellä,
Se puolue, joka uskaltaa ajaa Suomea Natoon ilman suoraa kansanäänestystä, on sen uhkapeliä myöhemmästä poliittisesta vallasta. Näin ”vallatonta” puoluetta ei ole, ellei viimeinenkin itsesuojeluvaisto ole tyystin kadonnut. Kansakunnalla taas tämä itsesuojeluvaisto näkyy mielipidetutkimuksissa — milloinkaan kansan enemmistö ei ole äänestänyt Natoon liittymisen puolesta. Suomen kansa on aina ymmärtänyt realiteetit – niin talvisodassakin.
*)
Mm. kansaneduataja Jaakko Laakso (vas.) käytti nimitystä ”Nato-uskovaiset” YLE-radion haastattelussa vastaan Kokoomuksen kansanedustaja Tuulikki Ukkola.
Ilkka Luoma
Ilmoita asiaton viesti